Μια μικρή Αργεντινή σε περιμένει στο wine bar Caravin
Ένα οινικό ταξίδι από το Μπουένος Άιρες ως τη Γη του Πυρός
Το wine bar Caravine στο Θησείο διοργανώνει μια βραδιά γεμάτη κρασί, γεύσεις και μουσική της Αργεντινής
To Caravin, το χαριτωμένο wine bar στην καρδιά του Θησείου, ήρθε στον κόσμο την άνοιξη του 2018 από ανθρώπους που αγαπούν (πολύ) το κρασί και τα ταξίδια. Μικρό, αλλά όμορφο και ατμοσφαιρικό, κρύβει στην κάβα του πολλά διαμαντάκια του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα, τα οποία και συνοδεύει με διάφορες νοστιμιές. Κατά καιρούς, περιπλανιέται στις χώρες του κόσμου και για συνταξιδιώτες έχει όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν τα κρασιά, τις γεύσεις και την κουλτούρα μακρινών πολιτισμών.
Το τελευταίο του οινικό ταξίδι είχε προορισμό τη Μαδαγασκάρη και ήταν sold out. Τώρα, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ανοίγει πανιά για την Αργεντινή, και το ενδιαφέρον αναμένεται ακόμη μεγαλύτερο. Το ωραίο με αυτές τις εκδηλώσεις του Caravin είναι ότι δεν περιορίζεται μόνο στο να σου γνωρίσει τα κρασιά κάθε χώρας, αλλά να σε κάνει να νιώσεις σαν να βρίσκεσαι στα αλήθεια εκεί. Έτσι, αυτήν την Κυριακή από τις 14.00 το μεσημέρι και μετά το Caravin μεταμορφώνεται σε μια μικρή Αργεντινή, χώρα φημισμένη και για τα υπέροχα κρασιά της.
Από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Γη του Πυρός και από τα tangos του Μεσοπολέμου μέχρι το Nuevo tango του Piazzolla, θα δοκιμάσεις empanadas, choripan και argentinian tapas και θα ανακαλύψεις τους πιο μεθυστικούς αμπελώνες της Γης. Το κόστος συμμετοχής είναι στα €25/άτομο και περιλαμβάνει ένα πλατό με Argentian tapas και ένα ποτήρι κρασί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.
Ακάμαντος 11, Θησείο, 211 4003962, Fb: Caravin Wine Bar
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια εμπειρία γαστρονομική και συγκινητική
Η φήμη του χωριού Μεσενικόλα Καρδίτσας και της τοπικής ποικιλίας «Μαύρο Μεσενικόλα» ξεπερνά τα σύνορα της χώρας, χάρη στο όραμα και στη δουλειά τεσσάρων γενεών της οικογένειας Καραμήτρου
Δεν λείπουν και πιο «ψαγμένα» ποτά, αλλά και μια ιδιαίτερη συλλογή σπάνιων malt whiskey
Κάθε χρόνο κυκλοφορούν την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη
Από τον Δημήτρη Χατζηνικολάου, παθιασμένο οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου
Μια έκθεση με 55 οινοποιεία και 200+ βιολογικά, βιοδυναμικά κρασιά με ελάχιστη παρέμβαση
Ένα ούζο καλοδουλεμένο, απαλό κι αρωματικό
Ένας προορισμός για κάθε λάτρη του καλού κρασιού
Με την τεχνική του zerowaste και έμπνευση από τα τοπικά προϊόντα του Διδυμοτείχου
Αποτελεί το πρώτο κρασί της σειράς Βoutari Selections, το οποίο δοκίμασαν οι καλεσμένοι στον γάμο και θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό φιαλών
Τα αγαπημένα των summer parties
Ντόπιες ποικιλίες με μικρή παραγωγή
Το Paros Farming Community μόλις κυκλοφόρησε το Seiradi Rosé Vin Mousseux Extra Brut
Η κεφαλονίτικη ποικιλία μας έχει πάρει τα μυαλά!
Με μόλις 6% αλκοόλ και 40% λιγότερες θερμίδες
Το Crodino φτιάχνεται από 15 βότανα, ρίζες και μπαχαρικά έπειτα από 6 μήνες εκχύλισης
Συντροφεύει τις πιο ξέγνοιαστες στιγμές της παρέας
Μιλήσαμε με την Αγγελική Γρατσία, στην οικογένεια της οποία ανήκει το οινοποιείο, για όλα εκείνα που κάνουν ξεχωριστή την τέχνη της παραδοσιακής αμπελουργίας
Φρανσουά Τρυφώ και μενού από ένα από τα καλύτερα wine bar της Αθήνας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.