Θεματα

Εσύ τι θα κάνεις την Πρωτομαγιά;

Τα άπαντα του πικνίκ, για να πιάσεις το Μάη με τα χίλια

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
66859-730423.jpg

Τα πουλάκια κελαηδάνε, ο ήλιος λάμπει, οι μαργαρίτες πατάνε η μία πάνω στην άλλη και εσύ καρτεράς τη μεγάλη αργία της Πρωτομαγιάς. Μία μέρα, δεν μπορείς να απομακρυνθείς πολύ από την πόλη, αλλά δεν σου πάει καρδιά κιόλας να την αφήσεις να πάει χαμένη…Τι λες για πικνίκ;

All time classic προορισμοί για να στρώσεις το τραπεζομάντιλο στο γρασίδι

n

Πεδίον του Άρεως. Και ποταμάκι και σιντριβανάκι και εκκλησάκι και πολύ γρασίδι και δύο αναψυκτήρια αν ξεχάσεις κάτι στο σπίτι. Θες κάτι άλλο;

Άλσος Τατοΐου. Τεράστιες πράσινες εκτάσεις, μια ανάσα από την Αθήνα. Ο Γεώργιος Α’ δεν έκτισε τα θερινά ανάκτορά του όπου να’ ναι…

Καισαριανή. Οι λάτρεις του πικνίκ ξέρουν. Πράσινο μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι και ακόμη παραπέρα, με παιδική χαρά για να παρκάρεις τα πιτσιρίκια. Το συν είναι, ότι αν το καρό τραπεζομάντιλο γλιστρήσει –όλως τυχαίως- από το καλαθάκι, κανένα πρόβλημα, γιατί θα βρεις παντού τραπεζάκια πικνίκ για να αραδιάσεις τις λιχουδιές σου.

Πεντέλη. Από παλιά προορισμός των Αθηναίων για πικνίκ –οι παλαιότεροι μιλούν και για κατασκήνωση- λόγω του καθαρού αέρα και τη φύση που οργιάζει. Για πιο μυστήριο, υπάρχει και η σπηλιά του Νταβέλη.

Λόφος Φιλοπάππου. Με πολλά μονοπατάκια –όσο και αν το έχεις περπατήσει, σίγουρα σου έχει ξεφύγει κάποιο- πολλά δέντρα και την Αθήνα πιάτο.

 Τα απαραίτητα του πικνίκ

n

Το καρό τραπεζομάντιλο. Τραπεζομάντιλο για να έχεις κάπου να απλώσεις τα καλούδια και καρό για το στιλ.

Πλαστικά μαχαιροπίρουνα, πιάτα, ποτήρια κλπ. Για να μην έχεις να πλένεις, για να κουβαλάς λιγότερο βάρος και κυρίως γιατί δεν θες να πάθει τίποτα το πορσελάνινο φλιτζανάκι της γιαγιάς, που έχει φέρει από τη Σμύρνη. Για πιο οικολογικά, προτίμησε χάρτινα κυπελλάκια και πιατάκια και μετά ανακύκλωσέ τα.

Μαλακές κουβερτούλες. Γιατί ωραία η εξοχή, αλλά μην αρπάξεις καμιά πούντα. Πάρε για όλους. Γίνονται και ωραίο καθισματάκι άμα τις διπλώσεις.

Μαξιλαράκια. Για να μην πιαστείς και για να ρίξεις κανέναν ύπνο μετά το φαγοπότι.

Φορητό Ραδιόφωνο. Γιατί κάποια στιγμή το τιτίβισμα των πουλιών μπορεί να σου δώσει στα νεύρα.

Θερμός. Απαραίτητο για να κρατήσεις τη βυσσινάδα που σου έδωσε η μαμά, στη σωστή θερμοκρασία. Αλλά και ό,τι άλλο.

Τόπι, μπάλα, ρακέτες, φρίσμπι…Ή ό,τι άλλο σου κάνει κέφι, για να μην βαρεθείς και για να κρατάς τα μικρά απασχολημένα.

  5 must φαγητά του πικνίκ

n

Ντολμαδάκια, γίγαντες πλακί, κεφτεδάκια, ντομάτα στα τέσσερα, τζατζίκι, ελιές και ψωμί, ήταν οι top 5 προτιμήσεις για το μενού του πικνίκ στα ‘60s. Τώρα όμως και στο τελευταίο μπακάλικο της γειτονιάς να πας, θα βρεις deli λιχουδιές, για να κάνεις Πρωτομαγιά αλά 2017.

1. Φαλάφελ (αντί για κεφτεδάκια). Νόστιμα, θρεπτικά και τέλεια επιλογή αν είσαι veggie.

2. Ελληνικά τυριά (αντί για φέτα). Τα τυριά από όλη την Ελλάδα, γνωρίζουν άνθιση φέτος. Δώσε έμφαση στα τυριά των Κυκλάδων (ξύγαλο Σητείας, νιώτικο από την ίο, βολάκι Άνδρου)

3. Αλίπαστα. Αν σας αρέσει το ψαράκι, θα βρείτε άφθονες επιλογές στην αγορά (σκουμπριά, λακέρδες, και ούτω καθεξής)

4. Ψωμάκι του Θεού. Εδώ δεν έχεις πρόβλημα, οι φούρνοι της Αθήνας είναι στις δόξες τους. Θα βρεις όλα τα είδη σε όλα τα μεγέθη. Οι φούρνοι επίσης, με τα τυροπιτάκια, τα λουκανοπιτάκια και τα σπανακοπιτάκια τους, είναι μια καλή λύση γιατί θα σε βολέψουν, ακόμα και αν πας την τελευταία στιγμή.

5. Ελληνικά αλλαντικά. Γιατί φτάνει πια με το Σβαν…ο καιρός επιτάσσει σαλάμι Λευκάδας, νούμπουλο Κέρκυρας, λουκάνικα Δράμας και λουκάνικα με σταμναγκάθι Κρήτης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ