32 hot αθηναϊκά εστιατόρια για ένα αξέχαστο καλοκαίρι

Το Καπλάνι, η αυθεντική γεύση της Κρήτης

Ένα κομψό και φιλόξενο εστιατόριο τριών επιπέδων στο κέντρο της Αθήνας

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
to_kaplani_4_0.jpg
to_kaplani_3_0.jpg
to_kaplani_1_0.jpg
to_kaplani_2_0.jpg
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το Καπλάνι φέρνει όλη την Ελλάδα στο πιάτο σου, με έμφαση στις αυθεντικές κρητικές γεύσεις.

Ένα κομψό και φιλόξενο εστιατόριο τριών επιπέδων στο κέντρο της Αθήνας που φέρνει όλη την Ελλάδα στο πιάτο σου, με έμφαση στις αυθεντικές κρητικές γεύσεις. Από τη Μεγαλόνησο έρχονται άλλωστε και πολλές από τις άριστες πρώτες ύλες, από τις γραβιέρες, τα απάκια και τα μέλια, μέχρι τα κρασιά, τα αναψυκτικά και τα νερά! Το μενού επιμελούνται ο ιδιοκτήτης Μανώλης Ρωμανάκης και ο σεφ Δημήτρης Σκαφιδάς, δημιουργώντας αυθεντικές παραδοσιακές προτάσεις, πολλές φορές με μια δημιουργική πινελιά. Παράλληλα, όλη η ομάδα του εστιατορίου φροντίζει κάθε επισκέπτης να έχει μια αξέχαστη εμπειρία γεύσης και φιλοξενίας. Δοκίμασε τσιγαριαστά χόρτα με φρέσκια ντομάτα, φρέσκο κρεμμύδι και λαδολέμονο, ασυναγώνιστο γαμοπίλαφο, πρόβειο κότσι με πουρέ σελινόριζας, πανσέτα φουρνιστή με πατάτες χωριάτικες με τη φλούδα, αλμύρα με μανούρι σχάρας, ντοματίνια και λαδολέμονο αλλά και χοχλιομακαρονάδα με κόκκινη σάλτσα με μυρωδικά και ξηρό ανθότυρο. Στα must είναι και το κέικ τυριού με βάση από χαρουποπαξίμαδο και σπιτικό γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ενώ για επιδόρπιο διάλεξε οπωσδήποτε τη σφακιανή πίτα με θυμαρίσιο μέλι και παγωτό κανέλα. Εδώ μπορείς, αν θέλεις, να πραγματοποιήσεις και κάποια κοινωνική ή επαγγελματική εκδήλωση.