32 hot αθηναϊκά εστιατόρια για ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Κισσός, η αυλή του Χαλανδρίου που σε ταξιδεύει στο χωριό

Φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, σπιτικά ντολμαδάκια, κολοκυθάκια τηγανητά ή κολοκυθοκεφτέδες και τζατζίκι για την αρχή

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kissos_1_0.jpg
kissos_2_0.jpg
kissos_3_0.jpg
kissos_4_0.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στην οικογενειακή ταβέρνας Κισσός, θα απολαύσεις τις παραδοσιακές συνταγές της κυρίας Μαρίας που ξυπνούν μνήμες από κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια.

Σε ένα μικρό δρομάκι του Χαλανδρίου, κρυμμένη πίσω από δέντρα, θάμνους και έναν κισσό –εξ ου και το όνομα–, υπάρχει μια δροσερή αυλή γεμάτη τραπεζάκια με καρό τραπεζομάντηλα και λουλούδια στη μέση. Στην οικογενειακή ταβέρνας Κισσός, θα απολαύσεις τις παραδοσιακές συνταγές της κυρίας Μαρίας, ιδιοκτήτρια της επιχείρησης και μητέρα της οικογένειας που από το 1986 φέρνει την παράδοση στο τραπέζι, ξυπνώντας μνήμες από κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια. Μόνο που στον Κισσό, οι πελάτες και θαμώνες απολαμβάνουν αυτά τα τραπέζια κάθε μεσημέρι. Φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες, σπιτικά ντολμαδάκια, κολοκυθάκια τηγανητά ή κολοκυθοκεφτέδες και τζατζίκι για την αρχή, μέχρι να έρθουν στο τραπέζι τα παϊδάκια κοτόπουλου στα κάρβουνα –αγαπημένη επιλογή των πελατών–, οι μοσχαρίσιες μπριζόλες γάλακτος, το ψαρονέφρι και τα σουτζουκάκια. Και αν είσαι vegan, οι επιλογές είναι πολλές, με το στιφάδο μανιταριών να ξεχωρίζει. Και φυσικά, ένα ποτήρι κρασί (και δύο μη σου πω) από τους πολυποικιλιακούς οίνους του κτήματος Μίγας, θα συνοδεύσει ευχάριστα το γεύμα σου. Όποιος δεν μπορεί να μεταφερθεί μέχρι την καταπράσινη αυλή του Χαλανδρίου, υπάρχει πάντα και η δυνατότητα ντελίβερι.
Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 13:00-16:00 & 19:30-00:00 και Κυριακή 13:00-17:00

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ