- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
5 καλά εστιατόρια στην Κορινθία, στην Αίγινα, στα Καλύβια και στα Ίσθμια
Είναι τριήμερο, ο καιρός είναι καλός, η όρεξη (ακόμα) μεγάλη. Έχεις όλα τα φόντα, δηλαδή, για να κάνεις την πρώτη, νόστιμη εκδρομή του χρόνου. Μην το σκέφτεσαι, μπες στο αυτοκίνητο με καλή παρέα και συνάντησε ένα από τα παρακάτω εστιατόρια. Όλα τους αξίζουν τα λίγα επιπλέον χιλιόμετρα. Και με το παραπάνω…
Osteria Greca - Κορινθία
Όταν πριν δύο μήνες περίπου ο Γιάννης Παπαργυρίου, δεύτερης γενιάς οινοποιός στο Κτήμα Παπαργυρίου, άνοιξε την Osteria Greca μέσα στο καινούργιο οινοποιείο του στην Κορινθία, τα νέα ταξίδεψαν με ταχύτητα αστραπής και ξεσήκωσαν τους foodies της Αθήνας. Όπως όλα δείχνουν το νέο, κομψό εστιατόριο με σεφ τον ταλαντούχο Γιώργο Αντωνέλλο, εξελίσσεται σε γαστρονομικό διαμάντι της περιοχής. Στην Osteria Greca οι συνταγές αγκαλιάζουν την cucina povera της Ελλάδας, βασίζονται στην εντοπιότητα και την εποχικότητα των υλικών, έχοντας ταυτόχρονα αρκετές επιρροές από τη διεθνή κουζίνα. Με άλλα λόγια μιλάμε για πιάτα πληθωρικά και βαθειά νόστιμα με τις περισσότερες πρώτες ύλες να έρχονται από τους παραγωγούς της Κορινθίας. Μεγάλο ατού είναι και η εντυπωσιακή κάβα με εκατοντάδες ετικέτες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, εκτός από τα πολύ καλά κρασιά του Κτήματος Παπαργυρίου. Επαρχιακή οδός Κιάτου – Μάννας, Οινοποιείο Παπαργυρίου, τηλέφωνο κρατήσεων: 6944511107
Μάνιτας στο Κύμα - Αίγινα
Φτάνεις Πειραιά, μπαίνεις στο καραβάκι και σε μία ώρα είσαι στην όμορφη Αίγινα. Εδώ, μόλις δύο χιλιόμετρα από το λιμάνι της Αίγινας και πάνω ακριβώς στη θάλασσα σε περιμένει ο Μάνιτας στο Κύμα, που θα μπορούσε να λέγεται και «εστιατόριο το όνειρο» - τόσο ειδυλλιακό είναι το τοπίο. Από το 2006 όταν και άνοιξε, οι ντόπιοι και οι περαστικοί του νησιού το προτιμούν για την παραδοσιακή ελληνική, μερακλίδικη κουζίνα του. Σπεσιαλιτέ είναι τα μαγειρευτά και τα κρεατικά, όλα μαγειρεμένα με αγνά, τοπικά υλικά. Άγιος Βασίλης, Περιβόλα, Αίγινα, 2297022245
Ο Χριστόφορος - Καλύβια
Τα τελευταία 60 χρόνια ο Χριστόφορος είναι πόλος έλξης για τους μερακλήδες της Αττικής. Σούβλες που γυρνούν, σχάρες στα κάρβουνα, μυρωδιά τσίκνας που σου σπάει τη μύτη. Κάθε φορά που φτάνεις σε αυτή την ταβέρνα, είναι σαν να ζεις ένα λαμπρό… Πάσχα! Μη φύγεις χωρίς να δοκιμάσεις το μπιφτέκι-γίγας. «Γίγας» γιατί το μέγεθός του είναι όσο και του πιάτου στο οποίο σερβίρεται – όντως! Μιχ. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, 2299048266
Τρίγωνο - Καλύβια
Τα Καλύβια είναι ο αγαπημένος προορισμός κάθε λάτρη του κρέατος εκεί έξω. Δεν είναι τυχαίο που αυτό το χωριό φημίζεται τόσο πολύ για τις ταβέρνες και τα καλά, ζουμερά κρεατικά του. Για αυτό, προτείνουμε ακόμα μία ξακουστή ταβέρνα εδώ, το ωραίο Τρίγωνο. Αρνάκι κοντοσούβλι, μπριζόλες που τις βλέπεις και ξερογλείφεσαι, ξεροψημένο κοκορέτσι και συγκλονιστικά παϊδάκια. Κάθε μέρα γιορτή… Αθηνών 36, Καλύβια, 2299048540
Κάβος 1964 – Ίσθμια
Από την Αθήνα, ούτε μία ώρα δρόμος. Τόσο θες για να φτάσεις στο πιο ξακουστό ψαροεστιατόριο ολόκληρης της περιοχής. Η τοποθεσία είναι ειδυλλιακή: βρίσκεται πάνω ακριβώς από το μικρό «λιμανάκι», κι έχει ωραία, ηλιόλουστη αυλή. Εσύ, όμως, διάλεξε το πιο κοντινό τραπεζάκι στη θάλασσα και ζήσε ξανά το πιο νόστιμο καλοκαίρι σου. Ο Κάβος έχει πάντα πεντάφρεσκα μεγάλα ψάρια να προσφέρει (και μάλιστα ψημένα στην εντέλεια), ωραία όστρακα και όλους τους θησαυρούς του βυθού που αγαπάμε. Ίσθμια, Κόρινθος, 2741037906
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Στο κέντρο, στα στενά, στις γειτονιές τρώμε αχτύπητα σουβλάκια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.