Ταξιδια

Η πολυτέλεια συναντά την αυθεντική κρητική φιλοξενία στον Άγιο Νικόλαο

Από βουτιές στην ιδιωτική πισίνα σου μέχρι σπα, θαλάσσια σπορ και ανεπιτήδευτο fine dining. Όλα αυτά θα τα βρεις στο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay: Πολυτελή δωμάτια και αυθεντική κρητική φιλοξενία στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης

Υπάρχουν κάποια ταξίδια σαν κρυμμένες οάσεις γεμάτες φως, ταξίδια που σε κάνουν να βουτάς σε κρυστάλλινα νερά και να αγναντεύεις το απέραντο γαλάζιο, αυτό του κρητικού πελάγους. Ταξίδια που σε κάνουν να αφήνεις ατελείωτες πατημασιές πάνω στην καυτή άμμο, εκεί όπου οι ακτίνες του ήλιου χαϊδεύουν το σώμα σου και γεύεσαι ένα ποτήρι ρακί παρέα με την κρητική φιλοξενία. Άλλα που τα θυμάσαι για εκείνο το ιδανικό σκηνικό με μουσικοχορευτικές βραδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό. Ένα τέτοιο ταξίδι για μένα απέχει περίπου 40 λεπτά από την Αθήνα με το αεροπλάνο από τον αγαπημένο μου καλοκαιρινό προορισμό, την Κρήτη και τον μαγευτικό κόλπο του Μιραμπέλλο, στον Άγιο Νικόλαο. Το «ραντεβού» μας με την κολλητή μου από το Πανεπιστήμιο είναι σταθερό. Κάθε καλοκαίρι το ταξίδι μας έχει προορισμό το αγαπημένο μας “spot” με ονειρική διαμονή δίπλα στη θάλασσα.

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Οι παραλίες

Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay τα έχει όλα και σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή που θα το αντικρίσεις χωρίς αμφιβολία. Ο απόλυτος συνδυασμός πράσινου, χάρη στην άφθονη βλάστηση των πλαγιών του Λασιθίου, και μπλε, αφού έχει απρόσκοπτη θέα στο Κρητικό πέλαγος, είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για να χαλαρώσει. Τη φετινή χρονιά όμως, επέστρεψα με μεγαλύτερη ανυπομονησία γνωρίζοντας ότι τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου έχουν αναβαθμιστεί -πληροφορία που με έκανε να αναρωτηθώ πόσα περισσότερα μπορεί να προσφέρει.

Ένα υπέροχο ταξίδι εμπειριών και ανέσεων, λοιπόν, μόλις ξεκινά για εμάς! Πριν καλά καλά προλάβουμε να τακτοποιηθούμε, ξεκινάω τη μέρα μου δροσιστικά στα κρυστάλλινα νερά της private pool μας-ιδανική επιλογή όταν θες να απολαύσεις την ιδιωτικότητά σου. Βουλιάζω αναπαυτικά στη μαξιλάρα της ξαπλώστρας, δοκιμάζω λίγο από τα φρέσκα φρούτα που βρήκαμε για καλοσώρισμα στο δωμάτιο και απολαμβάνω τον ήλιο και το τοπίο. «Βγαλμένο από ταινία πραγματικά» μου λέει η κολλητή όσο κουνιέται απαλά στην κούνια που βρίσκεται στη βεράντα μας. Η απόφασή μας να επιλέξουμε τη σουίτα μπανγκαλόου για τη διαμονή μας φέτος ήταν σίγουρα πετυχημένη. Το υπέρδιπλο κρεβάτι είναι όσο άνετο χρειαζόμασταν για να απολαύσουμε στιγμές χαλάρωσης και η θέα στη θάλασσα μου έφτιαχνε τη διάθεση κάθε στιγμή της ημέρας. 

Bungalow Junior Suite - Private Pool
Bungalow Junior Suite - Private Pool

Μου αρέσει πολύ που το άπλετο φυσικό φως διαχέεται σε όλους τους χώρους του ενώ η αναζωογονητική ατμόσφαιρα με κάνει αμέσως να ξεχάσω πώς πριν δυο ώρες βρισκόμουν στο γκρίζο της πόλης. Η διακόσμηση του είναι bohemian chic, έχει σύγχρονο design και υψηλή αισθητική, παραδοσιακά μοτίβα στους εσωτερικούς χώρους, και χρώματα εμπνευσμένα από το κρητικό πέλαγος. Καταλαβαίνεις με την μια ότι το ανανεωμένο Wyndham Grand Mirabello έχει επηρεαστεί από την ομορφιά του νησιού, την Κρητική παράδοση και αφήνεσαι σε αυτό ολοκληρωτικά.

Το ξύπνημα εκεί είναι μια ακόμη μοναδική εμπειρία. Τραβάω τις κουρτίνες και ανοίγω το παράθυρο στη φύση της Κρήτης, με τον φρέσκο, καθαρό αέρα να ανανεώνει το νου και τις αισθήσεις μου. Τώρα με λούζει το φως του ήλιου σαν το πιο ζεστό καλωσόρισμα στο νησί. Η μέρα ξεκινά με πλούσιο πρωινό στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Αmalthea, δεν κρατιόμασταν για να δοκιμάσουμε τις δημιουργίες που είχε ετοιμάσει ο σεφ και η καταπληκτική ομάδα τους για εμάς. Δεν ξέρω τι να πρωτοδιαλέξω από τις λιχουδιές του πλούσιου μπουφέ, εμπνευσμένου από την μεσογειακή κουζίνα και την Κρητική γαστρονομική παράδοση. Αντίο #bikinibody σκέφτομαι όσο απολαμβάνω μια ακόμη μπουκιά από το ολόφρεσκο κέικ μου! Ρίχνω και μια ματιά στις υπόλοιπες υγιεινές και vegan επιλογές και ξαναγεμίζω το πιάτο μου.

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

Κάθε στιγμή στο Wyndham Grand Mirabello είναι μια νέα, ξεχωριστή εμπειρία. Αυτή την φορά κάνουμε την βουτιά μας στην εξωτερική πισίνα, στην οποία θέλω να μείνω όλη μέρα. Βυθίζομαι στο νερό παρατηρώντας το τοπίο γύρω μου, μια όαση. Ήταν ήδη απογευματάκι όταν μας ήρθε η όρεξη για το αγαπημένο μας δροσερό κοκτέιλ Paloma. Στο Wyndham Grand Mirabello μπορείς άλλωστε να γευτείς αμέτρητες επιλογές για φαγητό και ποτό όλες τις ώρες της ημέρας, χωρίς να χρειαστεί καν να μετακινηθείς πουθενά. 

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Bungalow Junior Suite - Private Pool

Extra points από μια καλοφαγού σαν εμένα, είναι το μεσημεριανό τους φαγητό. Το μεσημέρι είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε διάφορες γεύσεις, μυρωδιές, χρώματα και αρώματα που όμοια τους δεν είχαμε γευτεί. Απολαύσαμε στο Bay Grill που βρίσκεται πάνω στη παραλία του ξενοδοχείου εύγευστα πιάτα με τρυφερό ψητό κρέας. Όσο το καλοκαιρινό αεράκι μας χτυπούσε απαλά, δοκιμάζαμε το ένα πιάτο μετά το άλλο, δροσερές σαλάτες από ντόπια λαχανικά, και φυσικά αφήσαμε για το τέλος το αγαπημένο μας επιδόρπιο. Δεν χρειάστηκε πολύ ώρα για να συμφωνήσουμε πως για τα 4 βράδια που θα μέναμε στο ξενοδοχείο δεν θέλαμε να πάμε πουθενά αλλού, ώστε να μη χάσουμε λεπτό απ’ αυτή την μοναδική αίσθηση. 

Spa
Spa

H αλήθεια είναι ότι τον περισσότερο χρόνο τον περνούσαμε κάνοντας κάποια δραστηριότητα μια και θέλαμε αυτό το ταξίδι να περιλαμβάνει τόσο ξεκούραση όσο και εκτόνωση. Για εμάς αυτό που είχε σημασία ήταν οι εξορμήσεις στην γύρω περιοχή οπότε και προσεγγίσαμε τις πανέμορφες ακτές της Κρήτης με το σκάφος που νοικιάσαμε και ευχηθήκαμε αυτή η περιπέτεια να είναι από εκείνες που θα διηγηθούμε. Γι αυτό και μας τράβηξε αρκετές φωτογραφίες μέσα και έξω από το νερό ο φωτογράφος του ξενοδοχείου σ΄ ένα παραμυθένιο σκηνικό την ώρα του ηλιοβασιλέματος. Οι στιγμές πολλές όσες και οι εικόνες για να δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό άλμπουμ με τα στιγμιότυπα των διακοπών μας.

Ίσως μια από τις καλύτερες εμπειρίες μου –αν και δύσκολα μπορώ να τις ξεχωρίσω- ήταν η στιγμή του Scuba-Diving και του ψαρέματος με την παρέα που γνωρίσαμε. Το concierge του beach club φρόντισε ώστε οι δραστηριότητες που επιλέξαμε να αποτελέσουν μια εμπειρία που σίγουρα μας έμεινε αξέχαστη. Η φιλοξενία τους είναι ζεστή, ανεπιτήδευτή και μας ταξιδεύει κάθε λεπτό. 

Μετά από μια μέρα γεμάτη δραστηριότητες, το Mirabello Spa ακούγεται σαν χαλαρωτικό καταφύγιο. Είχα την επιλογή να διαλέξω από μασάζ μέχρι
και αναζωογονητικές θεραπείες σπα και πραγματικά
 ήθελα να τα δοκιμάσω όλα. Είμαι από τους επισκέπτες άλλωστε που αναζητούν ηρεμία και περιποίηση οπότε βρήκα τον «παράδεισο» μου και το άγχος μου είχε εξαφανιστεί εκεί για τα καλά. Απολαμβάνω μια χαλαρωτική συνεδρία βαθύ μασάζ με βάση το κρητικό ελαιόλαδο, τη ρακί και τα εκχυλίσματα πορτοκαλιού -ότι πιο απολαυστικό και αναζωογονητικό υπάρχει- από τους έμπειρους θεραπευτές και στην συνέχεια μου προτείνουν να μην φύγω χωρίς να κάνω yoga στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο μέσα σε έναν ελαιώνα. Το τοπίο μαγευτικό για ακόμη μια φορά και μόλις ολοκληρώνεται το session μας αισθάνομαι αυτήν την μοναδική ανανέωση σώματος και πνεύματος.

Pool bar
Pool bar

Η Δήμητρα που είναι gymaholic, συνεχίζει τις δραστηριότητες. Κάνει μια στάση στα σύγχρονα γήπεδα του ξενοδοχείου για να παίξει ένα τουρνουά τέννις. Σειρά έχουν για εκείνη οι δροσιστικές στιγμές στις πολυτελείς πισίνες που δεν τις χορταίνει και τέλος η αποθεραπεία στους υπαίθριους χώρους άσκησης. Επειδή την ξέρω καλά είμαι σίγουρη ότι μόλις ολοκληρώσω το session μου θα την πετύχω να αγναντεύει ξανά και ξανά την υπέροχη θέα στον κόλπο του Μιραμπέλλο. 

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Outdoor Spa

Μετά τις απολαυστικές δράσεις είχα την συνήθεια να κάνω μια μικρή στάση για να παρατηρήσω τα χαμόγελα των παιδιών που έπαιζαν στο Kids Club αλλά και τους έφηβους που συμμετείχαν σε τουρνουά πινγκ πονγκ, αποκτώντας νέους φίλους. Δεν ξεχνάω και το ζευγάρι που έδινε φιλί στην ρομαντική σκηνή της ταινίας που έπαιζε λίγο πιο κάτω στο χώρο του σινεμά. 

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Outdoor Cinema

Το πιο υπέροχο μέρος για εμάς, εκείνο που θα κουβαλάμε για πάντα στις αναμνήσεις μας, ήταν κρυμμένο πάνω ακριβώς από τη μαρίνα του Μirabello. Στη «SPILIA», την φυσική σπηλιά του ξενοδοχείου, που είναι ειδικά διαμορφωμένη σε ένα κελάρι γευσιγνωσίας και ιδιωτικών γευμάτων, αφού είχαμε κάνει την κράτηση μας(ο χώρος εδώ λειτουργεί αποκλειστικά με κρατήσεις), απολαύσαμε για αρχή premium ετικέτες ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Την επόμενη φορά που θα φιλοξενηθούμε εδώ ξέρουμε σίγουρα ότι θα δοκιμάσουμε την μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες συνοδευόμενη από εκλεκτά πιάτα που μας κίνησε την περιέργεια. 

SPILIA
SPILIA
SPILIA
SPILIA

Αφού ξεκουραζόμασταν και κάναμε το μπάνιο μας, απολαμβάναμε το υπέροχο ηλιοβασίλεμα μέχρι που βλέπαμε σιγά σιγά να δίνει την θέση του στον έναστρο Κρητικό ουρανό. Ούσες λάτρεις των μεσογειακών σπεσιαλτέ, το Elia A La Carte Restaurant, ένα αυθεντικό γκουρμέ εστιατόριο θαλασσινών που εξυμνεί την ελληνική κουζίνα αποτελούσε ιδανική επιλογή για το δείπνο μας. Mας περίμενε το τραπέζι με τα ονόματά μας, αναμμένα κεριά, μυρωδιές που μας έσπαγαν τη μύτη και χαλαρωτική μουσική. Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το εξαιρετικό μενού με τις τοπικές σπεσιαλιτέ συνέθεταν το απόλυτο σκηνικό. Το δεύτερο βράδυ δειπνήσαμε στο Καφενείον του ξενοδοχείου με εμπνευσμένες κρητικές παραδοσιακές γεύσεις που γαργάλισαν τον ουρανίσκο μας ότι πιο παραδοσιακό και ρουστίκ, εκεί είχαμε μια μοναδική ευκαιρία να απολαύσουμε την κρητική παράδοση σε όλο της το μεγαλείο.

Elia Restaurant
Elia Restaurant
Elia Restaurant
Elia Restaurant
Καφενείον, παραδοσιακό ρουστίκ κρητικό εστιατόριο
Καφενείον, παραδοσιακό ρουστίκ κρητικό εστιατόριο

Η μέρα μας έσβηνε με δροσερά cocktails και μουσική. Δεν είναι δύσκολο να νιώσεις σαν στο σπίτι σου σ’ ένα τέτοιο χώρο, που σε προκαλεί να χαλαρώσεις σε κάθε γωνιά του, κάνοντας ναργιλέ στο Shisha Patio, χαλαρώνοντας στους αναπαυτικούς καναπέδες και τις πολύχρωμες μαξιλάρες του. Με τον ήχο του κύματος τελείωνε η μέρα μας. Το βράδυ καθόμουν πάντα στη βεράντα και άκουγα τον παφλασμό των κυμάτων σαν το πιο απαλό νανούρισμα. Η απόλυτη high-end ατμόσφαιρα!Η ονειρική διαμονή στη μαγευτική Κρήτη, το νησί που μπορεί να συναρπάσει τον καθένα με την απαράμιλλη φυσική του ομορφιά μας δημιούργησε αυθεντικές εμπειρίες ευεξίας.

Shisha Patio
Shisha Patio

Άνεση, απόλαυση και ποιότητα σε κάθε μας στιγμή. Ζωντανεύοντας την απαράμιλλη αξία της αυθεντικής Κρητικής φιλοξενίας, το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay δίπλα μας κάθε στιγμή, φρόντισε με λεπτομέρεια το ταξίδι μας. Το σίγουρο είναι ότι δεν χορταίνω να ανατρέχω σ’ αυτές τις ξέγνοιαστες στιγμές ξανά και ξανά, σαν κάποιον καλοκαιρινό εθισμό από τον οποίο δεν θέλω να ξεφύγω ποτέ. Κλείνω τα μάτια και ξαναβρίσκομαι εκεί περιτριγυρισμένη από τη φύση του Αγίου Νικολάου, σ’ ένα πολυτελή χώρο που μου προσφέρει τις 5άστερες παροχές του και ανεξίτηλες αυθεντικές αναμνήσεις. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ