- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η Athens Voice ανακάλυψε αυτά τα κολασμένα πεντανόστιμα κεκάκια σε ξυλάκι στο μαγαζί του Χρήστου Σιούλη. Ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί τη συνταγή με όσους έχουν διάθεση και κέφι να δημιουργήσουν τα πιο πρωτότυπα κέικ. Δε θα πω τίποτα άλλο. Μόνο ότι αν βαριέστε τη διαδικασία παρασκευής και προτιμάτε το έτοιμο, θα τα βρείτε στις Αρτολιχουδιές (Ελευθερίας 27, Πέραμα). Έχει και ο χειμώνας τα αγαπημένα του σνακ!
Τι θα χρειαστούμε:
Ξυλάκια παγωτού και θήκη σιλικόνης σε σχήμα παγωτού
Για τα κέικ:
340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
225 γρ. ζάχαρη
200 γρ. μαλακό βούτυρο
1 πορτοκάλι
4 αυγά
1 βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. αλάτι
60 γρ. γάλα
Για το σιρόπι:
400 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι
Για το γαρνίρισμα:
Πραλίνα
Μαρμελάδα
Τρούφες χρωματιστές
Τριμμένο μπισκότο
Καραμέλες ή τελοσπάντων ό, τι άλλο σου κατέβει στο κεφάλι!
Πώς το φτιάχνουμε:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
Για τα κέικ:
Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.
Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.
Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τις θήκες (αφού πρώτα έχουμε βάλει το ξυλάκι).
Ψήνουμε τις θήκες στους 180 °C για 15 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το σιρόπι:
Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και μια φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Όσο είναι ακόμα ζεστό το σιρόπι, βουτάμε μέσα ελάχιστα τα κεκάκια.
Διακοσμούμε κατά βούληση!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.