- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Από τις πιο έξυπνες και χαριτωμένες συνταγές που είδαμε φέτος. Εκτός από γλύκισμα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν διακοσμητικό στο γιορτινό τραπέζι. Όχι πείτε μου ποιος από τους καλεσμένους σας θα δει αυτό το χριστουγεννιάτικο δεντράκι δίπλα στο πιάτο του και δεν θα ενθουσιαστεί;
Υλικά για το κέικ:
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
8 αυγά
1 κ. σ. εκχύλισμα βανίλιας
2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ. σ. κανέλα
1 ½ κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ. γλ. σόδα μαγειρικής
1 κ. γλ. αλάτι
4 φλιτζάνια τριμμένο καρότο
Υλικά για την κρέμα:
900 γρ. τυρί κρέμα
2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κ. γλ. βανίλια σε σκόνη
Έτοιμο γλάσο με γεύση σοκολάτας
30 καλαμάκια
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C . Καλύπτουμε με λαδόκολλα δύο μικρά και ρηχά ταψάκια.
Για το κέικ: Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαιόλαδο στο μίξερ σε μέτρια ένταση. Προσθέτουμε τα αυγά (ένα κάθε φορά) και τα χτυπάμε με το υπόλοιπο μείγμα για περίπου 3 λεπτά. Στο τέλος προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλλα, το μπέικινγκ πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε το μισό από αυτό το μείγμα με τα καρότα. Το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με το μείγμα με τα αυγά και τα χτυπάμε όλα μαζί σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μετά ενσωματώνουμε και το μείγμα με τα καρότα.
Χωρίζουμε το μείγμα στη μέση και απλώνουμε κάθε μισό στα ταψάκια με τη λαδόκολλα. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μέτρια ένταση μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρουμε τα κέικ σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Καλύπτουμε το ένα κέικ με την κρέμα και από πάνω τοποθετούμε το δεύτερο κέικ. Το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.
Βγάζουμε το κέικ από το ψυγείο και κόβουμε όλες τις άκρες του. Έπειτα, κόβουμε το κέικ σε λωρίδες 5 περίπου εκατοστών και τις λωρίδες σε μικρά τριγωνάκια. Καρφώνουμε τα καλαμάκια στο κέντρο κάθε τριγώνου. Τοποθετούμε τα καλαμάκια σε μια βάση από φελιζόλ (ή σε ένα μπολ με ζάχαρη) και διακοσμούμε την κορυφή τους με το γλάσο. Διατηρούνται στο ψυγείο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.