Health & Fitness

ΠΟΥ-Εμβόλιο Moderna: Την επόμενη εβδομάδα η τελική αξιολόγηση

Τελικές αξιολογήσεις για ακόμη δύο εμβόλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμβόλιο Moderna
Εμβόλιο Moderna © EPA / Gary Coronado / POOL

ΠΟΥ για εμβόλιο Moderna: Πότε θα δημοσιοποιηθεί η τελική αξιολόγηση - Οι αποφάσεις για δύο κινέζικα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένεται ότι θα δημοσιοποιήσει τις αξιολογήσεις τους, για το εμβόλιο της Moderna, όσο και για την έκτακτη χρήση των δύο κύριων κινεζικών εμβολίων κατά του κορωνοϊού, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας. 

Την παραπάνω δήλωση έκανε σήμερα, η βοηθός γενική διευθύντρια του οργανισμού, Μαριάντζελα Σιμάο. Συγκεκριμένα, η Σιμάο επεσήμανε ότι η ανεξάρτητη επιτροπή του ΠΟΥ αξιολογεί το εμβόλιο της Moderna, αλλά και ένα εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm, ενώ θα εξετάσει και ένα άλλο σημαντικό κινεζικό εμβόλιο που παρασκευάζεται από την by Sinovac Biotech, την επόμενη εβδομάδα. «Έτσι, από την αρχή της επόμενης εβδομάδας ή στο τέλος της, θα έχουμε την τελική αξιολόγηση αυτών των τριών εμβολίων» σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η ίδια.

Κορωνοϊός - Moderna: Αυξάνει την παραγωγή του εμβολίου - Ο στόχος

H φαρμακευτική εταιρεία Moderna ανακοίνωσε ότι προχωρά σε αύξηση παραγωγής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, έχοντας ως στόχο να παράξει έως και 3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2022, ποσότητα υπερδιπλάσια σε σχέση με τις προηγούμενες προβλέψεις της.

Ακόμη, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις προσδοκίες της για την παραγωγή εμβολίων το 2021 μεταξύ των 800 εκατομμυρίων και του ενός δισεκατομμυρίου δόσεων, από τα 700 εκατομμύρια. Να σημειωθεί ότι η Moderna είχε αρχικά ανακοινώσει ότι αναμένει να παρασκευάσει 1,4 δισεκατομμύριο δόσεις το 2022.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο τελικός αριθμός των εμβολίων που θα παράξει η Moderna θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των εμβολίων μικρότερης δόσης, για τη χορήγηση του εμβολίου σε παιδιά ή για επαναληπτικά εμβόλια ήδη εμβολιασθέντων. Για τις πρώτες δόσεις εμβολίων χρειάζονται 100 μικρογραμμάρια δραστικής ουσίας, αλλά τα επαναληπτικά ίσως μόνο 50 μικρογραμμάρια.

«Βλέπουμε πολύ μεγάλη ανάγκη για πρώτες δόσεις εμβολίων, το ακούμε σε όλο τον κόσμο, αλλά και για επαναληπτικές δόσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Moderna, Στίβεν Χογκ, και προσέθεσε: «Οπότε ανάλογα (…) με πόσες από τις παραγγελίες που θα γίνουν θα αφορούν τρίτες δόσεις (επαναληπτικά εμβόλια ) ή παιδιατρικές δόσεις 50 μικρογραμμαρίων, ενδέχεται να παράξουμε ως και 3 δισεκατομμύρια δόσεις». 

Όπως επεσήμανε η εταιρεία, το εμβόλιό της κατά του κορωνοϊού μπορεί να διατηρηθεί έως και τρεις μήνες σε θερμοκρασία ψυγείου, γεγονός που καθιστά πιο εύκολη τη διανομή του σε περιοχές που δεν έχουν πρόσβαση σε καταψύκτες. «Αυτή είναι μια εξέλιξη που πραγματικά έχει σημασία για το 2022 και την Αφρική και την πρόσβαση σε χώρες χαμηλότερου και μεσαίου εισοδήματος», τόνισε ο Χογκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ