- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Θαλασσινός: Το αγαπημένο στέκι των ψαροφαγάδων
Κάποιοι από τους καλύτερους ψαρομεζέδες της πόλης σερβίρονται εδώ
Ο Θαλασσινός είναι ένα από τα αγαπημένα ψαροεστιατόρια της πόλης
Στα νότια της πόλης, υπάρχει ένα στέκι που γνωρίζουν καλά όλοι οι αμετανόητοι καλοφαγάδες-ψαροφαγάδες της Αθήνας. Πίσω από το ΚΠΙΣΝ, εκεί που κάποτε χάζευες τα άλογα του Ιππόδρομου, υπάρχει ένας χώρος φιλόξενος και ζεστός, γεμάτος χαμόγελα, ξεχωριστές γεύσεις και εκλεκτής ποιότητας μεζέδες. Στη γραφική αυλή του Θαλασσινού με τις μουριές, τις πρασινάδες και τα φουντωτά λουλούδια, σερβίρονται κάποιοι από τους καλύτερους ψαρομεζέδες της πόλης, παραδοσιακοί αλλά και με σύγχρονες πινελιές. Όπως η ταραμοσαλάτα που μόνο εδώ θα τη φας μαζί με wasabi (και θα τη βρεις υπέροχη), τα απίθανα ντολμαδάκια nigiri με σολωμό, τα πεντανόστιμα γαριδοπιτάκια, ο τσίρος με το ανηθάκι, το καλαμάρι με σάλτσα πέστο, τα μύδια μαγειρεμένα με σταμναγκάθι και ντοματίνια, τα εξαιρετικά αλίπαστα. Από τις παρεΐστικες βραδιές του έχει περάσει όλη η κοσμική Αθήνα, μέχρι και γνωστοί ηθοποιοί του Χόλιγουντ που έχουν έρθει μέχρι εδώ «μιλημένοι» από τους γνώστες. Αν υπάρχει κάτι που όλοι γνωρίζουν είναι η αδιαπραγμάτευτη ποιότητα του Θαλασσινού, τα ολόφρεσκα ψάρια που διαλέγονται κάθε πρωί, είτε πρόκειται για συναγρίδα - ύψος στη σχάρα είτε για κρουστό, πεντανόστιμο μπαρμπούνι στο τηγάνι. Όλα αυτά τα καταπληκτικά συνοδεύονται με καλό χύμα ή εμφιαλωμένο κρασί από την προσεγμένη λίστα του. Για επιδόρπιο επιβάλλεται το σπιτικό κιουνεφέ ή το άλλο με τα αποξηραμένα σύκα, δαμάσκηνα και βερίκοκα με κρέμα γιαουρτιού και ροζ πιπεράκια. Μάθε κι αυτό: αν θες να ξεφύγεις από τη βουή του κέντρου, μάθε ότι πλέον από Τετάρτη έως Σάββατο ο αγαπημένος σου Θαλασσινός είναι ανοιχτός και το μεσημέρι!