- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Πώς γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά από την άλλη μεριά του πλανήτη; Μπορείς να το ζήσεις με μια βόλτα στο κέντρο, λίγες ώρες πριν αλλάξει ο χρόνος. Εκεί που θα κάνεις τα τελευταία ψώνια και σε πιάσει μια ελαφριά λιγούρα (υπολογίζουμε ότι αυτό θα συμβεί κάπου στο ύψος της Αιόλου), κάνε στάση στο Mama Roux που στήνει για μια ακόμη χρονιά το καθιερωμένο σούπερ downtown party του.
Με Festive Street Food, New Orleans Brass Band Parade, Live Music Rhythms and Blues και Downtown Market, φτιάχνει το σκηνικό μιας εναλλακτικής και πολύ ζωντανής πρότασης για το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς. Πας και φτιάχνεις διάθεση για το βραδινό σου ρεβεγιόν (χιπς-τα κοκτέιλ δίνουν και παίρνουν) ή περνάς τόσο καλά ανάμεσα στα πλήθη Αθηναίων που διασκεδάζουν μαζί σου που αποφασίζεις να μην το κουνήσεις ρούπι!
Downtown Market
Από φαγητό, οι multi ethnic σεφ του Mama Roux προτείνουν αυθεντικά street food πιάτα με extra λάμψη όμως που δίνει τον τόνο στο γιορτινό κλίμα των ημερών. Όπως στρείδια, χαβιάρι σολομού, Scrambled Eggs με φρέσκια μαύρη τρούφα, Brisket Brioche, Jacket Potato με sour cream. Πρωταγωνιστεί το Bubbles and Oyster Bar ενώ το Glühwein, αυτό το υπέροχο ζεστό αρωματικό και γιορτινό κρασί, θα ρέει άφθονο. Όλα ό, τι πρέπει για να αποχαιρετίσεις το χρόνο που φεύγει με κόκκινα μαγουλάκια και τεράστιο χαμόγελο.
Οι μουσικές των Gumbo Ya Ya και της New Orleans Brass Band Parade θα απογειώνουν την γιορτινή ατμόσφαιρα με Rhythm &Blues ήχους, ενώ αν δεν έχεις προλάβει να κάνεις όλα τα ψώνια σου μέχρι να έρθεις εδώ, κανένα πρόβλημα! Το Mama Roux σε συνεργασία με το Cool Soap διοργανώνει ένα μοναδικό Downtown Market με τοπικά προϊόντα, design αντικείμενα, χειροποίητα ρούχα και αξεσουάρ. Καλή χρονιά!
Info: Festive Street Food & Downtown Market: 12:00-18:00, New Orleans Brass Band Parade: 14:00, Gumbo Ya Ya Live Music: 15:00
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.