32 hot αθηναϊκά εστιατόρια για ένα αξέχαστο καλοκαίρι

MonkFish, η ψαροφαγία στα καλύτερά της

Mε καινούργιο μενού από την ερχόμενη εβδομάδα

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
monkfish_1.jpg
monkfish_2.jpg
monkfish_3.jpg
monkfish_4.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

MonkFish: Tο ψαρο-εστιατόριο που μας ξετρέλανε με τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης του αλλά και με τις πολύ δυνατές προτάσεις της κουζίνας του.

Mε καινούργιο μενού από την ερχόμενη εβδομάδα υποδέχεται τις καλοκαιρινές ημέρες το αγαπημένο Monkfish (δηλαδή πεσκανδρίτσα), το ψαρο-εστιατόριο που μας ξετρέλανε με τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης του αλλά και με τις πολύ δυνατές προτάσεις της κουζίνας του. Οι μυημένοι γνωρίζετε για τα λαχταριστά burger με μπιφτέκι τόνου, τα σάντουιτς με τηγανητό χταπόδι, τα fish n chips με το άφθαστο τηγάνι και τις υπέροχες πατάτες, τα “crudo”, δηλαδή τα ωμά –απίθανες καραβίδες Ευβοϊκού, σφυρίδες, συναγρίδες, μπαρμπούνια– που έχουν «κορώνα» στο κεφάλι τους την απίστευτη φρεσκάδα και τη μαεστρική κοπή του σεφ Γρηγόρη Κρητικού, τις προτάσεις με pasta και θαλασσινά, τις σαλάτες, τους αχινούς και όλα τα άλλα… Έτσι, και οι γεύσεις του νέου μενού αναμένεται να γράψουν τη δική τους ιστορία. Τι θα λέγατε για ριγκατόνι μπολονέζ με κιμά φρέσκου τόνου; Θεϊκό και δεν θα το βρείτε πουθενά αλλού! Εξίσου νόστιμη και η σαλάτα «Αθηναϊκή», που εδώ φτιάχνεται με σφυρίδα ΑΑ και είναι απλά… μούρλια! 

Το concept και η μεγάλη δύναμη εδώ στο Monkfish είναι ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, κάθε μέρα. Ακριβώς δίπλα άλλωστε, βρίσκεται το διάσημο ιχθυοπωλείο του ιδιοκτήτη, Φάνη Δανίκου, ο οποίος φέρνει την ψαριά του από ψαράδες της Χαλκίδας και δεν διαπραγματεύεται να μπει στο κατάστημά του τίποτα λιγότερο από το απόλυτα φρέσκο. Ψητό, τηγανητό, crudo, σεβίτσε, ή ό,τι άλλο ζητήσετε από τους θησαυρούς του βυθού, θα το βρείτε στο Monkfish. Από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά και αγαπούν αυτό που κάνουν. 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ