- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
SUMMER IN THE CITY: Οι Αθηναίοι κατοικούν στο κέντρο
Μια γκαλερί και ένα νέο ξενοδοχείο, σε πείσμα των καιρών, ομορφαίνουν την πόλη
Το ID ενός καινούργιου ξενοδοχείου
Όνομα New.
Τοποθεσία Φιλελλήνων 16, Σύνταγμα.
Τι ήταν παλιά Το ξενοδοχείο Olympic Hotel.
Ανακαίνισαν Οι διάσημοι Βραζιλιάνοι ντιζάινερς Fernando & Humberto Campana σε συνεργασία με τους Έλληνες 3SK Stylianidis Architects.
Η ιδέα Οι Campana θέλησαν στους χώρους του να μεταφέρουν μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής παράδοσης. Κυρίαρχα μοτίβα: ο Καραγκιόζης, οι παλιές καρτ-ποστάλ και το μάτι-φυλαχτό.
Πώς ανακαινίστηκε Με τη λογική του workshop. Επαναχρησιμοποιήθηκαν έπιπλα και αντικείμενα του παλιού ξενοδοχείου από Έλληνες αρχιτέκτονες και designers, από τα οποία προέκυψαν νέα έπιπλα και εγκαταστάσεις. Την επίβλεψη είχε η αρχιτέκτονας Ελίνα Αξιώτη.
Ιδιοκτησία Yes!Hotel.
Εγκαίνια Μέσα στο καλοκαίρι.
Περισσότερα στο www.yeshotels.gr

Η γκαλερί XIPPAS επέστρεψε στη βάση της
Μετά από την «υποχρεωτική» μετακόμισή της στις Αχαρνές, η γκαλερί ξανανοίγει στην οδό Σοφοκλέους 53Δ, ενώ εγκαινίασε και ένα νέο παράρτημα στην Πατριάρχου Ιωακείμ 53 στο Κολωνάκι. Η Aλίκη Καρυώτη, υπεύθυνη της γκαλερί, μας εξηγεί τους λόγους.
«Από το κέντρο εκδιωχθήκαμε. Αρχικά η εγκατάσταση παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στην πιο πάνω γωνία από μας, στη συνέχεια η έλευση του Κέντρου Σίτισης του Δήμου Αθηναίων ακριβώς απέναντι και τέλος η δημιουργία παραγκούπολης από χαρτόκουτα έκαναν ακόμα και την απλή είσοδό μας στην γκαλερί αδύνατη. Δεν συζητώ για την προσέλευση του κοινού και την εμπορική δραστηριότητα. Μετά, η μεταφορά μας και η παραμονή εκτός κέντρου αποδείχτηκε “μοναχική” – ένα πείραμα που απέτυχε. Το κοινό μας δεν μας ακολούθησε. Το καλοκαίρι του 2010 άρχισε να διαφαίνεται κάποια βελτίωση, ενώ η εκλογή του νέου δημάρχου αναθέρμανε τις ελπίδες μας. Έτσι στις αρχές του 2011 αποφασίσαμε να επιστρέψουμε δοκιμαστικά. Μια ελάχιστη παραμονή μια-δυο εβδομάδων στάθηκε αρκετή για να συνειδητοποιήσουμε ότι η βελτίωση ήταν απατηλή: λιγότερος συνωστισμός στη Σοφοκλέους και τους γύρω δρόμους, αλλά ασύγκριτα αυξημένη εγκληματικότητα. Προϋποθέσεις για βελτίωση θα υπάρξουν μόνο όταν ολοκληρωθούν τα προγράμματα αποκέντρωσης των χώρων φιλοξενίας και αποθεραπείας των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων και ταυτόχρονα δημιουργηθούν νέοι σταθμοί φιλοξενίας μεταναστών εκτός κέντρου και με ανθρώπινες συνθήκες. Όσο για το νέο μας χώρο στο Κολωνάκι, τον εγκαινιάζουμε με τον Έλληνα ζωγράφο Γιώργο Ηλιάδη (ως 30/9)».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία και δημοτικές παρεμβάσεις
Έργο 300.000 ευρώ με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής - Έτοιμο για τη νέα σεζόν.
Φέρνει στην καρδιά της πόλης την ατμόσφαιρα ενός σύγχρονου παραθαλάσσιου resort
Η Στοά διαθέτει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα νέα spots της πόλης.
Ένα από τα τελευταία κτίρια των παλιών διοδίων της Αθήνας
Από την Πετρούπολη μέχρι τη Δραπετσώνα και τη Χασιά, οι πιστοί του είδους αυξάνονται θεαματικά
Η υπόθεση είχε ξεκινήσει μετά τη δωρεά ιδιώτη
Γράφει ο Vitaliy Kondruk, Technical SEO and AI Visibility
Υπόσχεση στη σύγχρονη Αθήνα δεν μπορεί να δοθεί ότι δεν θα αλωθούν και αυτές από τα νέα ήθη του «έξω»
Δωρεάν εκδηλώσεις, μουσεία, παραλίες, πεζοπορίες, φαγητό και μοναδικές εμπειρίες στην Αττική
Όταν η πόλη αδειάζει, είναι ευκαιρία να γνωρίσουμε την Αθήνα χωρίς οδηγούς και λίστες
Στις 20 Ιουλίου, το πρώτο μεγάλο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού υποδέχτηκε τους επισκέπτες με αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους πρασίνου, αναψυχής και ελεύθερη είσοδο
Στην αυλή του Black Duck Athens, ο τραγουδοποιός έκλεισε τα Secret Garden Live Sessions με χιούμορ, ιστορίες και μελωδίες κάτω από τα φώτα των κινητών
Δύο ώρες με λιτές ενορχηστρώσεις, απρόσμενες διασκευές και προσωπικές ιστορίες στα Secret Garden Live Sessions της Athens Voice και του Voice Radio
Μια ξενάγηση στα εμβληματικά γλυπτά, στα μαυσωλεία και στους τάφους των ανθρώπων που σημάδεψαν τη νεότερη ελληνική ιστορία
Νέα τραγούδια, αγαπημένα κομμάτια και απρόσμενα mash-ups στη δεύτερη βραδιά των Secret Garden Live Sessions στο Black Duck Athens
Nefleli και Lefty εγκαινίασαν το μουσικό τετραήμερο με ένα εκρηκτικό καλοκαιρινό live στην Πλατεία Κλαυθμώνος
Σχόλασες; Την Παρασκευή 10 Ιουλίου το after work party ξεκινά στο Sync Athens
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.