- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
7 αθηναϊκές μακαρονάδες που μοσχοβολούν θάλασσα
Από paccheri με καραβίδες και παστουρμά μέχρι σπαγγέτι με αυγοτάραχο, αυτές είναι οι θαλασσινές μακαρονάδες που αξίζει να δοκιμάσεις τώρα στην Αθήνα
7 μακαρονάδες με θαλασσινά που αξίζει να δοκιμάσεις τώρα στα εστιατόρια της Αθήνας
Μέσα στη Σαρακοστή και την άνοιξη, τι άλλο λαχταράς αν όχι μια πλούσια μακαρονάδα να φέρνει το άρωμα της θάλασσας στο τραπέζι σου (και το καλοκαίρι πιο κοντά στην ψυχή σου); Η μακαρονάδα είναι υπόθεση απλή αλλά καθόλου απλοϊκή, ειδικά όταν στα υλικά της περιλαμβάνει μια τόσο «εύθραυστη» πρώτη ύλη όπως τα θαλασσινά. Πρέπει να ξέρεις πώς να τους φερθείς, να μη χάσουν το ιώδιο και τη νοστιμιά τους, εννοείται να διαλέξεις τα πιο φρέσκα του βυθού. Οι παρακάτω μακαρονάδες δεν είναι οι μοναδικές με θαλασσινά που θα βρεις στα μενού των αθηναϊκών εστιατορίων, αλλά είναι όλες τους κα-τα-πλη-κτι-κές!
7 μακαρονάδες με θαλασσινά που τρώμε τώρα στα εστιατόρια της Αθήνας
Η μανιάτικη μακαρονάδα στο Iodio
Η τσουχτή, η παραδοσιακή μακαρονάδα της Μάνης έχει αυγό. Η βραβευμένη σεφ Γεωργιάννα Χειλιαδάκη βάζει αυγο… τάραχο (Μεσολογγίου) δημιουργώντας, εκτός από ένα έξυπνο λογοπαίγνιο, και μια πεντανόστιμη μακαρονάδα με ζυμαρικά Calamarata, που αγγίζει την τελειότητα. Υπάρχουν ακόμη δύο μακαρονάδες στο μενού: αχινομακαρονάδα και spaghetti με πορφύρες. Θα τις έπαιρνα όλες και δεν θα «λυπόμουν» καμιά. Λουκιανού 36, Κολωνάκι, 2130263656
Η μακαρονάδα μπούρου μπούρου στην Cookoovaya
Η μανέστρα μπούρου μπούρου ή κολοπίμπιρι είναι παραδοσιακή κερκυραϊκή συνταγή. Γίνεται με ψιλοκομμένα λαχανικά (καρότα, κρεμμύδια, σέλινο), μπόλικο κόκκινο πιπέρι και μανέστρα φυσικά. Ο Κερκυραίος (και κορυφαίος) σεφ Περικλής Κοσκινάς βγάζει το κριθαράκι, βάζει σπαγγέτι, το οποίο βράζει μέσα σε ζωμό ψαριού, ύστερα σερβίρει τα ζυμαρικά και το ψάρι σε ξεχωριστές πιατέλες που μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού, από μόνες τους ένας καλός λόγος να βρεθείς στην Cookoovaya. Χατζηγιάννη Μέξη 2Α, όπισθεν Χίλτον, 2107235005
Η μακαρονάδα με καραβίδες στο Λινού Σουμπάσης και Σία
Άκου τώρα τι συμβαίνει μ’ αυτή τη μακαρονάδα: Ο σοφός σεφ Λουκάς Μάιλερ και η ομάδα του φτιάχνουν πρώτα απ’ όλα έναν ζωμό από τα κεφάλια πεντάφρεσκων καραβίδων. Μ’ αυτόν τον ζωμό προχωρούν στη σάλτσα: ψητές ντομάτες, σκόρδο, θυμάρι, μοσχάτο Λήμνου. Τελευταίο στάδιο: αχνίζουν ή ψήνουν μια σταλιά στα κάρβουνα τις καραβίδες και ύστερα τις σερβίρουν μαζί με τη σάλτσα πάνω σε φρέσκα χειροποίητα bucatini. Ύψος; Ναι. Καλαμίδα 9 και Μελανθίου, 2103220300
Τα paccheri με καραβίδες και παστουρμά στις Μακαρούνες
Σ’ αυτό το εστιατόριο όλα τα ζυμαρικά είναι χειροποίητα, φτιάχνονται εδώ από την αρχή έως το τέλος. Να γιατί τα paccheri αυτού του πιάτου, πληθωρικά, στρουμπουλά και άψογα στο δάγκωμα, θα σου φανούν τα ωραιότερα του κόσμου. Ο σεφ patron Villem Keizer τα σερβίρει με ολόφρεσκες καραβίδες και ψιλοκομμένο αρμένικο παστουρμά, συνδυασμός που, όσο κι αν σου μοιάζει περίεργος, είναι απλά ακαταμάχητος. Γι’ αυτό και η μακαρονάδα αυτή είναι best seller στις Μακαρούνες χρόνια τώρα. Αιμιλίου Βεάκη 70, Περιστέρι, 2105721748
H alle vongole στις Σεϋχέλλες
Η μακαρονάδα που ταυτίστηκε με αυτό το εστιατόριο όσο τίποτ’ άλλο είναι φυσικά οι ξακουστές παπαρδέλες με καβουρμά. Αλλά τώρα που ανοίγει ο καιρός, η μεγάλη δύναμη που ακούει στο όνομα Σεϋχέλλες λανσάρει και μια καταπληκτική μακαρονάδα alle vongole, με μπόλικο τσίλι και σκόρδο. Να την τρως στα ηλιόλουστα τραπεζάκια της πλατείας Αυδή, να χαίρεσαι την άνοιξη στην πόλη. Κεραμεικού 49, Κεραμεικός, 2111834789
Η μακαρονάδα με αυγοτάραχο στο Φίτα
Με το που άνοιξε το Φίτα, έκανε σουξέ τη γειτονιά του Νέου Κόσμου. Και, θυμάμαι, τότε στην αρχή του, ότι όλοι συρρέαμε με μοναδική λαχτάρα να πετύχουμε (μια και το μενού άλλαζε κάθε μέρα) τη μακαρονάδα που μας είχαν παινέψει όλοι όσοι την είχαν δοκιμάσει. Είναι τόσο καλή αυτή η μακαρονάδα με το πλούσιο τρίμμα αυγοτάραχου; Είναι! Τόσο καλή, που ακόμη υπάρχει στο μενού και δεν τη βλέπουμε να φεύγει σύντομα. Ντουρμ 1, Νέος Κόσμος, 2114148624
Η μακαρονάδα του ψαρά στο Polpo
Η οικογένεια Κατσικάκη συνεργάζεται με μικρά ψαροκάικα απ’ όλη την Ελλάδα και προμηθεύει με φρέσκο ψάρι μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια της Αθήνας (και όχι μόνο). Με αυτή την τόσο ωραία πρώτη ύλη στα χέρια, ήταν θέμα χρόνου ν’ ανοίξουν και τη δική τους θαλασσινή γωνιά. Λέγεται Polpo, θα το βρεις απέναντι από τη Λαχαναγορά του Ρέντη, κι όταν πας, άρχισε την παραγγελία σου με τη μακαρονάδα του ψαρά: λινγκουίνι που κρατά στο δόντι, φρέσκο κρεμμυδάκι, ντοματίνια, μύδια, γαρίδες, χταπόδι ή καλαμάρι και μπόλικο σκόρδο. Αριστούργημα! Τζων Κέννεντυ 6, Ρέντη, 2107104578
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.