Τα μαυρομάτικα φασόλια, μάλλον ανήκουν στα παρεξηγημένα φαγητά. Αν δεν τα εκτιμάς όσο τους αξίζει, δοκίμασε αυτή τη συνταγή, που βρήκαμε στο vegkitchen.com. Είτε νηστεύεις, είτε όχι θα δεις τη Σαρακοστή με άλλο μάτι.
Υλικά για 6 άτομα:
1-2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4-6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κούπες μαυρομάτικα
χυμό από μισό λεμόνι
1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη ή 1 κ. γλ. ξερή
1 φρέσκια καυτερή πιπεριά
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένος, φρέσκος μαϊντανός
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά ακόμα.
Ρίχνουμε τα μαυρομάτικα, ½ φλιτζάνι νερό και το χυμό λεμονιού. Μαγειρεύουμε σε μέτρια ένταση, μέχρι να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το μαϊντανό, και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Στο τέλος, ρίχνουμε μέσα και το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Tip: Η παραπάνω συνταγή λειτουργεί και ως εξαιρετική γέμιση για τάκος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Ο πιο εκκεντρικός φούρνος της ελληνικής επικράτειας είναι μια σύνοψη από πολλές διαφορετικές ιστορίες σε αιρετική γραφή. Αν δεν ήταν φούρνος, θα ήταν ο Οδυσσέας του Τζέιμς Τζόις στη διάλεκτο των ζυμαριών
Πίσω από κάθε μεγάλο σεφ κρύβεται μια τρομερή μαμά!
Από σπιτικό φαγητό μέχρι θεϊκά burgers και αυθεντικό βιετναμέζικο
Το πιο out of the box στέκι στην Αργυρούπολη
Εδώ και τρεις δεκαετίες την βρίσκεις στην περιβόητη καντίνα της στην Αστόρια να φτιάχνει σουβλάκια και πίτα με γύρο
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Μενού - ωδή στα όσπρια και τα δημητριακά σε ένα εντυπωσιακό set μέσα στη φύση
Το trend του TikTok που δεν λέει να κοπάσει
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Έδεσμα-μετάβαση από την αποχή στην κραιπάλη και από τον Θάνατο στη Ζωή
Η Θεμιστοκλέους και τα πέριξ είναι ψαροπιάτσα από τις λίγες, αν κλείσεις τα μάτια θα δεις την παραλία!
Οπωσδήποτε την Πιτονοστιμιά, με αλάδωτη πίτα και πικάντικο κοτόπουλο ή μπριζολάκι
Οπωσδήποτε να δοκιμάσετε την αυθεντική σαρλότ, την πεντανόστιμη και ιδιαίτερη γαλλική τούρτα
Από ιταλική Colompa μέχρι τσουρέκι με αυγό… Murano
Το Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης αναβίωσε για 2 μέρες την παλιά ατμόσφαιρα των «μανάβικων»
Χειροποίητα γλυκά με βάση τη ζύμη τσουρεκιού
Βόλτα σε Κορυδαλλό και Πειραιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.