- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Υλικά
1 μέτριο λάχανο
3-4 καρότα
4 πιπεριές Φλωρίνης (προσθέστε και καμία καυτερή αν σας αρέσουν τα πικάντικα)
4 κλωνάρια σέλινο/σέλερυ
1 φλυτζάνι χοντρό θαλασσινό αλάτι (καλής ποιότητας)
1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
2-3 σκελίδες σκόρδο (ή όσες θέλουμε ανάλογα το γούστο)
1 ματσάκι μαϊντανό
1 μπουκάλι ξύδι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το λάχανο, το σέλινο και το σκόρδο (ψιλοκομμένα), τα καρότα τριμμένα μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για να βγάλουν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τις πιπεριές ψιλοκομμένες (αν τις βάλουμε απο την αρχή θα «βάψουν» το μείγμα και θα γίνει κόκκινο) έπειτα το μαϊντανό και τέλος το ξύδι και ανακατεύουμε καλά.
Τα αφήνουμε όλο το βράδυ ή τουλάχιστον για 6-8 ώρες -εκτός ψυγείου- στη λεκάνη σκεπασμένα με μια πετσέτα να «δουλευτούν» όλα τα υλικά και να βγάλουν τα υγρά τους.
Την επόμενη ημέρα με μια τρυπητή κουτάλα μοιράζουμε το μείγμα σε βάζα και καλύπτουμε με το υγρό που έχει περισσέψει στη λεκάνη. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και κλείνουμε τα βάζα.
Tip: Το τουρσί μπορεί να φαγωθεί αμέσως, αλλά όσο περισσότερο μείνει στο βάζο τόσο καλύτερο γίνεται.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.