- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζο Μπάιντεν: H παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη
Δηλώσεις του στην COP27
Μπάιντεν στην COP27 για την κλιματική αλλαγή: Υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη
H παγκόσμια κλιματική κρίση αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τον πλανήτη δήλωσε σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μιλώντας στη διάσκεψη COP27 για το κλίμα, υποσχόμενος ότι οι ΗΠΑ κάνουν το καθήκον τους για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης.
«Η κλιματική κρίση αφορά την ανθρώπινη ασφάλεια, την οικονομική ασφάλεια, την περιβαλλοντική ασφάλεια, την εθνική ασφάλεια και την ίδια τη ζωή του πλανήτη», είπε ο Μπάιντεν, προτού σκιαγραφήσει τα βήματα που έκαναν οι Ηνωμένες Πολιτείες, η δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εκπομπής αερίων θερμοκηπίου στον κόσμο. «Μπορώ να σταθώ εδώ ως πρόεδρος των ΗΠΑ και να πω με σιγουριά ότι οι ΗΠΑ θα επιτύχουν τους στόχους μας για τις εκπομπές έως το 2030», τόνισε.
Η ομιλία του είχε σκοπό να υπενθυμίσει στους εκπροσώπους κυβερνήσεων που συγκεντρώθηκαν στην COP27 στο Σαρμ ελ-Σέιχ στην Αίγυπτο να διατηρήσουν ζωντανό τον στόχο της διατήρησης της παγκόσμιας μέσης αύξησης της θερμοκρασίας εντός του 1,5 βαθμού Κελσίου για να αποφευχθούν οι χειρότερες επιπτώσεις της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η ομιλία Μπάιντεν έγινε ακόμη και όταν μια σειρά κρίσεων – από έναν πόλεμο στην Ευρώπη έως τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό – αποσπά την προσοχή του διεθνούς ενδιαφέροντος.
«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πιο επείγον από ποτέ να διπλασιάσουμε τις δεσμεύσεις μας για το κλίμα. Ο πόλεμος της Ρωσίας απλώς ενισχύει τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης να απομακρυνθεί ο κόσμος από την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα», είπε. «Όλες οι χώρες πρέπει να κάνουν περισσότερα. Σε αυτή τη διάσκεψη, πρέπει να ανανεώσουμε και να αυξήσουμε τις φιλοδοξίες μας για το κλίμα», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έως και πέντε φορές ισχυρότερη η θέρμανση από την ψύξη
Οι practitioners του χώρου υποστηρίζουν ότι δεν επικοινωνούν απαραίτητα με λόγια
Μελέτη σε γρύλους ανατρέπει τα δεδομένα: Φροντίζουν τα τραύματά τους όπως τα κατοικίδια
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί και το λεγόμενο magnetite sand
«Για πρώτη φορά σε αυτόν τον αιώνα, δεν χρειάζεται να φανταζόμαστε»
Νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η μείωση του χάσματος θα μπορούσε να περιορίσει τη θνησιμότητα λόγω κλίματος έως και 30%
Πρόκειται για τεχνητές ενώσεις που αναπτύχθηκαν από τη δεκαετία του 1940
Ο εμβληματικός φυσιοδίφης γιορτάζει έναν αιώνα ζωής - Πώς η αποχή από το κόκκινο κρέας τον κρατά ακμαίο
Πιθανό να ξεπεράσει το 2024 σύμφωνα με τους ειδικούς
Επιστήμονες του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου τιμούν τον κορυφαίο φυσιοδίφη
Προκλήσεις, συγκρίσεις και ο ρόλος των νέων τεχνολογιών SMR
Συντονισμένη άσκηση ΣΠΑΥ, ΕΚΠΑ και Πυροσβεστικής, με ενίσχυση της ετοιμότητας και της συνεργασίας
Τα ντοκιμαντέρ του δεν έμειναν μόνο στην ενημέρωση, αλλά επηρέασαν ουσιαστικά και την κοινή γνώμη
«Δεν είναι πλέον ένα εξειδικευμένο ή παλιομοδίτικο χόμπι»
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο
Σημαντική αύξηση αποθεμάτων νερού - Βελτιωμένη εικόνα στους ταμιευτήρες της Αττικής
Επενδύοντας στην αποκατάσταση περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Από τη θεωρία της εξοικονόμησης στην πραγματικότητα της υπερκατανάλωσης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.