Θεματα

Πεντανόστιμα κεκάκια σε ξυλάκι

Δεν περιγράφω άλλο!

42700073_562246877585728_3324353125745164288_n.jpg
Ελένη Μπεζιριάνογλου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85937-173391.jpg

Η Athens Voice ανακάλυψε αυτά τα κολασμένα πεντανόστιμα κεκάκια σε ξυλάκι στο μαγαζί του Χρήστου Σιούλη. Ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί τη συνταγή με όσους έχουν διάθεση και κέφι να δημιουργήσουν τα πιο πρωτότυπα κέικ. Δε θα πω τίποτα άλλο. Μόνο ότι αν βαριέστε τη διαδικασία παρασκευής και προτιμάτε το έτοιμο, θα τα βρείτε στις Αρτολιχουδιές (Ελευθερίας 27, Πέραμα). Έχει και ο χειμώνας τα αγαπημένα του σνακ!

Τι θα χρειαστούμε:

Ξυλάκια παγωτού και θήκη σιλικόνης σε σχήμα παγωτού

Για τα κέικ:

340 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

225 γρ. ζάχαρη

200 γρ. μαλακό βούτυρο

1 πορτοκάλι

4 αυγά

1 βανίλια

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1/4 κ.γ. αλάτι

60 γρ. γάλα

Για το σιρόπι:

400 γρ. νερό

400 γρ. ζάχαρη

1 λεμόνι

Για το γαρνίρισμα:

Πραλίνα

Μαρμελάδα

Τρούφες χρωματιστές

Τριμμένο μπισκότο

Καραμέλες ή τελοσπάντων ό, τι άλλο σου κατέβει στο κεφάλι!

Πώς το φτιάχνουμε:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Για τα κέικ:

Σε ένα μπλέντερ ανακατεύουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και μετά το γάλα.

Προσθέτουμε το αλεύρι και αφήνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνουμε το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Τοποθετούμε το μείγμα σε κορνέ και γεμίζουμε τις θήκες (αφού πρώτα έχουμε βάλει το ξυλάκι).

Ψήνουμε τις θήκες στους 180 °C για 15 λεπτά.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για το σιρόπι:

Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και μια φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Όσο είναι ακόμα ζεστό το σιρόπι, βουτάμε μέσα ελάχιστα τα κεκάκια.

Διακοσμούμε κατά βούληση!

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.