Θεματα

Μους σοκολάτας με πορτοκάλι

Το τέλειο γλυκό, για ένα τέλειο Σαββατοκύριακο

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
85724-172937.jpg

Μιας που έρχεται Σαββατοκύριακο, λέμε να καλέσεις τους φίλους σου για απογευματινό καφέ και να τους γλυκάνεις με αυτή την υπέροχη (και κυρίως εύκολη) μους. Μπορείς να κοκορευτείς όσο θες για τις ικανότητές σου στη ζαχαροπλαστική, κανένας δεν πρόκειται να καταλάβει πόσο εύκολα την έφτιαξες…Γεια στα χέρια σου!

Υλικά για 4-6 άτομα

200 γρ. μαύρη σοκολάτα (με 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο)

2 πορτοκάλια

4 αυγά

80 ml ζεστό νερό

2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

n

Εκτέλεση

Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι σε όλα τα αυγά. Τρίβουμε τα πορτοκάλια και ρίχνουμε το ξύσμα στο καυτό νερό με μία κουταλιά ζάχαρη άχνη.

Τοποθετούμε τη σοκολάτα σε ένα μεγάλο μπολ. Περιμένουμε περίπου 10 λεπτά και περιχύνουμε τη σοκολάτα με το μείγμα από νερό και πορτοκάλι. Προσθέτουμε το χυμό από μισό πορτοκάλι. Τοποθετούμε το μπολ μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ρίχνουμε μέσα τους κρόκους αυγών, έναν κάθε φορά, και ανακατεύουμε καλά. Απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη και ξαναχτυπάμε μέχρι να πήξει ακόμα περισσότερο η μαρέγκα. Έπειτα την ενσωματώνουμε στη σοκολάτα.

Χωρίζουμε όλο το μείγμα σε φλιτζάνια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Αν θέλουμε, πριν τη σερβίρουμε τρίβουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού από πάνω. Διατηρείται στο ψυγείο για μία ημέρα. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.