- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τι θα δούμε φέτος στο ΔΕΗ Christmas Factory στην Τεχνόπολη
22 Νοεμβρίου 2025 - 6 Ιανουαρίου 2026
Κάθε χρόνο, τα Χριστούγεννα ξεκινούν στην Τεχνόπολη
Όπως κάθε χειμώνα, έτσι και φέτος, ένα γνώριμο φως απλώνεται πάνω από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Είναι το φως του ΔΕΗ Christmas Factory, που εδώ και δώδεκα χρόνια μεταμορφώνει το κέντρο της πόλης σε ένα λαμπερό χριστουγεννιάτικο σημείο συνάντησης, ένα μέρος δημιουργίας, χαράς, ξεγνοιασιάς και φαντασίας για μικρούς και μεγάλους.
Από το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του ανοίγουν ξανά τις πύλες της μαγικής τους πολιτείας και καλούν το κοινό σε ένα πολύχρωμο ταξίδι γεμάτο εμπειρίες: θεατρικές παραστάσεις, παιχνίδια, δημιουργικά εργαστήρια, δράσεις εξερεύνησης, γεύσεις και μουσικές. Η φετινή θεματική, «Βρες το Αστέρι σου», προτρέπει τα παιδιά, και όλους όσοι αισθάνονται ακόμη παιδιά, να ανακαλύψουν το δικό τους “αστέρι” μέσα από τη συμμετοχή, το παιχνίδι και τη φαντασία.
Η μεγάλη γιορτή της έναρξης
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή ξεκινά το Σάββατο 22 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη. Το άναμμα του λαμπερού χριστουγεννιάτικου δέντρου στην κεντρική πλατεία, τα πυροτεχνήματα και η συναυλία της Lila από τις 19:00 έως τις 22:00 θα σηματοδοτήσουν επίσημα την έναρξη της πιο μαγικής εποχής του χρόνου.
Μουσικές, παραμύθια και ιστορίες
Μετά τη μεγάλη έναρξη, το ΔΕΗ Christmas Factory παρουσιάζει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ενώνει μουσική, θέατρο και παράδοση. Ο Φοίβος Δεληβοριάς και η Νεφέλη Φασούλη θα μας υποδεχτούν με την παράσταση «Πες μου τ’ όνομά σου», το θέατρο κούκλας της Ιρίνα Μπόικο, White Puppet, ζωντανεύει τις ιστορίες «Η Αλίκη στη Χώρα των Χριστουγέννων» και «Το Γαλάζιο Πουλί», ενώ ο Καραγκιόζης φορά τα γιορτινά του με παραστάσεις όπως «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη και οι καλικάντζαροι», «Τα κάλαντα των κολλητηριών», «Το πνεύμα των Χριστουγέννων», «Ο τσιγγούνης Σκρουτζ» και «Ο Καραγκιόζης Άγιος Βασίλης».
«Βρες το Αστέρι σου», δέκα διαδραστικά εργαστήρια στη Φωτεινή Πολιτεία του Άι Βασίλη
Η φετινή θεματική «Βρες το Αστέρι σου» είναι αφιερωμένη στη δημιουργία και την ανακάλυψη. Μέσα από το παιχνίδι και τη συμμετοχή, κάθε παιδί καλείται να ανακαλύψει το δικό του αστέρι, το πιο φωτεινό κομμάτι του εαυτού του.
Η Φωτεινή Πολιτεία του Άι Βασίλη φιλοξενεί δέκα ξεχωριστά, δωρεάν εργαστήρια-αποστολές γεμάτα φαντασία και περιπέτεια: από το Αϊβασιλικό Μέγαρο και το ΤαχυHoHo-δρομείο, μέχρι το CineFactory, το Ξωτικοδημοτικό Σχολείο, τον Σκοτεινό Κήπο, τη Γκαλερί Εθίμων, την Ξωτική Πινακοθήκη, το Μέγαρο Ξωτικής, τον Παιδότοπο Αισθήσεων και το Ζαχαροπλαστείο «Η Αστερόπαστα». Κάθε στάση αποκαλύπτει ένα νέο “αστέρι” χαράς, γνώσης και έμπνευσης.
Christmas Fun Park και χριστουγεννιάτικη αγορά
Στο κέντρο της Τεχνόπολης απλώνεται φέτος ένα ανανεωμένο Christmas Fun Park, αφιερωμένο αποκλειστικά στο παιχνίδι και τη διασκέδαση για όλες τις ηλικίες. Από τις χριστουγεννιάτικες τσουλήθρες και το carousel μέχρι τις ρόδες, το icetrain, τα bumpcars, την τεράστια παγοπίστα και το mirrormaze, κάθε παιχνίδι προσφέρει στιγμές χαράς, ενέργειας και ανεμελιάς.
Λίγο πιο δίπλα, η χριστουγεννιάτικη αγορά μεταμορφώνεται σε έναν γιορτινό περίπατο γεμάτο μυρωδιές, φώτα και γεύσεις: burger, hot dog, πίτσες, βάφλες, ζεστή σοκολάτα, κρασί και ζαχαρωτά δημιουργούν το πιο απολαυστικό σκηνικό των γιορτών. Όλη η Τεχνόπολη πλημμυρίζει από φως, μουσική και χαμόγελα, γιατί τα Χριστούγεννα είναι, πάνω απ’ όλα, μια εμπειρία που μοιραζόμαστε.
Το Βασίλειο του Χιονιού
Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το Βασίλειο του Χιονιού» (με πρωτότυπο τίτλο: «Η Βασίλισσα του Χιονιού») θα ζωντανέψει στη σκηνή, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Τσουμπάρη, με έναν οκταμελή θίασο. Η μικρή Γκέρτα ξεκινά ένα μαγικό ταξίδι για να βρει τον φίλο της Κάι, που έχει χαθεί στο παγωμένο βασίλειο. Ανάμεσα σε κινδύνους, απρόσμενους συμμάχους και παγωμένα τοπία, ανακαλύπτει πως η αγάπη είναι η πιο θερμή δύναμη απέναντι στο σκοτάδι. Μια παράσταση για παιδιά από 5 ετών καθώς και για κάθε ενήλικα που εξακολουθεί να πιστεύει στα θαύματα.
Τα Χριστούγεννα ξεκινούν από εδώ
Όπως τα τελευταία δώδεκα χρόνια, έτσι και φέτος, η καρδιά των Χριστουγέννων χτυπά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το ΔΕΗ Christmas Factory είναι το σημείο συνάντησης της πόλης, ένας τόπος ταυτισμένος με τη χαρά, τη φαντασία και τη μαγεία των γιορτών. "It's tiiiime"!
Από τις 22 Νοεμβρίου 2025 έως τις 6 Ιανουαρίου 2026, η Τεχνόπολη μεταμορφώνεται και πάλι στο πιο φωτεινό εργοστάσιο των Χριστουγέννων. Γιατί, κάθε χρόνο, η ίδια υπόσχεση παραμένει ζωντανή: τα Χριστούγεννα ξεκινούν από εδώ.
Προπώληση εισιτηρίων: ticketmaster.gr
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέμπτη 18 Ιουνίου, Summer in the City Party στο Bless Me Father
Η διάκριση αποτυπώνεται και στις επιμέρους αξιολογήσεις
Ανοίγουν οι αιτήσεις για δημιουργική απασχόληση και ασφαλές παιχνίδι στις γειτονιές
Τι περιλαμβάνει φέτος ο προγραμματισμός του θεσμού
«Μην πάτε στην Αθήνα, προτιμήστε το Ναύπλιο» γράφει ο ιστότοπος Wanderluststorytellers
Ραντεβού το Σάββατο, 6 Ιουνίου, στο Cultivos
MÁM στα ιρλανδικά σημαίνει πέρασμα ανάμεσα στα βουνά, σημαίνει όμως και υποχρέωση
Χάρης Δούκας: Η ψηφιακή μετάβαση έχει αξία μόνο όταν διευρύνει τη δημοκρατία, όταν κάνει τον πολίτη συμμέτοχο, όταν μειώνει τις ανισότητες
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της Athens Voice, καταγράφουμε όλα όσα κάνουν αυτή την πόλη δική μας.
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο φωτογράφος Τάσος Ανέστης μιλά για τα Αναφιώτικα, το μικρό κυκλαδονήσι που κρύβεται κάτω από την Ακρόπολη
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, η συγγραφέας ακολουθεί μια διαδρομή στην πόλη όπου οι δρόμοι, οι εικόνες και οι αναμνήσεις μπλέκονται με το σήμερα
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, τρεις φωτογράφοι αποτυπώνουν τη δική τους Αθήνα μέσα από εικόνες, στιγμές και πρόσωπα της πόλης
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, η Βικτώρια Σαντούλιακ γράφει για την Αθήνα της φιλοξενίας και των μικρών καθημερινών στιγμών που την έκαναν να νιώσει σπίτι: H Αθήνα της Βικτώρια Σαντούλιακ
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο ζωγράφος μιλά για την Πλατεία Αμερικής, ένα αθηναϊκό μωσαϊκό ανθρώπων, εικόνων και αλλαγών
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο Δημήτρης Κάσδαγλης μιλά για το πνεύμα, την κληρονομιά και τη βραχνή, περήφανη φωνή της Αθήνας
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, η Γιασεμί Κηλαηδόνη μιλά για την πιο τρυφερή ανάμνηση που της λείπει από την πόλη
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο δημοσιογράφος γράφει για την ακτογραμμή, τις γειτονιές και τις μικρές ατέλειες που κάνουν την πόλη ξεχωριστή
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο συγγραφέας επιστρέφει στις γειτονιές, τις γεύσεις και τις διαδρομές που έφτιαξαν τη δική του Αθήνα
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο φωτογράφος Τάσος Βρεττός καταγράφει την αθέατη Αθήνα των θρησκειών και των ανθρώπων της
Για ακόμη μία χρονιά, ο Voice102,5 κατάφερε να μετατρέψει μια αθηναϊκή πλατεία σε μια μεγάλη γιορτή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.