- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Αν δεν θες να ανάψεις φωτιά και να μουτζουρωθείς με κάρβουνα, πιάσε το τηγάνι και φτιάξε μια κλασική, αγαπημένη, γρήγορη και οικονομική συνταγή που μπορεί να σταθεί τόσο σαν μεζές όσο και σαν κυρίως πιάτο με συνοδευτικό ρύζι ή πατάτες.
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 λεμόνι
3 κουταλιές μουστάρδα
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
2 πιπεριές (όποιες μας αρέσουν)
Αλάτι
Πιπέρι ή/ και πάπρικα καυτερή
Ρίγανη ή θυμάρι
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας με το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τη ρίγανη και τη μουστάρδα. Αν θέλουμε, αφήνουμε για λίγο, διαφορετικά σοτάρουμε αμέσως με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές κομμένα σε φέτες. Μόλις πάρει χρώμα το κρέας σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και αν χρειαστεί προσθέτουμε 1/2 ποτηράκι νερό για να πάρει μια τελευταία βράση.
Λάιτ εναλλακτική: χρησιμοποιούμε κοτόπουλο αντί για χοιρινό και πράσο αντί για κρεμμύδι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.