- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Οι πισίνες στα τουριστικά καταλύματα της Τοσκάνης ίσως μείνουν άδειες φέτος το καλοκαίρι
Αντιμέτωπη με την ξηρασία ξανά η Ιταλία - Περιορισμοί στη χρήση νερού
Η ξηρασία απειλεί την Τοσκάνη - Οι πισίνες στα τουριστικά καταλύματα ίσως μείνουν άδειες το φετινό καλοκαίρι, λόγω περιορισμών στη χρήση νερού.
Τα τουριστικά ακίνητα στην Τοσκάνη, βασικός προορισμός για εύπορους ξένους παραθεριστές, θα πρέπει να περιορίσουν τη χρήση νερού στις πισίνες τους φέτος το καλοκαίρι καθώς υπάρχουν φόβοι για ελλείψεις, με την Ιταλία να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ακόμα ξηρασία.
Η Acquedotto del Fiora (ADF), η εταιρία ύδρευσης που εξυπηρετεί το ένα τρίτο της Τοσκάνης μέσω ενός δικτύου με μήκος άνω των 8.000 χιλιομέτρων, θα καταστήσει παράνομη τη χρήση πόσιμου νερού σε ιδιωτικές πισίνες που προορίζονται για παραθεριστές από τον Ιούνιο έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Οι βίλες σε αγροτικές περιοχές και οι αγροικίες που χρησιμοποιούνται για αγροτουρισμό θα χρειαστεί αντ’ αυτού να γεμίζουν τις πισίνες τους με νερό από ιδιωτικά πηγάδια ή με ποσότητες που θα τους δοθούν από βυτία, γεγονός που αυξάνει το κόστος.
Ο πρόεδρος της ADF Ρομπέρτο Ρενάι δήλωσε ότι τα μέτρα που υιοθετήθηκαν πέρυσι χρειάζεται να επαναληφθούν λόγω των επιπτώσεων από τη «συνεχιζόμενη κλιματική αλλαγή». Είχε ήδη απαγορευθεί η χρήση πόσιμου νερού για πισίνες σε ιδιωτικές βίλες που δεν φιλοξενούν πελάτες.
Ο Φεντερίκο Ταντέι, πρόεδρος ένωσης που εκπροσωπεί ιδιοκτήτες αγροικιών στην επαρχία Σιένα της Τοσκάνης, δήλωσε ότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τον πιθανό αντίκτυπο της απαγόρευσης.
«Κάθε ημέρα πρέπει να αλλάζουμε το 1 με 2% του νερού. Σε διάστημα τεσσάρων μηνών η αλλαγή αντιστοιχεί σε μιάμιση πισίνα», δήλωσε. «Αυτό είναι το ελάχιστο που απαιτείται για να υπάρχει μια πισίνα με καθαρό νερό που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους τουρίστες που επιλέγουν την επαρχία μας».
Η Σιένα, γνωστή για την παραγωγή του οίνου Chianti, έχει 1.200 αγροτουριστικές μονάδες και είναι το μεγαλύτερο τέτοιο κέντρο στην Τοσκάνη. Περίπου μία στις πέντε τουριστικές αγροικίες στη Σιένα διαθέτει πισίνα για τους επισκέπτες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μελέτη στην Κένυα αποκαλύπτει ότι επιλέγουν βότανα για τους ίδιους και τα μικρά τους
Η παράξενη τεχνική του Μπαμπλς
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανές κύμα καύσωνα - Οι περιοχές που αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο
Τα 5 SOS για μέγιστη απόδοση, εξοικονόμηση χρημάτων και αποφυγή βλαβών
Επιστήμονες προειδοποιούν για πρωτοφανείς κλιματικές καταστροφές σε όλο τον πλανήτη
Τα αποτελέσματα ερευνών και τα 21 σενάρια που μελετήθηκαν
Όλες οι ώρες και τα σημεία
Πόσο πρέπει τελικά να ανησυχούμε;
Η θερμοκρασία αυξάνεται κατά έως και 0,3 βαθμούς Κελσίου ανά δεκαετία
Μόλις ένα στα τρία ποτάμια βρίσκονταν εντός των φυσιολογικών ορίων ροής
Δύο ωκεανογραφικές έρευνες συμφωνούν στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης αλλά διαφωνούν στις χρωματικές επιπτώσεις των υδάτων
Η τρύπα του όζοντος, το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ και η περιβαλλοντική νίκη που χρειάστηκε δεκαετίες
«Οι άνθρωποι κατά πάσα πιθανότητα δεν είχαν γνωρίσει ποτέ πριν θερμοκρασίες τόσο υψηλές όσο σήμερα τα τελευταία τουλάχιστον 100.000 χρόνια»
Από τις οικονομικές απώλειες και τους καύσωνες μέχρι τις πυρκαγιές και την απώλεια οικοσυστημικών υπηρεσιών
Διεθνές συνέδριο στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή εκατοντάδων ερευνητών
Πώς θα επιτευχθεί ο στόχος των μηδενικών καθαρών εκπομπών
Ενώ τα δηλητήρια δεν αρκούν πια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.