- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Απειλούμενα είδη της Ελλάδας θα συναντούν στις διαδρομές τους οι επιβάτες του μετρό
Πρωτότυπη εκστρατεία αφύπνισης - Περιλαμβάνονται ως προστατευόμενα στον «Κόκκινο Κατάλογο»
Απειλούμενα είδη της Ελλάδας στο μετρό της Αθήνας - Θα προβάλλονται σε βίντεο στις αποβάθρες - Ο αγώνας για τη διάσωσή τους.
Απειλούμενα και ενδημικά είδη της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας θα «συναντούν» το επόμενο διάστημα οι επιβάτες του μετρό στην Αθήνα, σε βίντεο που θα προβάλλονται στις αποβάθρες, στο πλαίσιο συνεργασίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) και της ΣΤΑΣΥ.
Ήδη από τα μέσα Σεπτεμβρίου, στις οθόνες του μετρό οι επιβάτες ενημερώνονται για την Καμπανούλα της Νισύρου, τον Πευκοτσοπανάκο και τον Μαυροπελαργό, είδη που περιλαμβάνονται ως προστατευόμενα στον Κόκκινο Κατάλογο Απειλούμενων Ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας, ενώ το επόμενο διάστημα το υλικό θα ανανεώνεται δυναμικά με νέα είδη.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του ΟΦΥΠΕΚΑ στο πλαίσιο έργου που υλοποιεί και το οποίο αφορά στην επικαιροποίηση και σύνταξη των Κόκκινων Καταλόγων απειλούμενων ειδών Φυτών, Ζώων και Μυκήτων της Ελλάδας, σύμφωνα με τα κριτήρια και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Ένωσης για την Διατήρηση της Φύσης (IUCN).
Το έργο περιλαμβάνει την αξιολόγηση περισσότερων από 10.000 είδη και την κατάταξή τους σε κατηγορίες κινδύνου, τη δημιουργία εθνικής βάσης δεδομένων και ιστοσελίδας με πληροφορίες για την ταξινομία και την κατανομή των ειδών χλωρίδας, πανίδας και μυκήτων στον Ελλαδικό χώρο, καθώς και δράσεις προβολής και ενημέρωσης.
Εντάσσεται, δε, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) της προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020 και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διευρύνεται το Εθνικό Πάρκο σε 37.544 εκτάρια με αυστηρότερες ζώνες προστασίας
Ένα ξεχωριστό λαβράκι, μας μιλάει για την ιστορία του
Η ΕΕ καλείται να στηρίξει τη χημική βιομηχανία χωρίς να αποδυναμώσει την προστασία για περιβάλλον, υγεία και κλίμα.
Οι ωκεανοί στους πόλους θερμαίνονται με πρωτοφανή ταχύτητα
Πόσο βαθιά μπορεί να διεισδύσει στο ανθρώπινο αναπνευστικό
Έκθεση του FAO προειδοποιεί για τους κινδύνους στην επισιτιστική ασφάλεια
Δωρεάν δράσεις στις 3 και 4 Οκτωβρίου για μικρούς και μεγάλους ώστε να γνωρίσουν την άγρια ζωή της Ελλάδας
Μελέτη στην Κένυα αποκαλύπτει ότι επιλέγουν βότανα για τους ίδιους και τα μικρά τους
Η παράξενη τεχνική του Μπαμπλς
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα - Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο
Τα 5 SOS για μέγιστη απόδοση, εξοικονόμηση χρημάτων και αποφυγή βλαβών
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανείς κλιματικές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη
Τα αποτελέσματα ερευνών και τα 21 σενάρια που μελετήθηκαν
Όλες οι ώρες και τα σημεία
Πόσο πρέπει τελικά να ανησυχούμε;
Η θερμοκρασία αυξάνεται κατά έως και 0,3 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία
Μόλις ένα στα τρία ποτάμια βρίσκονταν εντός των φυσιολογικών ορίων ροής
Δύο ωκεανογραφικές έρευνες συμφωνούν στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης αλλά διαφωνούν στις χρωματικές επιπτώσεις των υδάτων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.