- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου αναλαμβάνει το Nolan
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Nolan: νέο μενού, νέα εποχή, νέος σεφ. Ο Μιχάλης Νουρλόγλου αναλαμβάνει την κουζίνα του
Στις αρχές του Σεπτέμβρη η ανακοίνωση του Σωτήρη Κοντιζά ότι αποχωρεί από το Nolan, το Proveleggios και το Sweet Nolan έφερε μια αναστάτωση. Και τώρα τι θα γινόταν; Ποια θα ήταν η μοίρα για αυτά τα τόσο δημοφιλή εστιατόρια της Αθήνας που το όνομά τους ήταν ταυτισμένο με εκείνο του διάσημου σεφ; Λίγο καιρό αργότερα έγινε γνωστό ότι το Proveleggios αναλαμβάνει ο σεφ Αλέξανδρος Καρακατσάνης, ενώ για το Nolan πολλά ακούγονταν. Ε, λοιπόν, μόλις μάθαμε ότι ο διάσημος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου είναι ο νέος αρχηγός στην κουζίνα του Nolan και μοιραζόμαστε τα νέα μαζί σας. Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του εστιατορίου:
Με τον Μιχάλη Νουρλόγλου στο τιμόνι της κουζίνας, το Nolan μπαίνει με πολλή όρεξη στη δεύτερη φάση του. Δεν αλλάζει, δεν απομακρύνεται από τις αρχές του, εξελίσσεται.
Το ξεκινήσαμε έχοντας στο μυαλό μας το εστιατόριο στο οποίο θέλαμε εμείς να τρώμε. Με το φαγητό, την αισθητική, τη φιλοξενία και τη συνέπεια που θεωρούσαμε απαραίτητες και μόνη δέσμευση, κυρίως στον εαυτό μας, να κάνουμε τα πράγματα με το δικό μας τρόπο -πέρα από τάσεις και μόδες. Αυτό φάνηκε να είναι κάτι που άρεσε, και με το οποίο ταυτίστηκε πολύς κόσμος. Σύντομα το Nolan έφυγε από τα χέρια μας. Βασισμένο στις δικές μας αρχές, απέκτησε μια ζωή και μια προσωπικότητα δικιά του. Έγινε ένα love brand, όχι μόνο για το φαγητό που σερβίρει, αλλά για την ολοκληρωμένη εμπειρία που προσφέρει. Πλέον, εδώ και πολύ καιρό, με χαρά απλώς το υπηρετούμε. Δεν ρωτάμε πια τι είναι το Nolan, αναρωτιόμαστε μόνο αν κάτι είναι Nolan και συνεπώς αν μπορούμε να το εντάξουμε στο σύμπαν του.
Αυτό το σύμπαν την ερχόμενη Τρίτη 10 Δεκεμβρίου όχι μόνο θα συνεχίσει να υπάρχει, αλλά θα εξελιχθεί. Με έναν από τους πιο ταλαντούχους σεφ στην Ελλάδα και ένα ολοκαίνουργιο μενού, που όμως παραμένει πιστό σε αυτά που έκαναν το εστιατόριο αυτό που είναι. Όσοι γνωρίζουν τον Μιχάλη Νουρλόγλου καταλαβαίνουν ότι αυτή η συνεργασία είναι ιδανική. Ένας μάγειρας που ξέρει να συνδυάζει το κλασικό με το καινοτόμο, που σέβεται τα υλικά, έχει εμμονή με τη λεπτομέρεια και δεν φοβάται να τολμήσει.
Η δουλειά που του ανατέθηκε άλλωστε δεν ήταν εύκολη. Το νέο μενού έπρεπε να αντικαταστήσει το προηγούμενο, αγαπημένο, κλασικό μας μενού, σχεδόν απαράλλαχτο τα τελευταία εννέα χρόνια. Του Μιχάλη όμως του αρέσουν οι προκλήσεις. Με ευφυΐα, χάρη και τεχνική το νέο μενού καταφέρνει να πιάσει την ουσία του Nolan εξελίσσοντας το. Πιάτα-βόμβες γεύσης, απρόσμενοι συνδυασμοί, ισορροπία επιρροών από τη μεσογειακή αλλά και τη διεθνή κουζίνα. Αυτό, δηλαδή, που ξέρουμε να κάνουμε καλύτερα: να συνδυάζουμε το ταλέντο και τον πειραματισμό για να φτιάξουμε κάτι ταυτόχρονα οικείο και απόλυτα νέο.
This is Nolan 2.0. Ανυπομονούμε να το δοκιμάσετε.
Υ.Γ.
Το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν εικασίες για πιθανή συνεργασία μεταξύ του Nolan και διάσημου σεφ από το εξωτερικό. Δεν είναι αβάσιμες. Είμαστε όντως σε πρώιμες συζητήσεις με αναγνωρισμένους ξένους σεφ σχετικά με μια πιθανή συνεργασία, αλλά είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι τίποτα δεν έχει οριστικοποιηθεί και είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν κάτι τέτοιο όντως έχει πιθανότητες να συμβεί. Το σίγουρο είναι πως ο Μιχάλης Νουρλόγλου δεν είναι «αναπληρωματικός» που κρατάει τη θέση ζεστή. Είναι ο νέος executive chef του Nolan. Εάν μια συνεργασία με κάποιον ξένο σεφ όντως πραγματοποιηθεί, θα είναι υπό τη ηγεσία του Μιχάλη, με την ομάδα του στο τιμόνι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.