Health & Fitness

Υπ. Υγείας: Πώς να προστατευτείτε από κοροναϊό - Κανόνες υγιεινής

Αναλυτικές οδηγίες για τη σημασία της πρόληψης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
washing-hand.jpg
© Pixabay

Αυτοί είναι οι κανόνες υγιεινής για την προστασία από τον κοροναϊό, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.

Ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη συνεχίζει να δίνει το Υπουργείο Υγείας, την ώρα που ο κοροναϊός βρίσκεται σε έξαρση στην Ιταλία και δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να καταγραφεί θετικό κρούσμα και στην Ελλάδα. Οι λοιμωξιολόγοι, πάντως, που συνεδρίασαν το μεσημέρι της Δευτέρας εκτάκτως στο Υπουργείο Υγείας έκριναν ότι δεν χρειάζεται να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στα αεροδρόμια και στις άλλες πύλες εισόδου της χώρας, θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο δεν κρίνεται απαραίτητο από τη στιγμή που η αυξημένη επιτήρηση σε αεροδρόμια και λιμάνια έχει μικρά περιθώρια επιτυχίας όσον αφορά την αναγνώριση ενός κρούσματος. Σημειώνεται ότι για το θέμα του κοροναϊού ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε νωρίτερα το πρωί σε δηλώσεις του ότι «η Ελλάδα είναι θωρακισμένη».

Το Υπουργείο Υγείας υπενθυμίζει τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούνται από τους πολίτες στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης στη μετάδοση του κοροναϊού.

  • Πλένουμε συχνά και σχολαστικά τα χέρια μας με σαπούνι και νερό ή αλκοολούχο διάλυμα.
  • Όταν βήχουμε ή φταρνιζόμαστε, καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη μας με τον αγκώνα ή ένα χαρτομάντηλο και πλένουμε αμέσως μετά τα χέρια μας.
  • Απορρίπτουμε το χαρτομάντηλο, αμέσως μετά τη χρήση, σε κλειστό κάδο.
  • Αποφεύγουμε τις κοντινές επαφές όταν παρουσιάζουμε συμπτώματα κρυολογήματος (όπως βήχα, πυρετό, καταρροή, πονόλαιμο) ή με άτομα που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα πυρετού, βήχα ή δυσκολίας στην αναπνοή και έχουμε ταξιδιωτικό ιστορικό σε πληττόμενη περιοχή, επικοινωνούμε με τον γιατρό μας ή με τον ΕΟΔΥ (τηλ. 2105212054) και παραμένουμε σπίτι μας.
  • Αν παρουσιάζουμε συμπτώματα κατά τη διάρκεια ταξιδιού, ενημερώνουμε αμέσως το πλήρωμα και αναζητούμε ιατρική βοήθεια.
  • Πλένουμε τα χέρια μας: Όταν μαγειρεύουμε, όταν φροντίζουμε ασθενείς, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ζώα.
  • Εμπιστευόμαστε τους ειδικούς και τους επιστήμονες για την πληροφόρησή μας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ