35 λαμπερά στέκια για τις πιο γιορτινές μέρες του χρόνου

Ζαχαροπλαστείο Πετέκ: Σχεδόν 60 χρόνια με αυθεντικές πολίτικες συνταγές

Όλα φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά, από έλληνες παραγωγούς

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζαχαροπλαστείο Πετέκ
Ζαχαροπλαστείο Πετέκ
Ζαχαροπλαστείο Πετέκ
Ζαχαροπλαστείο Πετέκ

Στο Ζαχαροπλαστείο Πετέκ στην Πλατεία Βικτωρίας θα βρεις πολίτικα εκλεκτά γλυκά, ιδανικά για τα Χριστούγεννα 

Πίσω στον χρόνο, στο 1964, όταν ο παππούς της οικογένειας από την Κωνσταντινούπολη έφερνε στην Αθήνα τις αυθεντικές πολίτικες συνταγές του και ουρές Αθηναίων σχηματίζονταν έξω από το ζαχαροπλαστείο για να απολαύσουν τα εκλεκτά του γλυκά. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα, με τη δεύτερη και την τρίτη γενιά της οικογένειας να ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία και τις ίδιες, παραδοσιακές συνταγές.

Αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής των ημερών δεν είναι άλλος από τα φημισμένα μελομακάρονα, εκείνα τα μικρά γλυκά θαύματα, οι μπουκίτσες οι γεμιστές με καρύδι, που σίγουρα θα λατρέψετε! Ακόμα, φανταστικοί κουραμπιέδες με βούτυρο γάλακτος, πεντανόστιμες δίπλες, φοβεροί κορμοί και πανετόνε, υπέροχα σιροπιαστά, αλλά και το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι με μαχλέπι και μαστίχα. Ό,τι μπορείτε να σκεφθείτε στα πιο γλυκά όνειρά σας! Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι βασιλόπιτες, τις οποίες θα βρείτε σε δύο εκδοχές: σε τσουρέκι πολίτικο και σε κέικ με σταφίδες και καρύδια και μαρέγκα από πάνω (μια βασιλόπιτα… υπερπαραγωγή!)

Όλα αυτά φτιαγμένα με τα καλύτερα υλικά, από έλληνες παραγωγούς, όπως το θυμαρίσιο μέλι που έρχεται από τις Κυκλάδες ή τα αυγά από τα Μέγαρα, με κάποιους από τους οποίους η συνεργασία κρατάει από τα χρόνια του παππού! Να πάτε από κοντά, να γνωρίσετε τους ανθρώπους, να αισθανθείτε την αύρα αυτού του ιστορικού ζαχαροπλαστείου, αλλά ακόμα κι αν αυτό δεν είναι εύκολο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα να απολαύσετε τη γλυκιά μαγεία του Πετέκ και μέσω e-Food.


ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ