Ταξιδια

Family friendly spot alert: Εξερευνώντας το εξωτικό καταφύγιο στον κόλπο του Μιραμπέλο

Ζήσε ξεχωριστές εμπειρίες σε πανέμορφα σκηνικά, εκεί που η πολυτέλεια συναντά την αυθεντική κρητική φιλοξενία

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Οι παραλίες του Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay: Πολυτελή δωμάτια, αυθεντική κρητική φιλοξενία και φαγητό για όλη την οικογένεια στον Άγιο Νικόλαο, Κρήτης 

Kλείσε τα μάτια και φαντάσου ότι χαλαρώνεις σε έναν μοναδικό κόλπο βαμμένο στις αποχρώσεις του μπλε, σε ονειρεμένες ακρογιαλιές που μοιάζουν να ξεπηδούν από τη «γαλάζια λίμνη» όσο τα παιδιά σου απολαμβάνουν ξέγνοιαστα τριγύρω τις δικές τους καλοκαιρινές στιγμές. Εκεί όπου τα υδάτινα μονοπάτια σε μεταφέρουν σε ένα spot που μοιάζει λες και κάποιο θεϊκό χέρι, τοποθέτησε αυτό το κομμάτι γης ακριβώς σε αυτό, το κατάλληλο σημείο. Σε ένα ειδυλλιακό μέρος που νιώθεις την καυτή άμμο και το φως του ήλιου πέφτει πάνω σου όσο εσύ χαμογελάς. Εκεί όπου η άφθονη βλάστηση των πλαγιών του Λασιθίου, και η απαράμιλλή θέα στο Κρητικό πέλαγος σου επιτρέπουν να αναπνεύσεις την αύρα αυτού του μαγικού μέρους, του κόλπου του Μιραμπέλλο, στον Άγιο Νικόλαο που απέχει μερικές ώρες από την Αθήνα. Σε αυτόν τον τόπο δεν αναρωτιέσαι τι ώρα είναι, ούτε αν το smartwatch σου δονείται στον καρπό σου, υπενθυμίζοντας σου ότι έχει πάει 6 και ήρθε η ώρα να ταΐσεις τα μικρά και να συμμαζέψεις το σπίτι, πριν φύγεις για την δουλειά. Αλλά απολαμβάνεις μια γουλιά ακόμη από τo δροσερό Aperol σου δίπλα στην θάλασσα ή στην πανέμορφη πισίνα.

Η Κρήτη και συγκεκριμένα ο Άγιος Νικόλαος καταλήξαμε ομόφωνα με την οικογένεια και το φιλικό ζευγάρι που προγραμματίσαμε τις φετινές διακοπές μας ότι είναι ξεκάθαρα ο top family-friendly προορισμός. Μία εβδομάδα με δέκα ημέρες ήταν σχεδόν αρκετές για να εξερευνήσουμε τόσο το ανανεωμένο Wyndham Grand Crete Mirabello Bay -ένα πεντάστερο περιβάλλον by the sea, με θέα, υπέροχο design, αναβαθμισμένες παροχές και απόλυτα safe για τα παιδιά μας- όσο και τις αμέτρητες ομορφιές του νησιού.

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

Το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για να χαλαρώσει χωρίς αμφιβολία. Πρόσφατα μάλιστα μας ενημέρωσαν γνωστοί μας -που είχαν έρθει τον προηγούμενο μήνα- ότι οι εγκαταστάσεις και οι υπηρεσίες του ξενοδοχείου έχουν αναβαθμιστεί. Έτσι κι εμείς, αποφασίσαμε να επιβεβαιώσουμε ότι αξίζει να το επισκεφτείς παρέα με τα παιδιά σου για τις πιο απολαυστικές family moments.

Πριν καν το καταλάβω είχαμε φτάσει. Ο χώρος ήταν όμορφος και μαρτυρούσε ότι ξεκινάει μια εβδομάδα απόλαυσης και διασκέδασης. «Προσγειωθήκαμε» στον παράδεισο που λέγεται ιδιωτική βίλλα με private pool και το πρώτο επιφώνημα που ακούστηκε ήταν «Ουάου» από τον 10χρονο γιο μου. Πριν καν προλάβω να του πω «πήγαινε να κάνεις μια βουτιά αφού βάλεις μπρατσάκια και αντηλιακό, είχε πάρει ήδη το στρώμα με την Μελίνα, την μεγάλη μου κόρη και άραζαν. Οκ λέω είναι διακοπές, χαλάρωσε, θα τους βάλεις αντιηλιακό σε μερικά λεπτά αφού τσεκάρεις το δωμάτιο. Άνετο και ευρύχωρο, σκέφτομαι ότι χωράει όλες τις βαλίτσες και τα βαλιτσάκια της γνήσιας Ελληνίδας μάνας και φυσικά τα φουσκωτά, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν αφήσαμε πίσω μας ούτε ένα. Η διακόσμηση του είναι bohemian chic, γήινες αποχρώσεις, σύγχρονο design, και υψηλή αισθητική, παραδοσιακά μοτίβα στους εσωτερικούς χώρους, και χρώματα εμπνευσμένα από το κρητικό πέλαγος. Καταλαβαίνεις αμέσως ότι το πεντάστερο θέρετρο έχει επηρεαστεί από την ομορφιά του νησιού, την Κρητική παράδοση και αφήνεσαι να σε παρασύρει ολοκληρωτικά.

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

Δεν βλέπω την ώρα να κάνω βουτιά στο υπέρδιπλο και αφράτο κρεβάτι που με περιμένει όσο ο Γιώργος κάνει την δική του στην αναπαυτική μαξιλάρα της ξαπλώστρας και χαλαρώνει στην ιδιωτική μας πισίνα. Τσιμπολογάει φρέσκες φράουλες με σοκολάτα από τα φρούτα του καλωσορίσματος, πίνει το welcome drink του και παραγγέλνει παγωτό στο δωμάτιό για τα παιδιά όσο τα προσέχει. Στην συνέχεια, κάθομαι κι εγώ για λίγο μαζί τους χαζεύοντας τη θέα, τον ήλιο, την μαγεία του νησιού σαν ένα είδος καλοκαιρινού meditation που δεν θέλω να τελειώσει.

Ξυπνητήρι φυσικά κάθε πρωί δεν χτυπά, έχουμε το «Μαμά ήρθε η ώρα για το πρωινό». Ανοίγω την κουρτίνα και το άπλετο φυσικό φως διαχέεται σε όλους τους χώρους, η ατμόσφαιρα είναι αναζωογονητική, ηρεμώ και νιώθω αμέσως τη ζεστασιά του τόπου. Περπατάμε από τα στενά μονοπατάκια με τις βουκαμβίλιες και μεμότο μας «μπουφέ we are coming» φτάνουμε στο κεντρικό εστιατόριο του ξενοδοχείου Αmalthea και δοκιμάζουμε τις νοστιμιές που έχει δημιουργήσει ο σεφ και η απίστευτη ομάδα του για εμάς. Μία κούπα καφέ που μοσχοβολά, πεντανόστιμη ομελέτα και ολόφρεσκο κέικ πλημμυρίζουν για αρχή τον ουρανίσκο μου. Τα παιδιά πάλι επιλέγουν πιο γλυκές επιλογές, έχουν άλλωστε αδυναμία στα pancakes με κρητικό μέλι και γεμίζουν το πιάτο τους ξανά και ξανά.

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

H φύση της Κρήτης προσφέρει απλόχερα δεκάδες δραστηριότητες. Με εφαλτήριο το Wyndham Grand Crete Mirabello Bay, το δικό μας πρόγραμμα ξεκινούσε με βουτιές στις πολυτελείς πισίνες και στάση στα σύγχρονα γήπεδα, και τους υπαίθριους χώρους άσκησης. Νωρίς το πρωί επέλεγα άλλοτε να κάνω ένα χαλαρωτικό session yoga σε μια ειδικά διαμορφωμένο υπαίθριο deck, μέσα σε έναν ελαιώνα με θέα τον κόλπο του Μιραμπέλλο και άλλοτε μια στάση στην
ολοκαίνουργια, όπως μάθαμε, πισίνα του ξενοδοχείου. Όλα αυτά ευτυχώς όμως όσο τα παιδιά βρισκόταν στο Kids Club, οπότε είχα παράλληλα και προσωπικό χρόνο για να ξεκουραστώ.

Εκείνα κάποιες στιγμές πλατσούριζαν στην παιδική πισίνα, άλλες ζωγράφιζαν ή έπαιζαν ομαδικά παιχνίδια και μερικές έκαναν ατελείωτα παιχνίδια στην άμμο. Tο απογευματάκι έβλεπαν συνήθως παιδικές παραστάσεις, έπαιζαν πινγκ πονγκ, συμμετείχαν σε τουρνουά ή διαγωνισμούς με βελάκια. Το σίγουρο είναι ότι έκαναν νέους φίλους σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον. Η ερώτηση «Μαμά να μείνω λίγο ακόμη;» ακουγόταν ξανά και ξανά με ένα διάπλατο χαμόγελο και παρακαλετό.

Spa
Spa

Από τις αγαπημένες μου στιγμές ήταν η μέρα που απολαύσαμε ψάρεμα, κατάδυση και μαγειρική με τους φίλους μας και τους εξειδικευμένους ψαράδες του Mirabello. Eπισκεφτήκαμε παραλίες με μαγευτικά γαλάζια νερά, μοιραστήκαμε ένα ιδιωτικό μάθημα μαγειρικής δοκιμάζοντας νόστιμο τοπικό φαγητό στο καΐκι (αν πας φυσικά απαραίτητη είναι η έγκαιρη κράτηση γιατί είναι περιζήτητο). Τα παιδιά πάλι ξετρελάθηκαν όταν από την σύγχρονη μαρίνα του Mirabello προσεγγίσαμε τις πανέμορφες ακτές της Κρήτης και νοικιάσαμε ένα σκάφος για τις εξορμήσεις μας στην περιοχή. Μία αξέχαστη διαδρομή ήταν για εμάς το Ελούντα-Πλάκα- Σπιναλόγγα. Τις στιγμές μας εκεί τις αποτύπωσε ο φωτογράφος του ξενοδοχείου με επαγγελματικό τρόπο. Το Photo Book που φτιάξαμε ήταν απίστευτο! Επίσης, όταν εξερευνήσαμε τις ομορφιές του πιο άγριου κρητικού τοπίου οδηγώντας τζιπ σαφάρι όχημα 4x4 με την συνοδεία επαγγελματιών οδηγών και κάναμε στάση σε μοναδικά αξιοθέατα, τα παιδιά το απόλαυσαν με την καρδιά τους. Το απόλυτο μείγμα πολυτέλειας και περιπέτειας δημιουργούσε για εμάς κάθε μέρα και μια φανταστική εμπειρία.

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Wyndham Grand Crete Mirabello Bay

Μετά το tour σειρά είχε, φυσικά, για μένα και το σύζυγο μου, το Spa, το απόλυτο καταφύγιο χαλάρωσης με αναζωογονητικές θεραπείες. Απολαύσαμε μια εμπειρία σπα διάρκειας τεσσάρων ωρών που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Από μασάζ απολέπισης ολόκληρου του σώματος για την προώθηση της αποτελεσματικής κυκλοφορίας και την απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, μασάζ προσώπου και λαιμού μέχρι χαλαρωτική συνεδρία με βαθύ μασάζ με βάση το κρητικό ελαιόλαδο, τη ρακί και τα εκχυλίσματα πορτοκαλιού. Κυριολεκτικά ότι πιο απολαυστικό και αναζωογονητικό έχω δοκιμάσει από τους πιο έμπειρους θεραπευτές.

Wyndham Grand Crete Mirabello Bay
Outdoor Spa

Η επιστροφή μας στο ξενοδοχείο συνδυαζόταν αρκετές μέρες και από την ακόλουθη εμπειρία(μην ξεχάσεις επίσης εδώ να κάνεις την κράτηση σου από νωρίς). Στη «SPILIA», την πανέμορφη φυσική σπηλιά του ξενοδοχείου, που είναι ειδικά διαμορφωμένη σε ένα κελάρι γευσιγνωσίας και ιδιωτικών γευμάτων, απολαμβάναμε κυρίως με το φιλικό ζευγάρι μεγάλη ποικιλία από σαμπάνιες. Τα ατού της SPILIAS όμως δεν σταματούν εδώ αφού μπορούσες να γευτείς και premium ετικέτες ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα. Τις πεντανόστιμες ποικιλίες βελγικής σοκολάτας που υπήρχαν τις κρατήσαμε για τα μικρά μας. 

SPILIA
SPILIA

Η περιπέτεια μας άνοιγε γενικά την όρεξη, οπότε αφού ξεκουραζόμασταν και κάναμε το μπάνιο μας(έχε στο νου σου ότι έχει διπλά τζάμια ηχομόνωσης, οπότε οι φωνές του τύπου «Μπαμπά δεν θέλω να κάνω ξανά μπάνιο» δεν θα ενοχλήσουν ποτέ και κανέναν), κατευθυνόμασταν στο Elia A La Carte Restaurant για μενού που μύριζε θάλασσα. Στο  αυθεντικό γκουρμέ εστιατόριο θαλασσινών που εξυμνεί την ελληνική κουζίνα δοκιμάσαμε μεσογειακές σπεσιαλτέ με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Κάθε πιάτο που ερχόταν ήταν ένα και ένα και μας έσπαγε την μύτη.

Elia Restaurant
Elia Restaurant
Elia Restaurant
Elia Restaurant

Ιδανική επιλογή για το δείπνο μας ήταν και το παραδοσιακό και ρουστίκ Καφενείον με εμπνευσμένες κρητικές παραδοσιακές γεύσεις. Ένα ποτηράκι ρακή συνόδευε πάντα τα μοναδικά πιάτα μας. Για δροσερά cocktails και μουσική μέχρι τη στιγμή που άντεχαν οι μικροί μας φίλοι το Shisha Patio, ήταν must νυχτερινός προορισμός(είχε και ναργιλέ για σένα που κάνεις ακούς;). Αν είσαι και εσύ γονιός θα καταλάβεις αμέσως πόσο απολαυστικοί είναι οι αναπαυτικοί καναπέδες και οι πολύχρωμες μαξιλάρες του.

Shisha Patio
Shisha Patio

Τo Wyndham Grand Crete Mirabello Bay τα έχει όλα, σε γοητεύει από την πρώτη στιγμή που θα τo αντικρίσεις και σε περιμένει να το ανακαλύψεις παρέα με την οικογένειά σου φέτος το καλοκαίρι. Δεν είναι δύσκολο να το νιώσεις σαν στο σπίτι σου από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Από την διαμονή, την ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, το εξαιρετικό μενού, τις δραστηριότητες που σε γεμίζουν έντονες στιγμές, το υπέροχο ηλιοβασίλεμα που δίνει σιγά σιγά την θέση του στον έναστρο Κρητικό ουρανό μέχρι τις ωραίες μουσικές, την κρητική φιλοξενία και τη φύση. Ακόμη και μέρες μετά η σκέψη μου με μεταφέρει νοερά και πάλι προς τα εκεί, στο νησί και το spot που μας χάρισε στιγμές ατόφιας ομορφιάς και μας πρόσφερε μια αυθεντική εμπειρία εξωτικής νησιωτικής διαμονής, στον προσωπικό μας παράδεισο.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ