- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γάλα, γάλα, γάαααλα
Zoe’s Premium Latteria, στην Ακαδημίας το πρώτο σύγχρονο γαλακτοπωλείο της πόλης
Γάλα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που έρχεται από τα Άγραφα, το Άργος, τη Δράμα, τη Λαμία, το Άστρος Κυνουρίας σερβίρει καθημερινά από το πρωί στις 7 (και Κυριακή) το ολοκαίνουργιο, άσπρο και «clean» διακόσμησης Zoe’s Premium Latteria. Και γιαούρτι μέσα από πήλινες τσανάκες ομοίως αγνό και παραδοσιακό.
Το γάλα το προσφέρει κρύο ή ζεστό, με σοκολάτα, με κορνφλέικς ή ότι άλλο θέλεις, έτσι ακριβώς όπως μας το έδινε η μαμά μας το πρωί, το γιαούρτι με μέλι ή γλυκά κουταλιού. Τα πίνεις επιτόπου, τα αγοράζεις για το σπίτι, τα παίρνεις σε ποτήρι ή κυπελλάκι για τον δρόμο. Μαζί φτιάχνει και καφέ Moka Rica ιταλικό και μυρωδάτο (1,40€ για το δρόμο, 1,80€ καθιστό), smoothies αληθινά και όχι με σκόνες, ό,τι μένει από τα γάλατα το φτιάχνουν σπιτικές κρέμες, απλές και με σοκολάτα, μαστίχα, λεμόνι, ρυζόγαλα, γαλατόπιτες και σπιτικά γαλακτομπούρεκα.
Έχουν και ελληνική σπιτική κουζίνα-6€ τα πιάτα με κρέας , 5€ τα λαδερά και τα υπόλοιπα. Φεύγοντας ένας κύριος που φχαριστιέται τα κεφτεδάκια του με άσπρη σάλτσα και λιγκουίνι σχεδόν με πιάνει απ’ το μανίκι κατενθουσιασμένος: «Πεντανόστιμα κοπέλα μου, ήρθα χτες και έφαγα κοτόπουλο με μανέστρα, ήταν σπιτικό και ξανάρθα. Έκανα πολύ καλά». Τσιμπάω σχεδόν στο φτερό κι εγώ ένα κεφτεδάκι, μμμμ...μούρλια όντως, σύντομα θα επανέλθω για περισσότερα.
Ακαδημίας 37 & Ομήρου, 213 0344023, ανοιχτά 7 το πρωί με 10 το βράδυ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.