- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεύσεις αυθεντικής και παραδοσιακής κερκυραϊκής κουζίνας, στον «Καφέσα»
Θαλασσινή αύρα, θαλασσινές γεύσεις, ποιότητα και φιλοξενία που θα θες να επισκεφτείς ξανά
Η απαραίτητη επίσκεψη για να γευτεί κανείς την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού
Στην καρδιά του Αγίου Γεωργίου στην Κέρκυρα, δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου, βρίσκεται η οικογενειακή επιχείρηση «Ο Καφέσας». Με ιστορία που ξεπερνά τα 35 χρόνια, αυτό το παραδοσιακό εστιατόριο αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους αναζητούν την αυθεντική κερκυραϊκή κουζίνα. Η τοποθεσία της ταβέρνας είναι μαγευτική, προσφέροντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν το γεύμα τους με θέα τη θάλασσα. Η ξύλινη βεράντα, με τη ρουστίκ διακόσμηση, δημιουργεί μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, σα να τρως στο σπίτι.
Το μενού του «Καφέσα» είναι ένας ύμνος στην κερκυραϊκή παράδοση, με πρωταγωνιστή το φρέσκο ψάρι. Εδώ, οι γεύσεις του νησιού ζωντανεύουν μέσα από εξαιρετικά θαλασσινά πιάτα, με επιλογές που περιλαμβάνουν από ζουμερά ψητά ψάρια και μακαρονάδες θαλασσινών και αρωματικές συνταγές με ψάρι μαγειρεμένο με ντόπια υλικά. Στο τραπέζι φτάνουν καθημερινά οι πιο φρέσκες ψαριές, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γευτούν τη θάλασσα σε όλη της την αυθεντικότητα.
Επιπλέον, η ταβέρνα προσφέρει μεγάλη ποικιλία από μεζέδες, ορεκτικά και σαλάτες, ικανοποιώντας κάθε γευστική προτίμηση. «Ο Καφέσας» δεν ξεφεύγει από την παράδοση, διατηρώντας αναλλοίωτες τις γεύσεις και τις συνταγές που πέρασαν από γενιά σε γενιά κι εξακολουθούν να ανανεώνονται ανάλογα με την εποχή. Αυτός ο σεβασμός στην κερκυραϊκή γαστρονομία έχει αναγνωριστεί από πολλούς τουριστικούς οδηγούς, καθιστώντας την ταβέρνα προτεινόμενο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής ελληνικής κουζίνας.
Είτε ντόπιος είτε τουρίστας στην Κέρκυρα, μια επίσκεψη στην ταβέρνα «Ο Καφέσας» είναι απαραίτητη για να γευτεί κανείς την πλούσια γαστρονομική κληρονομιά του νησιού, σε ένα περιβάλλον που συνδυάζει τη φιλοξενία με τη γεύση της παραδοσιακής κερκυραϊκής κουζίνας.
Τοποθεσία: Παραλιακή, Αγ. Γεώργιος, Κέρκυρα
Τηλέφωνο: 2662 051090
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.