Θεματα

Antigoni’s Deli Concept, η (πολύ) ξεχωριστή γωνιά στην καρδιά της Σάμου

Ένα μοναδικό experience deli shop στο Πυθαγόρειο

114824-667199.jpg
Νατάσσα Καρυστινού
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Antigoni’s Deli Concept

Antigoni’s Deli Concept: ανακαλύψαμε ένα πολύ ξεχωριστό delicatessen στο νησί της Σάμου

Μοιάζει με κελάρι, όχι συνηθισμένο όμως… Αυτό εδώ, στα ράφια του κρύβει τους πιο νόστιμους θησαυρούς του κόσμου. Μέλι που μοσχοβολάει άνοιξη και χρυσαφένιο λάδι, νόστιμα τυριά και κρασί από αμπελώνες μακρινούς. Όσα δοκίμασε και αγάπησε η Αντιγόνη τα τακτοποίησε εδώ, ύστερα κρέμασε την επιγραφή “Antigoni’s Deli Concept” κι έφτιαξε τη δική της ξεχωριστή γωνιά στη Σάμο, την πιο νόστιμη σε όλο το νησί.

Antigoni’s Deli Concept

Το Antigoni’s Deli Concept δεν είναι συνηθισμένο delicatessen. Εδώ θα βρεις ό,τι ονειρεύεσαι από τα ντόπια προϊόντα του νησιού αλλά και αυτό το κάτι παραπάνω: μεγάλη ποικιλία σε ελαιόλαδα από παραγωγούς της Σάμου αλλά και από άλλους τόπους της Ελλάδας, σαμιώτικα αλκοολούχα ποτά, χυμούς, τυριά και αλλαντικά (ελληνικά, ιταλικά κ.α.) που κόβονται επιτόπου, και μία εξαιρετικά προσεγμένη κάβα με κρασιά από τους ελληνικούς αμπελώνες, αλλά και με λίγες, επιλεγμένες διεθνείς ετικέτες.

Antigoni’s Deli Concept

Δεν είναι μόνο η ποικιλία του που το κάνει τόσο ξεχωριστό. Όραμα της Αντιγόνης ήταν και είναι ένα μαγαζί φιλόξενο, να σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Για αυτό και είχε την εξής ιδέα: να μπορείς να δοκιμάσεις ό,τι μα ό,τι θες, πριν το αγοράσεις, κι έτσι να βρεις τη γεύση που πραγματικά θα λατρέψεις.

Antigoni’s Deli Concept

Υπάρχει ακόμα ένα μυστικό: τα απογεύματα, όταν η μέρα δροσίζει, η Αντιγόνη απλώνει τραπεζάκια στο πλακόστρωτο. Για να μπορείς να κάτσεις να ξαποστάσεις, να πιεις ένα ποτήρι κρασί, και να δοκιμάσεις μια ποικιλία τυριών και αλλαντικών από το deli. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαλέξεις το κρασί που θες μαζί με την ποικιλία των τυριών και των αλλαντικών. Ύστερα, η Αντιγόνη θα σου δώσει ένα μικρό, ξύλινο καλαθάκι με το μπουκάλι και τα ποτήρια. Θα το πάρεις και θα βρεις τη θέση σου στα τραπέζια του πλακόστρωτου. Μόλις η ποικιλία σου ετοιμαστεί, θα σε ακολουθήσει έξω για να τσουγκρίσεις με θέα το Πυθαγόρειο, συνοδεύοντας το κρασί σου με ό,τι πιο εκλεκτό.

Antigoni’s Deli Concept

Ναι, είναι νόστιμο πολύ το Antigoni’s Deli Concept. Αν φέτος βρεθείς στη Σάμο, αξίζει -και με το παραπάνω- να το ανακαλύψεις.

Λυκούργου Λογοθέτη &Μεταμορφώσεως, Πυθαγόρειο, Σάμος, 2273061122, Instagram: @antigonisdeliconcept

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ