- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
To Noma είναι (ξανά) το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο
Αναλυτικά η λίστα των World’s 50 Best Restaurant Awards
Ανακοινώθηκαν τα World’s 50 Best Restaurant Awards για το 2021 – Καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο το Noma στη Δανία
Κάθε σεφ στον κόσμο έχει δύο όνειρα: το ένα είναι ότι μια μέρα θα κρατήσει στα χέρια του ένα αστέρι Michelin, το άλλο ότι θα κερδίσει μια πολυπόθητη θέση στη λίστα με τα καλύτερα 50 εστιατόρια του κόσμου. Τα World’s 50 Best Restaurant Awards θεωρούνται κάτι σαν τα Όσκαρ της γαστρονομίας και είναι πράγματι μεγάλο επίτευγμα να ξεχωρίσει το εστιατόριο σου ανάμεσα στα εκατομμύρια άλλα εστιατόρια που υπάρχουν στην υφήλιο.
Η λαμπρή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 5 Οκτωβρίου στην Αμβέρσα και ανέδειξε ως μεγάλο νικητή ένα παλιό γνώριμο στα World’s 50 Best Restaurant Awards. Το δανέζικο εστιατόριο Noma με σεφ τον Rene Redzepi έχει βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης για 4 χρονιές (2014, 2012, 2011, 2010) και χθες πέτυχε για άλλη μία φορά την πρωτιά. Η χρυσή τριάδα των βραβείων περιλαμβάνει το επίσης δανέζικο Geranium στην Κοπεγχάγη και το Asador Etxebarri στο Ασόντο της Ισπανίας.
Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα:
- Noma (Κοπεγχάγη, Δανία)
- Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
- Asador Etxebarri (Ασόντο, Ισπανία)
- Central (Λίμα, Περού)
- Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία)
- Frantzén (Στοκχόλμη, Σουηδία)
- Maido (Λίμα, Περού)
- Odette (Σιγκαπούρη)
- Pujol (Πόλη του Μεξικό, Μεξικό)
- The Chairman (Χονγκ Κονγκ, Κίνα)
- Den (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
- Don Julio (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή)
- Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
- Lido 84 (Γκαρντόνε Ριβιέρα, Ιταλία)
- Elkano (Χετάρια, Ισπανία)
- A Casa do Porco (Σάο Πάουλο, Βραζιλία)
- Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
- Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία)
- Hiša Franko (Κόμπαριντ, Σλοβενία)
- Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Arpège (Παρίσι, Γαλλία)
- Septime (Παρίσι, Γαλλία)
- White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
- Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
- Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
- Benu (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
- Reale (Καστέλ ντι Σάγκρε, Ιταλία)
- Twins Garden (Μόσχα, Ρωσία)
- Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
- The Clove Club (Λονδίνο, Αγγλία)
- Lyle’s (Λονδίνο, Αγγλία)
- Burnt Ends (Σιγκαπούρη)
- Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
- Hof Van Cleve (Κρούιζεμ, Βέλγιο)
- SingleThread (Χέλντσμπεργκ, ΗΠΑ)
- Borago (Σαντιάγο, Χιλή)
- Florilège (Τόκιο, Ιαπωνία)
- Suhring (Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη)
- Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Παρίσι, Γαλλία)
- Belcanto (Λισαβόνα, Πορτογαλία)
- Atomix (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
- Nobelhart & Schmutzig (Βερολίνο, Γερμανία)
- Leo (Μπογκοτά, Κολομβία)
- Maaemo (Όσλο, Νορβηγία)
- Atelier Crenn (Σαν Φρανσίσκο, ΗΠΑ)
- Azurmendi (Λαραμπέτζου, Ισπανία)
- Wolfgat (Πάτερνόστερ, Νότια Αφρική)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.