Θεματα

Η επιστροφή του «Street Food and Tunes»

Αυτήν την Τετάρτη, ο Αμερικάνικος Νότος έρχεται στο Collage

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85863-173183.jpg

Τ α Street Food and Tunes του deBop έχουν πια κερδίσει τη θέση τους στο χάρτη με τα ωραία φεστιβάλ αυτής της πόλης: ποτέ πριν τα βράδια της Τετάρτης δεν ήταν τόσο νόστιμα.

Το φεστιβάλ του deBop, διοργανώνεται περίπου κάθε δύο μήνες, συστήνοντάς μας κάθε φορά και από μια διαφορετική κουζίνα. Μεξικό, Ινδία, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη, Συρία, Βιετνάμ, Δανία, Περού είναι μόνο μερικές από τις χώρες που έχουν χορτάσει (και με το παραπάνω!) τα αθηναϊκά στομάχια μας και έχουν χαϊδολογήσει τα αυτιά μας με τις ωραίες μουσικές τους. Γιατί κάθε φορά, δίπλα στο σεφ που αναλαμβάνει την κουζίνα, στέκεται και ένας dj. Έτσι, το φαγητό μπλέκει με τη μουσική, παρουσιάζοντας μια αντιπροσωπευτική εικόνα για την κουλτούρα της εκάστοτε χώρας.

Αυτήν τη φορά, το πρώτο Street Food and Tunes της χρονιάς είναι αφιερωμένο στα φαγητά, στα ποτά και τις μουσικές του Αμερικάνικου Νότου και πιο συγκεκριμένα του Τενεσί. Την Τετάρτη λοιπόν, (21 Ιανουαρίου) , το φαγητό αναλαμβάνει ο Βασίλης Σπόρος (έχει μαγειρέψει ξανά στις βραδιές της Νέας Ορλεάνης και του Μπρούκλιν), ενώ τη μουσική φροντίζει η παραγωγός του Pepper, Λιάνα Μαστάθη.

Το μενού έχει: χοιρινά Iberico Baby Back παϊδάκια με σπιτικό γλάσο Jack Daniel’s και φυσικό πουρέ πατάτας, κρεμμυδιού και πράσου (€5,50), χοιρινή σπάλα με κρούστα μπαχαρικών σιγοψημένη σε αφράτο brioche με coleslaw και bbq sauce (€5), μοσχαρίσιο κιμά μαγειρεμένο με πιπεριές, chili, ντομάτα και κόκκινα φασόλια (€4) και σούπα βελουτέ από καλαμπόκι, γάλα, κρεμμύδι και τυρί κρέμα (€3,50).

Ακόμα, η παρουσία της Λιάνας Μαστάθης στα decks, σημαίνει ότι θα πίνεις το ποτό σου (συγκεκριμένα τα Tennessee sour και Lynchburg Lemonade) με μουσική υπόκρουση από blues, rock n’ roll και soul μουσικές, όλες επηρεασμένες από την country μουσική του Αμερικάνικου Νότου.

Όλα αυτά από τις 19.00 και μετά, στο Collage (Καπνικαρέας 3, 210 3232060). Η είσοδος είναι ελεύθερη. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.