- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΠΟΥ: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει καλύτερα τους πολίτες της από τη ζέστη
Η Γηραιά Ήπειρος θερμαίνεται ταχύτερα από κάθε άλλη περιοχή - Πάνω από 200.000 θάνατοι τα τελευταία 4 χρόνια
Ο ΠΟΥ καλεί την Ευρώπη να ενισχύσει την προστασία από τη ζέστη - Πάνω από 200.000 θάνατοι τα τελευταία χρόνια συνδέονται με υψηλές θερμοκρασίες.
Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει καλύτερα τους πολίτες της από την ακραία ζέστη, καθώς η κλιματική κρίση επιταχύνεται, προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνοντας πως η Γηραιά Ήπειρος θερμαίνεται ταχύτερα απ' ό,τι οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια στον κόσμο.
Ο Χανς Κλούγκε, αρμόδιος για την Ευρώπη Περιφερειακός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, δήλωσε ότι τα τέσσερα τελευταία χρόνια περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι στην Ευρώπη έχασαν τη ζωή τους από αιτίες που σχετίζονται με τη ζέστη.
Περιέγραψε τη ζέστη σαν έναν σιωπηλό φονιά, η δράση του οποίου μπορεί να προληφθεί, αν η Ευρώπη χρησιμοποιήσει τα εργαλεία που ήδη διαθέτει.
Ο Χανς Κλούγκε παρουσίασε στο Βερολίνο επικαιροποιημένες οδηγίες για μέτρα προστασίας από τη ζέστη στη διάρκεια της γερμανικής ημέρας δράσης κατά της ζέστης, δίπλα στoν γερμανό ομοσπονδιακό υπουργό Περιβάλλοντος Κάρστεν Σνάιντερ και την κρατιδιακή υπουργό Υγείας του Βερολίνου Ίνα Τσιμπόρα. Οι οδηγίες αυτές επικεντρώνουν στην προστασία των ηλικιωμένων και των πιο ευάλωτων ομάδων.
O Σνάιντερ δήλωσε πως η κλιματική αλλαγή γίνεται ήδη αισθητή σε όλο τον πλανήτη και περιέγραψε την προστασία από τη ζέστη ως ένα κοινωνικό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές συχνά πασχίζουν για να προστατευθούν από ακραίες θερμοκρασίες.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως η μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και η επέκταση των χώρων πρασίνου θα μπορούσαν να μετριάσουν τις συνέπειες της ζέστης.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η ακραία ζέστη προκαλεί κάθε χρόνο αύξηση των κρουσμάτων ασθενειών και των πρόωρων θανάτων, καθώς και οικονομικές απώλειες που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια δολάρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η άγνωστη τεχνική κυνηγιού που κατέγραψαν επιστήμονες
Η επιχείρηση συνεχίζει σήμερα την πορεία της με την τρίτη γενιά
Τι πρέπει να προσέξετε τις πιο ζεστές ημέρες του καλοκαιριού
Τι άλλαξε μέσα σε έναν χρόνο
Οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων
Η Λέρος αποκτά δύο νέες μονάδες αφαλάτωσης και νέους αγωγούς
Αυξήθηκε ο προϋπολογισμός
Γιατί βάζει πλώρη προς τουριστικά θέρετρα
Διαθέτουν οκτώ αισθήσεις, θυμούνται σχήματα για σχεδόν έναν χρόνο
Το λάθος που κάνουμε όλοι
Πού έφτασε η μέση θερμοκρασία
Προειδοποίηση για ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα
Ο κίνδυνος σύμφωνα με τους επιστήμονες
Πώς ο αέρας που αναπνέουμε αποκαλύπτει τις ανισότητες μιας πόλης
Μελέτη του World Weather Attribution δείχνει ότι το φαινόμενο θα ήταν αδύνατο χωρίς την ανθρώπινη παρέμβαση
Η λειψυδρία δεν είναι φυσική καταστροφή, είναι μια δοκιμασία διακυβέρνησης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.