- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Η Μαρία Τζίτζη είναι χημικός με ειδίκευση στην οινολογία και τη χημεία περιβάλλοντος, έχει δικό της εργαστήριο και παρέχει συμβουλές σε οινοποιητικές μονάδες, είναι καθηγήτρια οινολογίας και συνεργάζεται με τη σχολή Le Monde ως υπεύθυνη σε θέματα οίνου. Μέλος εδώ και πολλά χρόνια της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, αλλά και της Διεθνούς Ένωσης Οινολόγων. Ειδική γευσιγνώστρια, με πάνω από 45 συμμετοχές σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιού σε ολόκληρο τον κόσμο είτε ως κριτής είτε ως μέλος της επιτροπής είτε ως εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Οίνου και Αμπέλου, αρθρογραφεί κατά καιρούς σε εφημερίδες, περιοδικά και ίντερνετ, αλλά δεν σταματάει εδώ.
Έχει γράψει το επαγγελματικό βιβλίο «Στοιχεία οινολογίας - Η τέχνη του οινοχόου» αλλά η πένα της ρέει ασταμάτητα και έχει συγγράψει και δύο μυθιστορήματα τα «Σκοτεινό κελλάρι» και «Σαν κρασί» τα οποία έχουν βραβευθεί από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (3ο και 2ο βραβείο αντίστοιχα), ενώ το «Σκοτεινό κελλάρι» έχει τιμηθεί και με το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία του στο διεθνή διαγωνισμό Βιβλίων γαστρονομίας Gourmand Awards. Μόλις πριν λίγες μέρες η Μαρία, μια νέα γοητευτική γυναίκα που θες για ώρες να μιλάς μαζί της (και όχι μόνο για κρασί), κατέκτησε, αυτή, μια Ελληνίδα και μάλιστα γυναίκα, μια πολύ σημαντική διάκριση από την Ένωση Γάλλων Οινολόγων. Πρόκειται για το «Chevalier dans l’ordre du Merite Agricole», με δυο λόγια χρίστηκε ιππότης της… αγροτιάς, μια βράβευση που λίγοι και πολύ σημαντικοί κατακτούν στον κόσμο, μια αναγνώριση για το ήθος, την προσφορά και την αγαστή συνεργασία με τους Γάλλους σε θέματα οίνου. Πάντα τέτοια, και εις ανώτερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μόλις δυο μήνες στη Φιλοθέη κι έχει ήδη το δικό του φανατικό κοινό
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.