Θεματα

La Gitana: το νέο spiritual bar restaurant της Αθήνας

Boho νότες στο φετινό αθηναϊκό καλοκαίρι

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το La Gitana είναι η νέα ταράτσα του Skyfall
Το La Gitana είναι η νέα ταράτσα του Skyfall/ Φωτογραφία: La Gitana/Facebook

Το La Gitana είναι η νέα ταράτσα του Skyfall

Ντυμένη ανάλαφρα και πολύχρωμα, καθισμένη αναπαυτικά πάνω σε πουφ σαν τον Αλαντίν, απολαμβάνω ένα παγωμένο signature cocktail, έτοιμη να ανακαλύψω την πιο gypsy πλευρά του εαυτού μου. Μεγάλα πουφ, χρωματιστά χαλιά, στο φόντο η Ακρόπολη από τη μια, ο Λυκαβηττός από την άλλη, και από πάνω μου ο γεμάτος αστέρια αθηναϊκός ουρανός…

Βρίσκομαι στο "La Gitana", μόλις ενάμιση μήνα ανοιχτό, με την παρέα μου και σε λίγο θα απολαύσουμε τα φρουτώδη cocktails μας, τσιμπώντας ταυτόχρονα ελαφρώς και από το γευστικό μενού. Είναι η τρίτη φορά που συναντιόμαστε εδώ, στην καρδιά της πόλης, (δίπλα ακριβώς στο Καλλιμάρμαρο), και... είναι λίγο η πολύχρωμη διακόσμηση, λίγο ο ατμοσφαιρικός φωτισμός, λίγο οι spiritual house μουσικές που σε ταξιδεύουν στις χώρες της Ανατολής οι λόγοι που μας κάνουν συνέχεια να επιστρέφουμε.

Το La Gitana βρίσκεται έναν όροφο πάνω από την ήδη γνωστή και δημοφιλή εδώ και χρόνια ταράτσα του Skyfall με το οποίο μοιράζεται το ίδιο μενού διεθνούς- μεσογειακής κουζίνας και, φυσικά, την ίδια φαντασμαγορική θέα. Άνοιξε την 1η Ιουνίου και ουσιαστικά πρόκειται για το private room (το ιδιωτικό ταρατσάκι, αν θέλετε) του αγαπημένου cocktail& food bar.

102605443_124342472620483_401978522570200723_o.jpg

Κλείνω τα μάτια και αφήνομαι στην αίσθηση ελευθερίας που μου δίνει ο χώρος σε συνδυασμό με τη σαγηνευτική μουσική, το δροσιστικό ναργιλέ (πάντα γεύση καρπούζι) και τα λαχταριστά πιάτα που προσγειώνονται στο τραπέζι μας. "Can't you see I am so trapped and I don't know what to do", λέει το γνωστό house άσμα που ακούγεται δυνατά στα ηχεία, με το οποίο ταυτίζομαι απόλυτα γιατί νιώθω εντελώς «παγιδευμένη» στη υπέροχη αυτή θερινή αύρα.

Στο πρόγραμμα του “La Gitana”, θα ανακαλύψεις διαφορετικά events με γνωστούς guests. Τις Τρίτες έχει RnB και σούσι βραδιά, ενώ τις Κυριακές chill vibes με φόντο τη μαγευτική θέα στο βάθος. Μια καλή ιδέα- επιλογή για τη σεζόν που διανύουμε μια και τα έχει όλα: ατμόσφαιρα, θέα, φαγητό, αίσθηση καλοκαιρινής απόδρασης μέσα στο κέντρο της πόλης. Δεν έχεις παρά να επιβιβαστείς στην... καμήλα σου και να προλάβεις ένα bohemian μοναδικό ηλιοβασίλεμα, γεμάτο χρώματα, εικόνες και μουσικές περιπλανήσεις.

Υ.Γ. Λειτουργεί κυρίως με κρατήσεις, μη μείνεις απ’ έξω.

"La Gitana", Skyfall’s private room Μάρκου Μουσούρου 1, Καλλιμάρμαρο, 2118503680

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ