Θεματα

La Pantera Negra, το Nikkei εστιατόριο που άφησε ιστορία επιστρέφει… σπίτι σου

Ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης και το εικονικό του εστιατόριο

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
La Pantera Negra

Το διάσημο La Pantera Negra του σεφ Δημήτρη Κατριβέση και η Nikkei κουζίνα του έρχονται σπίτι μας με ένα κλικ

Το καλοκαίρι του 2016 ανοίγει στην Αθήνα ένα εστιατόριο που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Το La Pantera Negra του Δημήτρη Κατριβέση θα άφηνε εποχή, παρά τη μάλλον βραχύβια ιστορία του, χάρη στην πρωτοποριακή του γεύση. Κουζίνα Nikkei, δηλαδή το πάντρεμα ιαπωνικής και περουβιανής κουζίνας, σε πιάτα ανατρεπτικά και σύγχρονα. 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Δημήτρης Κατριβέσης είχε ήδη διανύσει εκατοντάδες γαστρονομικά χιλιόμετρα. Από το El Bulli του Ferran Adria στη σχολή Le Notre του Παρισιού, έπειτα στην Τενερίφη για να ανοίξει το πρώτο του εστιατόριο, το Alkimia. Το 2007 ανοίγει και το Siphon, το 2010 μπαίνει στην κουζίνα του Albert Raurich στο μισελενάτο Dos Palillos της Βαρκελώνης. Το 2012 αλλάζει ξανά ημισφαίριο, αυτή τη φορά μετακομίζει στο Τόκυο για να δουλέψει στο τριάστερο Ryugin, και τον επόμενο χρόνο βρίσκεται στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει τη σπουδή του πάνω στη Nikkei κουζίνα. Το 2014 είναι έτοιμος να παρουσιάσει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα, άγνωστη λέξη στην αθηναϊκή εστίαση μέχρι τότε.

Δημήτρης Κατριβέσης
Δημήτρης Κατριβέσης

Μια δεκαετία αργότερα ο τρομερός σεφ επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Μόνο που τώρα «χτίζει» ένα εικονικό εστιατόριο, το οποίο αντί για κράτηση, ζητάει λίγα μόνο κλικ. Το περιβόητο La Pantera Negra όχι μόνο είναι ξανά διαθέσιμο, αλλά έρχεται ως την πόρτα μας* μέσα από όλες τις γνωστές εφαρμογές delivery (efood, Wolt, BOX) και μέσα από το site www.lapanteranegra.gr.

La Pantera Negra

Στον κατάλογο συναντάμε πιάτα ανατρεπτικά κι έξυπνα, όπως πάντα. Τι θα δοκιμάσεις; Πρώτα απ’ όλα τα περίφημα ceviche του Δημήτρη Κατριβέση – σαν εκείνον δεν τα φτιάχνει κανείς. Ύστερα τα Peruvian bowls, όπως εκείνο με το tiradito τόνου με sushi rice, αλλά και τα signature bao buns, τα οποία ο σεφ τηγανίζει (!), προτείνοντας  τα σε αναπάντεχους συνδυασμούς (έβαλα στο μάτι το γεμιστό bao bun με gorgonzola και κεράσι). Τι άλλο; Οπωσδήποτε το Orzo La Pantera Negra, ακόμη ένα signature πιάτο όπου το ξεψαχνισμένο μοσχαράκι βρίσκει το ταίρι του στο χυλωμένο κριθαράκι και σερβίρεται με παρμεζάνα, κατσικίσιο τυρί, βασιλικό, κόλιανδρο και beef gravy. Επίσης για πρώτη φορά ο Δημήτρης Κατριβέσης στέλνει σπίτι μας και τρεις signature σάλτσες του, κλεισμένες μέσα σε μπουκαλάκια: Beetroot ketchup, Pineapple Srirach Mayo και Lemon Honey Miso

La Pantera Negra

Όλα αυτά συνδυάζονται άψογα με τα cocktails του La Pantera Negra, δηλαδή Pisco Negroni, Bramble και Pornstar, που με τη σπιρτάδα τους στέκονται επάξια δίπλα στα πιάτα του διάσημου σεφ. Θα είναι η ίδια εμπειρία; Δεν ξέρω. Μένει να το δοκιμάσουμε.

www.lapanteranegra.gr, Instagram: @lapanteranegra.gr

*Το La Pantera Negra εξυπηρετεί σχεδόν όλη την Αθήνα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ