Wine & Spirits

Σαντορινιά κουζίνα στο By the Glass μαζί με Ασύρτικα Χατζηδάκη

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
stoa_makrino_008_acam.jpg

Αφιέρωμα στα Ασύρτικα Χατζηδάκη και στη σαντορινιά κουζίνα στο wine bar By the Glass τη Δευτέρα 24/2

Το By the Glass υπήρξε από τα πρώτα wine bar της Αθήνας και έγινε γρήγορα αγαπητό για τη μεγάλη του γνώση πάνω στο κρασί. Εκτός, όμως, από την εντυπωσιακή κάβα του θα βρεις και πολλές νόστιμες προτάσεις από την καινούργια, εξαιρετική σεφ Κυριακή Φωτοπούλου για να συνδυάσεις το κρασί σου. Ωστόσο, αυτή τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η Κυριακή θα κάνει χώρο για να μπει ακόμα ένας σεφ στην κουζίνα.

Ο βραβευμένος σεφ Κώστας Αγγελόπουλος έρχεται από τη Σαντορίνη αποκλειστικά για να μαγειρέψει στο By the Glass το βράδυ της Δευτέρας. Μαζί του φέρνει καπαρόφυλλα, μαντιλίδες, ασκορδουλάκους, καρδαμίδες, πελτέ. Όλα θα βρουν τη θέση τους στο μενού σε 6 στάδια που θα ετοιμάσει ο σεφ μαζί με την Κυριακή. Ταυτόχρονα, η Φωτεινή, η ιδιοκτήτρια του By the Glass, βγάζει από το κελάρι της μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, τα παλαιωμένα Ασύρτικα που έχει οινοποιήσει ο ίδιος ο Χαρίδημος Χατζηδάκης και τα ταιριάζει με το μενού των δύο σεφ.

Κώστας Αγγελόπουλος
Κώστας Αγγελόπουλος

Το μόνο σίγουρο είναι ότι κρασί και γεύσεις θα μας ταξιδέψουν μέχρι το Αιγαίο. Η τιμή του μενού είναι €50/ άτομο (€120/άτομο με κρασί) και μπορείτε να το δείτε αναλυτικά παρακάτω:

Amuse Bouche Κυριακή Φωτοπούλου
Φάβα/ντοματοκεφτές/πελτές Σαντορίνης/ασκορδουλάκοι

Λαχανοντολμάς Κυριακή Φωτοπούλου
Γαρίδα/σπαράγγια/μάραθος
Σαντορίνη Cuvée No.15 Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%

Τόνος Κώστας Αγγελόπουλος
Κάπαρη/ντομάτα fondue/περγαμόντο/μαντiλίδες
Assyrtiko de Louros Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%

Ταρτάρ Μόσχου Κώστας Αγγελόπουλος
Μελιτζάνα/πατάτα/γιαούρτι πρόβειο
Assyrtiko de Mylos Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%

Ριζότο Ορτύκι Κυριακή Φωτοπούλου
Φιστίκι/πανακότα κρεμμύδι/αβγό ορτυκιού
Νυχτέρι Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%

Αρνί Κώστας Αγγελόπουλος
Πατάτα confit/υφές κρεμμύδι/μανιτάρι/σάλτσα Μαυροτράγανο
Μαυροτράγανο Χατζηδάκη, ΠΓΕ Κυκλάδες, 2016, Μαυροτράγανο 100%

Ελληνικός καφές Κώστας Αγγελόπουλος
Μους σοκολάτας/μπισκότο/κρέμα αμύγδαλο/λουκούμι/κάρδαμο
Vinsanto, ΠΟΠ Σαντορίνη, Λευκός φυσικώς γλυκύς, Ασύρτικο 80%, Αηδάνι 20%.

Mignardises Κυριακή Φωτοπούλου

Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 210 3232 560

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού
Winery Monsieur Nicolas: Το επισκέψιμο οινοποιείο με την ξεχωριστή ιστορία και τις μοναδικές ετικέτες κρασιού

Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.