Ταξιδια

Η Άνδρος του Νίκου Δρανδάκη (Taxibeat)

Πιο πολύ μου αρέσει για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Χώρας.

ΤΕΥΧΟΣ 577
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άνδρος του Νίκου Δρανδάκη (Taxibeat)

Άνδρος: Ο Νίκος Δρανδάκης (Taxibeat) γράφει για το αγαπημένο του νησί στην Athens Voice

Μου αρέσει η Άνδρος γιατί έχει όλες τις τυπικές ομορφιές που θα βρεις σε ένα κυκλαδίτικο νησί: ωραίες παραλίες, το τυπικό κυκλαδίτικο τοπίο και καλό φαγητό.

Πιο πολύ όμως μου αρέσει για την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της Χώρας. Η κληρονομιά που έχουν αφήσει οι εφοπλιστικές οικογένειες, με μεγαλύτερη το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, είναι κάτι που δεν βρίσκεις σε άλλα νησιά του Αιγαίου. Τα πανέμορφα κτίρια, η πλούσια πολιτιστική ζωή, ακόμα και η «λέσχη Ανδριωτών» με τους υπέροχους δερμάτινους καναπέδες να ξεχωρίζουν απ’ έξω, από το δρόμο, δείχνουν ένα νησιωτικό τόπο διαφορετικό, που φέρνει τον αέρα του κοσμοπολίτη.

Την πρώτη φορά που την είχα επισκεφθεί ήταν για να δω μια έκθεση του Σαλβαδόρ Νταλί στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης. Αργότερα ανακάλυψα το Ίδρυμα Κυδωνιέως, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Και τα επισκέπτομαι σχεδόν πάντα, όποτε πάω στο νησί.

Μου αρέσει η Άνδρος γιατί οι Ανδριώτες είναι ωραίοι τύποι, ευγενικοί και φιλόξενοι. Μένω πάντα στου Περράκη στο Κυπρί, με το υπέροχο εστιατόριο και τη μαγευτική θέα στον κόλπο. Το διπλανό Μπατσί κινείται περισσότερο στο μοντέλο του μαζικού τουρισμού με τους χιλιάδες τουρίστες ‒ και αυτό δεν είναι το φόρτε μου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν βλέπεις το Μπατσί από ψηλά μέσα στο στενό κόλπο, δεν αντέχεις να μην κατέβεις κάτω να το περπατήσεις.

Μου αρέσει το νησί για την παραλία της Άχλας, τη Χρυσή Άμμο και τον Άγιο Πέτρο, το Πήδημα της Γριάς (με τον βράχο-γλυπτό), τον Ζόρκο. Υπάρχουν ακόμα πολλές άλλες παραλίες που έχω σκοπό να εξερευνήσω στο μέλλον. Το σίγουρο είναι πως για φαγητό θα περάσω πάντα από το υπέροχο «Στου Ζοζέφ» που θα φάω ό,τι μου προτείνει η υπέροχη ιδιοκτήτρια-μαγείρισσα Κατερίνα.

* Ο Νίκος Δανδράκης είναι συνιδρυτής του Taxibeat

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ