32 hot αθηναϊκά εστιατόρια για ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Kuzina, υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι με θέα τη φωτισμένη Ακρόπολη

Το εστιατόριο που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει την καλύτερη θέα της Ακρόπολης

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kuzina_1.jpg
kuzina_4.jpg
kuzina_3.jpg
kuzina_2.jpg
kuzina_5.jpg
kuzina_6.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kuzina: Ένα γευστικό μενού που βασίζεται στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, χωρίς όμως να λείπουν και οι fusion αναφορές.

Ο Παρθενώνας αρχίζει να φωτίζεται, τυλιγμένος στα χρώματα του δειλινού. Τον κοιτάς και νιώθεις στα αλήθεια ευτυχής που έχεις τη δυνατότητα να τον χαζεύεις έτσι, σε απόσταση αναπνοής. Πόσα άτομα στον κόσμο μπορούν να πουν ότι κοίταξαν τον Παρθενώνα κατάματα ενώ ταυτόχρονα απολάμβαναν ένα υψηλά γαστρονομικό δείπνο; Αυτά συμβαίνουν στην tarazza του Kuzina, του εστιατορίου που μπορεί να υπερηφανεύεται ότι προσφέρει την καλύτερη θέα της Ακρόπολης. Διόλου τυχαίο που συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top 10 εστιατόρια με θέα στον κόσμο σύμφωνα με το BBC, ούτε βέβαια ότι προτείνεται επί σειρά ετών από τον οδηγό Michelin και τον οδηγό Gogobot. 

Στο Kuzina μαγειρεύει ο καταξιωμένος chef Άρης Τσανακλίδης ο οποίος διακρίνεται για την ξεχωριστή του ματιά πάνω στη γαστρονομία και την ικανότητά του να συνδυάζει αρμονικά την παράδοση με τις υψηλές τεχνικές.  Έτσι, θα συναντήσετε ένα γευστικό μενού που βασίζεται στη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, χωρίς όμως να λείπουν και οι fusion αναφορές. Ανάμεσα στα πιάτα που ξεχωρίζουν οι λουκουμάδες με mousse φέτας, κελυφωτό φιστίκι, λιαστή ντομάτα, ελιά και sauce ροδιού, το χοιρινό που σιγοψήνεται στον φούρνο για 12 ώρες και σερβίρεται με πουρέ γλυκοπατάτας και σαλάτα με ανανά, lime και φρέσκο κόλιανδρο, αλλά και ο μαύρος μπακαλιάρος του Roy που μαρινάρεται με miso και mirin πριν βρεθεί στο πιάτο σας μαζί με μια υπέροχη teriyaki sauce και ρύζι ατμού. Όλα αυτά μπορείτε να τα απολαύσετε στη μαγική tarazza, αλλά και στη φιλόξενη σάλα του εστιατορίου. 

Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι το εστιατόριο μόλις ανακαινίστηκε αποκτώντας μια ολοκαίνουργια αισθητική. Καθώς το Kuzina στεγάζεται σε ένα παλιό αρχοντικό μοναδικής αρχιτεκτονικής, ο νέος σχεδιασμός έγινε με πλήρη σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου. Έτσι, μπορεί κανείς να θαυμάσει τις αρχικές γραμμές του αρχοντικού, αλλά ταυτόχρονα και τις νέες παρεμβάσεις που συνυπάρχουν στον χώρο. Πλέον, η σάλα έχει «ντυθεί» σε πιο ζεστά, γήινα χρώματα, ενώ η κυριαρχία του ξύλου σε συνδυασμό με τις ψάθινες λεπτομέρειες κάνουν τον χώρο ακόμα πιο ζεστό και φιλόξενο. Τα δύο σημεία, ωστόσο, που τραβούν όλα τα βλέμματα είναι η εντυπωσιακά κομψή μπάρα και η ανοιχτή κουζίνα, εκεί δηλαδή που χτυπά η καρδιά του εστιατορίου. Υπέροχο design, λευκό μάρμαρο, κομψότητα και φινέτσα σε όλο της το μεγαλείο. Να πάτε, θα περάσετε υπέροχα… 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ