- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Σαντορινιά κουζίνα στο By the Glass μαζί με Ασύρτικα Χατζηδάκη
Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου
Αφιέρωμα στα Ασύρτικα Χατζηδάκη και στη σαντορινιά κουζίνα στο wine bar By the Glass τη Δευτέρα 24/2
Το By the Glass υπήρξε από τα πρώτα wine bar της Αθήνας και έγινε γρήγορα αγαπητό για τη μεγάλη του γνώση πάνω στο κρασί. Εκτός, όμως, από την εντυπωσιακή κάβα του θα βρεις και πολλές νόστιμες προτάσεις από την καινούργια, εξαιρετική σεφ Κυριακή Φωτοπούλου για να συνδυάσεις το κρασί σου. Ωστόσο, αυτή τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου η Κυριακή θα κάνει χώρο για να μπει ακόμα ένας σεφ στην κουζίνα.
Ο βραβευμένος σεφ Κώστας Αγγελόπουλος έρχεται από τη Σαντορίνη αποκλειστικά για να μαγειρέψει στο By the Glass το βράδυ της Δευτέρας. Μαζί του φέρνει καπαρόφυλλα, μαντιλίδες, ασκορδουλάκους, καρδαμίδες, πελτέ. Όλα θα βρουν τη θέση τους στο μενού σε 6 στάδια που θα ετοιμάσει ο σεφ μαζί με την Κυριακή. Ταυτόχρονα, η Φωτεινή, η ιδιοκτήτρια του By the Glass, βγάζει από το κελάρι της μερικά από τα καλύτερα ελληνικά κρασιά, τα παλαιωμένα Ασύρτικα που έχει οινοποιήσει ο ίδιος ο Χαρίδημος Χατζηδάκης και τα ταιριάζει με το μενού των δύο σεφ.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι κρασί και γεύσεις θα μας ταξιδέψουν μέχρι το Αιγαίο. Η τιμή του μενού είναι €50/ άτομο (€120/άτομο με κρασί) και μπορείτε να το δείτε αναλυτικά παρακάτω:
Amuse Bouche Κυριακή Φωτοπούλου
Φάβα/ντοματοκεφτές/πελτές Σαντορίνης/ασκορδουλάκοι
Λαχανοντολμάς Κυριακή Φωτοπούλου
Γαρίδα/σπαράγγια/μάραθος
Σαντορίνη Cuvée No.15 Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%
Τόνος Κώστας Αγγελόπουλος
Κάπαρη/ντομάτα fondue/περγαμόντο/μαντiλίδες
Assyrtiko de Louros Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%
Ταρτάρ Μόσχου Κώστας Αγγελόπουλος
Μελιτζάνα/πατάτα/γιαούρτι πρόβειο
Assyrtiko de Mylos Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2014, Ασύρτικο 100%
Ριζότο Ορτύκι Κυριακή Φωτοπούλου
Φιστίκι/πανακότα κρεμμύδι/αβγό ορτυκιού
Νυχτέρι Χατζηδάκη, ΠΟΠ Σαντορίνη, 2015, Ασύρτικο 100%
Αρνί Κώστας Αγγελόπουλος
Πατάτα confit/υφές κρεμμύδι/μανιτάρι/σάλτσα Μαυροτράγανο
Μαυροτράγανο Χατζηδάκη, ΠΓΕ Κυκλάδες, 2016, Μαυροτράγανο 100%
Ελληνικός καφές Κώστας Αγγελόπουλος
Μους σοκολάτας/μπισκότο/κρέμα αμύγδαλο/λουκούμι/κάρδαμο
Vinsanto, ΠΟΠ Σαντορίνη, Λευκός φυσικώς γλυκύς, Ασύρτικο 80%, Αηδάνι 20%.
Mignardises Κυριακή Φωτοπούλου
Γ. Σουρή 3 & Φιλελλήνων, Στοά Ράλλη, Σύνταγμα, 210 3232 560
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.