- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στην Αθήνα 34 σιντριβάνια αποκτούν ξανά ζωή (εικόνες)
Κώστας Μπακογιάννης: «Δίνουμε σε κατοίκους και επισκέπτες τις ανάσες που έχουν τόσο ανάγκη»
Συντριβάνια στην Αθήνα. Ο Δήμος Αθηναίων βγάζει από τη λήθη τις «φοντάνες» της πόλης, δίνοντάς τους ξανά ζωή. Το μήνυμα από τον Κώστα Μπακογιάννη.
Στην Αθήνα σε πολύτιμες «πηγές» δροσιάς για μικρούς και μεγάλους εξελίσσονται, ιδιαίτερα τις δύσκολες ημέρες του καύσωνα, τα εμβληματικά σιντριβάνια που κοσμούν το κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας, τα οποία μετά τις τεχνικές παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων έχουν αλλάξει ριζικά όψη.
Τα τελευταία χρόνια τα σιντριβάνια της πόλης, τα οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την ιστορία και τον πολιτισμό της, παρουσίαζαν εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής. Το υδάτινο στοιχείο είχε αρχίσει σταδιακά να εξαλείφεται από την καθημερινότητα των Αθηναίων, καθώς αυτα τα μοναδικά σημεία δροσιάς υπολειτουργούσαν.
Σήμερα, βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγάλο έργο του Δήμου Αθηναίων για την αναβίωση των σιντριβανιών, ώστε αυτά τα μοναδικά διακοσμητικά στοιχεία να γίνουν ξανά κομμάτι της ζωής μας. Τα τεχνικά συνεργεία του δήμου έχουν ήδη ανακατασκευάσει πλήρως τις πρώτες 30 «φοντάνες» της Αθήνας και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα παραδώσουν ακόμη τέσσερις.
«Το σχέδιο μας για την πλήρη ανανέωση των σιντριβανιών της Αθήνας βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τη μέριμνα και την φροντίδα των υπηρεσιών του Δήμου δημιουργούνται νέα σημεία δροσιάς και τοπία πολιτισμού που βελτιώνουν την καθημερινότητα των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Ηλεκτροφωτισμού, Ενεργειακής Αναβάθμισης και Πολιτικής Προστασίας Σάκης Κολλάτος, ο οποίος συντονίζει το έργο της αναμόρφωσης των σιντριβανιών.
Στο πλαίσιο της αποκατάστασης των σιντριβανιών, τα συνεργεία προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού, επισκευές των συστημάτων αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, οικοδομικές εργασίες, στεγανοποιήσεις, αλλά και αποκαταστάσεις των μαρμάρινων ποδιών τους.
Μέχρι σήμερα έχουν τεθεί σε λειτουργία με τον νέο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό τα σιντριβάνια στις πλατείες:
- Τρούμαν,
- Ιδρύματος Ερευνών,
- Αττικής,
- Μεταξουργείου,
- Ναθαναήλ,
- Αμερικής,
- Μεσολογγίου,
- Λαυρίου,
- Μαδρίτης,
- Αιγύπτου,
- Μαβίλη,
- Έλληνα Εργάτη,
- Πέτρουλα,
- Καραϊσκάκη,
- Συντάγματος (Καταρράκτες),
- στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου,
- στην περιοχή Φιξ Πατησίων,
- στον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών,
- στην Πλατεία Κοραή (δύο σιντριβάνια),
- στη Φωκίωνος Νέγρη (τρία σιντριβάνια),
- στις οδούς Ρηγίλλης και Β. Σοφίας,
- Υμηττού και Ευτυχίδου,
- Βουκουρεστίου και Σταδίου,
- στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (δύο σιντριβάνια),
- στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας και
- στο Χίλτον.
Σύντομα θα ολοκληρωθεί το λίφτινγκ των σιντριβανιών που βρίσκονται στις πλατείες Κουμουνδούρου και Κοτζιά, Φιλοπάππου και πλατεία Συντάγματος.
Κώστας Μπακογιάννης: «Δίνουμε νέα ζωή σε ακόμη 34 σιντριβάνια»
«Τα σιντριβάνια της Αθήνας βγαίνουν από τη λήθη και γίνονται ξανά αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας της πόλης μας. Η αρχή έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού της Ομόνοιας.
» Ένα έργο πνοής, που οδήγησε στην αναγέννηση της ιστορικής πλατείας, καθώς και στην ανάκτηση του εμβληματικού της χαρακτήρα. Δύο χρόνια μετά, δίνουμε νέα ζωή σε ακόμη 34 μικρές και μεγάλες υδάτινες "οάσεις", προσφέροντας στους κατοίκους και τους επισκέπτες τις ανάσες που έχουν τόσο ανάγκη» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρήκαμε 6 σινεμά όπου κόβουμε εισιτήριο και για το μενού και το μπαρ τους
Από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου, 61 δωρεάν εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε 50 διαφορετικά σημεία και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της πόλης
Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων
Από τις ακτές μέχρι το κέντρο, από τις γειτονιές μέχρι τις αγορές και τους χώρους εργασίας, η Αθήνα έχει πιάσει δουλειά πολύ πριν εμφανιστεί ο ήλιος
Οι άνθρωποι που κρατούν την πόλη όρθια όταν οι υπόλοιποι πατάμε παύση
Πέμπτη 18 Ιουνίου, Summer in the City Party στο Bless Me Father
Kαημένη Αθήνα. Ομορφάσχημη, φτωχοπλούσια, τουριστικά στραμμένη, αλλά εσωτερικά διαλυμένη.
Οι τιμές σε ξαπλώστρες, παγωτό και σινεμά
Στα αφρικανικά κομμωτήρια της Κυψέλης γυναίκες από το Καμερούν και τη Νιγηρία μεταφέρουν μια τέχνη που ξεκινά από την παιδική ηλικία και καταλήγει στα πιο viral καλοκαιρινά looks της πόλης
Από τη Γιώτα Νέγκα και τα Κίτρινα Ποδήλατα μέχρι δράσεις ευεξίας και δημιουργίας δίπλα στη θάλασσα
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της Athens Voice, φίλοι, συνεργάτες και γνωστοί Αθηναίοι γράφουν λόγους που αγαπούν την Αθήνα
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της Athens Voice, καταγράφουμε όλα όσα κάνουν αυτή την πόλη δική μας.
Με αφορμή τα 1000 τεύχη της ATHENS VOICE, ο μουσικός θρύλος μιλά για όσα αγάπησε στην Αθήνα
Δουλεύουν λιγότερο; Έχουν μειωθεί τα ταξί στους δρόμους της Αθήνας; Κι αν όχι, πού κρύβονται όλα αυτά τα πάρα πολλά ταξί που είχαμε παλιά;
Το Plan A προτείνει 20 παρεμβάσεις χαμηλού κόστους για πεζοδρόμια, στέγαση, δημόσιο χώρο και λειτουργία του Δήμου
Αυτή τη φορά δίνουμε ραντεβού στην Κυψέλη, το Σάββατο 13 Ιουνίου
Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του στην καρδιά της πόλης - Η πρώτη παράσταση
Καλοκαίρι του 1978: Μουντιάλ, πεπόνι και οικογενειακές βραδιές
Η διάκριση αποτυπώνεται και στις επιμέρους αξιολογήσεις
Ανοίγουν οι αιτήσεις για δημιουργική απασχόληση και ασφαλές παιχνίδι στις γειτονιές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.