- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Η επιστροφή του «Street Food and Tunes»
Αυτήν την Τετάρτη, ο Αμερικάνικος Νότος έρχεται στο Collage
Τ α Street Food and Tunes του deBop έχουν πια κερδίσει τη θέση τους στο χάρτη με τα ωραία φεστιβάλ αυτής της πόλης: ποτέ πριν τα βράδια της Τετάρτης δεν ήταν τόσο νόστιμα.
Το φεστιβάλ του deBop, διοργανώνεται περίπου κάθε δύο μήνες, συστήνοντάς μας κάθε φορά και από μια διαφορετική κουζίνα. Μεξικό, Ινδία, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Συρία, Βιετνάμ, Δανία, Περού είναι μόνο μερικές από τις χώρες που έχουν χορτάσει (και με το παραπάνω!) τα αθηναϊκά στομάχια μας και έχουν χαϊδολογήσει τα αυτιά μας με τις ωραίες μουσικές τους. Γιατί κάθε φορά, δίπλα στο σεφ που αναλαμβάνει την κουζίνα, στέκεται και ένας dj. Έτσι, το φαγητό μπλέκει με τη μουσική, παρουσιάζοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα για την κουλτούρα της εκάστοτε χώρας.
Αυτήν τη φορά, το πρώτο Street Food and Tunes της χρονιάς είναι αφιερωμένο στα φαγητά, στα ποτά και τις μουσικές του Αμερικάνικου Νότου και πιο συγκεκριμένα του Τενεσί. Την Τετάρτη λοιπόν, (21 Ιανουαρίου) , το φαγητό αναλαμβάνει ο Βασίλης Σπόρος (έχει μαγειρέψει ξανά στις βραδιές της Νέας Ορλεάνης και του Μπρούκλιν), ενώ τη μουσική φροντίζει η παραγωγός του Pepper, Λιάνα Μαστάθη.
Το μενού έχει: χοιρινά Iberico Baby Back παϊδάκια με σπιτικό γλάσο Jack Daniel’s και φυσικό πουρέ πατάτας, κρεμμυδιού και πράσου (€5,50), χοιρινή σπάλα με κρούστα μπαχαρικών σιγοψημένη σε αφράτο brioche με coleslaw και bbq sauce (€5), μοσχαρίσιο κιμά μαγειρεμένο με πιπεριές, chili, ντομάτα και κόκκινα φασόλια (€4) και σούπα βελουτέ από καλαμπόκι, γάλα, κρεμμύδι και τυρί κρέμα (€3,50).
Ακόμα, η παρουσία της Λιάνας Μαστάθης στα decks, σημαίνει ότι θα πίνεις το ποτό σου (συγκεκριμένα τα Tennessee sour και Lynchburg Lemonade) με μουσική υπόκρουση από blues, rock n’ roll και soul μουσικές, όλες επηρεασμένες από την country μουσική του Αμερικάνικου Νότου.
Όλα αυτά από τις 19.00 και μετά, στο Collage (Καπνικαρέας 3, 210 3232060). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.