- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Θέατρο Λυκαβηττού: «Γιόρτασε» την αναγέννησή του με μαέστρο τον Σταύρο Ξαρχάκο
Μαγική βραδιά μετά από 15 χρόνια «σιωπής»
Θέατρο Λυκαβηττού: Αναγέννηση μετά από 15 χρόνια «σιωπής» - Μαγική βραδιά με τον Σταύρο Ξαρχάκο
Ένα Θέατρο με λαμπρή ιστορία επέστρεψε ανανεωμένο στη ζωή των Αθηναίων και οι Αθηναίοι πλημμύρισαν τον χώρο του για να «καλωσορίσουν» την επιστροφή του.
Το Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού «ζωντάνεψε» και πάλι μετά από 15 χρόνια «σιωπής» και ξεκίνησε τη νέα εποχή του με μια μαγική βραδιά, με μαέστρο τον κορυφαίο Έλληνα συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο.
Ανανεωμένο και πλήρως αναβαθμισμένο σε όλες τις υποδομές του, αλλά και με σεβασμό στην παλιά του μορφή, αποτελεί ένα από τα τοπόσημα της Αθήνας που ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης επαναφέρει στην πόλη.
Έτσι, οι παλαιότεροι, που έζησαν τη σπουδαία διαδρομή του Θεάτρου στον Λυκαβηττό και απόλαυσαν τις ιστορικές καλλιτεχνικές στιγμές που φιλοξένησε, το έχουν πάλι στη διάθεσή τους και οι νεότεροι, που δεν πρόλαβαν να το γνωρίσουν, θα ζήσουν πλέον τη νέα εποχή του.
Συναυλία Σταύρου Ξαρχάκου: Τα έσοδα στους πλημμυροπαθείς
Η συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου πήρε το όνομα «Γιορτή στον Λυκαβηττό» και ο κόσμος άρχισε να γεμίζει το Θέατρο από νωρίς.
Τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη, μέσα από τις φωνές του Μανώλη Μητσιά, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, του Ζαχαρία Καρούνη και της Ηρούς Σαΐα, σκόρπισαν τη μελωδία τους σε όλο τον αθηναϊκό λόφο και μετέτρεψαν τη βραδιά σε μια αληθινή γιορτή.
Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν από τον δήμο Αθηναίων στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.
Κ. Μπακογιάννης: Η παλιά γενιά που λάτρεψε το Θέατρο συναντήθηκε με τη νέα
Παρών σε αυτή τη γιορτή, και ο δήμαρχος Αθηναίων. Ο Κώστας Μπακογιάννης δεν έκρυβε την ικανοποίησή του για την αναγέννηση του Θεάτρου του Λυκαβηττού και είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:
«Απόψε είναι μία αληθινά όμορφη στιγμή για την Αθήνα. Το Θέατρο του Λυκαβηττού, ανακαινισμένο και φιλόξενο, άναψε ξανά τους προβολείς του και υποδέχθηκε χιλιάδες Αθηναίες και Αθηναίους, που ανέβηκαν στον Λόφο για να ζήσουν μία συγκινητική βραδιά με τον μοναδικό Σταύρο Ξαρχάκο.
Η παλιά γενιά που λάτρεψε το Θέατρο του λόφου συναντήθηκε με τη νέα, αυτή που από σήμερα ετοιμάζεται να το αγκαλιάσει.
Με το μυαλό και την καρδιά μας στους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες, όλα τα έσοδα της συναυλίας διατίθενται, ως ελάχιστη συνεισφορά, για την ανακούφισή τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ραντεβού στο κέντρο της πόλης, με μουσική και πολλές εκπλήξεις
«Πότε επιτέλους θα παραδοθεί στους πολίτες;» ρωτά ο δήμαρχος Αθηναίων
Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για καθυστερήσεις
Ζωντανή εκπομπή με την Επιστήμη Μπινάζη και τον Διονύση Νοταράκη
Δεν χάνουμε το πιο χαρούμενο, πολύχρωμο, πολυφυλετικό χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της πόλης, που διοργανώνουν «Οι φίλοι του Παιδιού» με τη συμμετοχή 35 και πλέον Πρεσβειών
Τι ισχύει και τι θα πρέπει να αλλάξει
Χάρης Δούκας και Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσαν την πλήρη αναβάθμιση του Δημοτικού Γηπέδου στο Μητροπολιτικό Πάρκο
Αλλαγή χρονιάς με την Ελένη Φουρέιρα
Ένα ξενοδοχείο που ζει στον ρυθμό της πόλης και μετατρέπει την τέχνη σε εμπειρία
Αύριο ξεκινούν επίσημα η εορταστικές εκδηλώσεις από τον περιφερειάρχη με ένα συναρπαστικό light show.
Παρουσιαστές της βραδιάς ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Ιστορίες της αθηναϊκής ζωής ανθρώπων που κατέληξαν να αποκαλούν την πρωτεύουσα σπίτι τους
Πότε ανοίγει τις πύλες του για μικρούς και μεγάλους
Σήμα εκκίνησης για τις εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα
Παρουσιαστές της βραδιάς θα είναι ο Κρατερός Κατσούλης και η Ντόρα Μακρυγιάννη
Στις 27 Νοεμβρίου η φωταγώγηση του
Μια περιήγηση στο αγαπημένο τοπόσημο των Εξαρχείων
Ένα forum που έγινε θεσμός, την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
Ποιοι τα διοργανώνουν; Πού και πότε πραγματοποιούνται; Τι θα αντιμετωπίσουμε; Ποιες ευκαιρίες να ψάξουμε;
Το παράδειγμα της οδού Σκουφά στο Κολωνάκι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.