Σεξ

Είναι κακό να μην μιλάς κατά τη διάρκεια του σεξ;

Σεξολόγοι λένε όχι και αναφέρουν όλους τους άλλους τρόπους που μπορούμε να εκφράσουμε την σεξουαλική μας απόλαυση

p185215_b_v8_ab.jpg
Χαρά Βαμβακούλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
jeremy-bishop-234645-unsplash.jpg

Υπάρχει λόγος να αισθανόμαστε άσχημα αν ανήκουμε σε αυτούς που προτιμάνε να κάνουν σεξ χωρίς ομιλίες και φωνές;

Οι ταινίες (ανάμεσά τους και οι πορνογραφικές) έχουν καταφέρει να μας δημιουργήσουν μία σειρά ψευδαισθήσεων για τις σχέσεις γενικότερα. Ξεκινώντας από κινηματογραφικά κλισέ που παίρνουμε ως δεδομένα, όπως το ότι ένα ζευγάρι δεν νοείται να θεωρηθεί ευτυχισμένο αν κάποια στιγμή δεν κάνει γάμο και παιδιά, για να φτάσουμε σε σεξουαλικές «νόρμες» όπως το ότι αν κατά τη διάρκεια του σεξ δεν σε ακούει όλο το κτίριο, τότε μάλλον κάτι δεν σου αρέσει.

Είναι, όμως, πράγματι αλήθεια ότι το να μην μιλάς κατά τη διάρκεια του σεξ ισούται με μη σεξουαλική ικανοποίηση; Σύμφωνα με τη σεξολόγο Μέγκαν Σταμπς, η απάντηση είναι ξεκάθαρα όχι.

Όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι και γι' αυτό δεν υπάρχει λόγος να μη θεωρούμε ότι ισχύει και στο σεξ. Ναι, κάποιοι άνθρωποι εκφράζουν τη σεξουαλική τους απόλαυση με το να μιλάνε και να φωνάζουν, αλλά άλλοι προτιμούν την πιο σωματική έκφρασή της, είτε γιατί όταν βρίσκονται σε μία σεξουαλική κορύφωση δεν τους είναι εύκολο να εκφραστούν λεκτικά, είτε γιατί πολύ απλά δεν τους αρέσει να μιλάνε κατά τη διάρκεια του σεξ. 

Οπότε όχι, δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα ή ότι κάνεις κάτι λάθος αν ανήκεις στην κατηγορία των σιωπηλών του σεξ. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί πιο ερωτικοί τρόποι να δείξεις στον άλλον ότι απολαμβάνεις αυτό που συμβαίνει, οι οποίοι μπορεί να περιλαμβάνουν από την ανάσα και το σώμα σου έως ακόμα και ένα απλό βλέμμα. Μάλιστα, η σεξολόγος Σάντι Άλισον δίνει και κάποιες συμβουλές επί του θέματος: «Χρησιμοποίησε τα χέρια σου, χρησιμοποίησε τα πόδια σου, τοποθετήσου σε στάσεις κατά τις οποίες μπορείς να πιέσεις το στήθος σου πάνω στον άλλον ή στην άλλη, έτσι ώστε να εκφράσεις την εγγύτητά σας και πώς σε κάνει να αισθάνεσαι αυτό που κάνετε. Η γρήγορη αναπνοή ή το να μένεις από ανάσα είναι ένας τρόπος να εκφράσεις τον εαυτό σου και μπορεί να ανάψει τρομερά τον άλλον, διότι ακούγεται σαν να περνάς πραγματικά καλά».

Ωστόσο, επειδή ακόμα κι αν εσύ τα βρεις με το γεγονός ότι δεν σ' αρέσει να μιλάς στο σεξ, ο σύντροφός σου μπορεί να αισθάνεται ανασφαλής λόγω αυτού και να μην καταλαβαίνει αν σε ικανοποιεί σεξουαλικά ή όχι, είναι καλό να επικοινωνείς. Όχι, να επικοινωνείς μόνο ενημερώνοντας τον ότι απλά δεν σου αρέσει να μιλάς κατά τη διάρκεια του σεξ, αλλά και λέγοντάς του μετέπειτα ότι σου άρεσε πάρα πολύ το τάδε πράγμα που κάνατε χθες, για παράδειγμα, στο κρεβάτι.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ