Άνετον: Μια πρωτότυπη comfort γευστική εμπειρία
Από τα εστιατόρια που έγραψαν ιστορία στην αθηναϊκή εστίαση
Στο εστιατόριο Άνετον στο κέντρο της Αθήνας για comfort γεύσεις και after office drinks
Από το 2005 που άνοιξε στα Βόρεια Προάστια, το Άνετον είχε μία και μόνο βασική φιλοσοφία: να κάνει τους ανθρώπους που το επισκέπτονται να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν μια ξεχωριστή, value for money γευστική εμπειρία. Οι εξαιρετικές πρώτες ύλες του, οι πρωτότυπες προτάσεις ελληνικής δημιουργικής κουζίνας και η φιλόξενη ατμόσφαιρα προσέλκυαν πλήθος κόσμου, που μέσα στα χρόνια έγιναν πιστοί θαμώνες. 15 χρόνια μετά, το Άνετον μετακόμισε στο κέντρο της Αθήνας με στόχο να γίνει πιο inclusive, διατηρώντας όμως αναλλοίωτη την ποιότητα που καθόρισε την επιτυχημένη πορεία του και την εποχική προσέγγιση των πιάτων. Όλες οι συνταγές του βασίζονται σε αγνά υλικά εποχής τα οποία προμηθεύεται από μικρούς έλληνες παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, παραδοσιακούς συνεταιρισμούς και συλλόγους, ώστε να είναι ολόφρεσκα. Παράλληλα, το μενού αλλάζει αρκετά συχνά, σχεδόν κάθε 40 ημέρες, και το επιμελείται ο ταλαντούχος σεφ Βασίλης Ζώης, για να υπάρχει πάντα κάτι νέο να σε συναρπάσει. Αυτή την εποχή αξίζει να δοκιμάσεις το καρπάτσιο με φρέσκα ελληνικά χτένια, τσίλι, μάνγκο, passion fruit, λάιμ και μικροφύτρες που φέρνει την άνοιξη στο στόμα σου. Εξαιρετικό είναι και το crispy φιλέτο λαβράκι που ψήνεται σε μαντέμι και συνοδεύεται από σαλάτα με πλιγούρι Σερρών, κρέμα αβοκάντο και wasabi. Ιδιαίτερα προσεγμένη είναι και η λίστα κρασιών με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες καθώς και έλληνες μικροπαραγωγούς με πολύ ιδιαίτερες ποικιλίες, τις οποίες ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Φωτόπουλος αποκαλεί «διαμαντάκια» και τον εμπιστευόμαστε απόλυτα. Το Άνετον είναι το ιδανικό μέρος και για ένα after work drink είτε στη βεράντα είτε στην υπέροχη ξύλινη μπάρα του που σερβίρει σούπερ signature cocktails. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εδώ θα νιώσεις… άνετα.