- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
SUMMER IN THE CITY: Οι Αθηναίοι κατοικούν στο κέντρο
Μια γκαλερί και ένα νέο ξενοδοχείο, σε πείσμα των καιρών, ομορφαίνουν την πόλη
Το ID ενός καινούργιου ξενοδοχείου
Όνομα New.
Τοποθεσία Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα.
Τι ήταν παλιά Το ξενοδοχείο Olympic Hotel.
Ανακαίνισαν Οι διάσημοι Βραζιλιάνοι ντιζάινερς Fernando & Humberto Campana σε συνεργασία με τους Έλληνες 3SK Stylianidis Architects.
Η ιδέα Οι Campana θέλησαν στους χώρους του να μεταφέρουν μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής παράδοσης. Κυρίαρχα μοτίβα: ο Καραγκιόζης, οι παλιές καρτ-ποστάλ και το μάτι-φυλαχτό.
Πώς ανακαινίστηκε Με τη λογική του workshop. Επαναχρησιμοποιήθηκαν έπιπλα και αντικείμενα του παλιού ξενοδοχείου από Έλληνες αρχιτέκτονες και designers, από τα οποία προέκυψαν νέα έπιπλα και εγκαταστάσεις. Την επίβλεψη είχε η αρχιτέκτονας Ελίνα Αξιώτη.
Ιδιοκτησία Yes!Hotel.
Εγκαίνια Μέσα στο καλοκαίρι.
Περισσότερα στο www.yeshotels.gr

Η γκαλερί XIPPAS επέστρεψε στη βάση της
Μετά από την «υποχρεωτική» μετακόμισή της στις Αχαρνές, η γκαλερί ξανανοίγει στην οδό Σοφοκλέους 53Δ, ενώ εγκαινίασε και ένα νέο παράρτημα στην Πατριάρχου Ιωακείμ 53 στο Κολωνάκι. Η Aλίκη Καρυώτη, υπεύθυνη της γκαλερί, μας εξηγεί τους λόγους.
«Από το κέντρο εκδιωχθήκαμε. Αρχικά η εγκατάσταση παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην πιο πάνω γωνία από μας, στη συνέχεια η έλευση του Κέντρου Σίτισης του Δήμου Αθηναίων ακριβώς απέναντι και τέλος η δημιουργία παραγκούπολης από χαρτόκουτα έκαναν ακόμα και την απλή είσοδό μας στην γκαλερί αδύνατη. Δεν συζητώ για την προσέλευση του κοινού και την εμπορική δραστηριότητα. Μετά, η μεταφορά μας και η παραμονή εκτός κέντρου αποδείχτηκε “μοναχική” – ένα πείραμα που απέτυχε. Το κοινό μας δεν μας ακολούθησε. Το καλοκαίρι του 2010 άρχισε να διαφαίνεται κάποια βελτίωση, ενώ η εκλογή του νέου δημάρχου αναθέρμανε τις ελπίδες μας. Έτσι στις αρχές του 2011 αποφασίσαμε να επιστρέψουμε δοκιμαστικά. Μια ελάχιστη παραμονή μια-δυο εβδομάδων στάθηκε αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε ότι η βελτίωση ήταν απατηλή: λιγότερος συνωστισμός στη Σοφοκλέους και τους γύρω δρόμους, αλλά ασύγκριτα αυξημένη εγκληματικότητα. Προϋποθέσεις για βελτίωση θα υπάρξουν μόνο όταν ολοκληρωθούν τα προγράμματα αποκέντρωσης των χώρων φιλοξενίας και αποθεραπείας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και ταυτόχρονα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί φιλοξενίας μεταναστών εκτός κέντρου και με ανθρώπινες συνθήκες. Όσο για το νέο μας χώρο στο Κολωνάκι, τον εγκαινιάζουμε με τον Έλληνα ζωγράφο Γιώργο Ηλιάδη (ως 30/9)».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand) και Θεοφάνης Τάτσης συνομίλησαν στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα ως ένα σύγχρονο Urban Resort στην καρδιά της πόλης
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Κάτι συμβαίνει στην περιοχή του (πρώην) Χίλτον
Εξάρχεια, Κυψέλη, Βεΐκου, ένα απέραντο και πολυετές εργοτάξιο
Στη συνέντευξη Τύπου του «This is Athens-Agora» αποτυπώθηκε ένα ευρύτερο σχέδιο για το πώς η Αθήνα θα παραμείνει ελκυστική, διατηρώντας ένα μέτρο
Όταν το Digital Art μεταμορφώνει την πόλη
Μια in situ πολυμεσική εγκατάσταση ψηφιακών τεχνών που σε περιμένει να την ανακαλύψεις
Το απόλυτο καλοκαιρινό ραντεβού για παιδιά και εφήβους
Η πολυδιάστατη ανοιξιάτικη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους ενώνει το χθες με το σήμερα
«Η περιέργεια γιορτάζει τη γάτα», για άλλη μια φορά
Πίστη, χαρά, αλλά και σκληρές εικόνες μέσα από τις μαρτυρίες ξένων περιηγητών - Αγορές που βούιζαν, αμνοερίφια προς σφαγή, σνομπ Ανάκτορα, βροχή από τουφεκιές
Στις παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επίσης η ανάγκη προστασίας του δημόσιου χώρου και των γειτονιών
Συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία
Παράταση υποβολής προτάσεων έως τις 15 Απριλίου
Η ιστορία του Πέτρινου, η αναβίωση και οι αντιδράσεις
Η Αθήνα μετατράπηκε σε ένα μεγάλο μουσείο, με εκθέματα τα ίδια της τα κτίρια και την αρχιτεκτονική της
Ταξίδι στην ιστορία και τη βιομηχανική αρχαιολογία με πρωτοστάτες τα αδέρφια Χάρη και Βαγγέλη Λαζαρόπουλο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.