- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξενοδοχεία και εστιατόρια που σερβίρουν μαγειρίτσα
Η Νενέλα Γεωργελέ τρώει την Αθήνα με το κουτάλι
Αν είστε από αυτούς που η Ανάσταση και η Λαμπρή θα σας βρουν «εντός», μην απογοητεύεστε… Την πατροπαράδοτη μαγειρίτσα και τον οβελία θα τον τιμήσετε καταρχήν στα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης που τέτοιες μέρες στήνουν γιορτινούς μπουφέδες, ενώ και κάποια εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά προσφέροντας παραδοσιακή γαστρονομία και γιορτινή ατμόσφαιρα.
Ξενοδοχεία
Hilton
«Trenditional Easter» με δείπνο το Μεγάλο Σάββατο στο εστιατόριο Βυζαντινό, €55 το άτομο. Κυριακή του Πάσχα πλούσιος μπουφές με ζωντανή μουσική, παιδική γωνιά, €65 το άτομο. Και προσφορές αν θελήσετε διαμονή. Βασ. Σοφίας 46, 210 7281230
St George Lycabettus
Ψηλά στο La Suite Lounge, βλέποντας τα πυροτεχνήματα και τους πιστούς να κατεβαίνουν από τον Άη Γιώργη με το Άγιο Φως, αναστάσιμο δείπνο €39 το άτομο, παιδιά έως 12 δωρεάν. Κυριακή του Πάσχα πλούσιος μπουφές και animateurs για τα παιδιά, €39 το άτομο, παιδιά δωρεάν. Κλεομένους 2, Δεξαμενή, 210 7290712
N.J.V. Athens Plaza
Το Μεγάλο Σάββατο δείπνο με €39, Κυριακή μπουφές με όλα τα παραδοσιακά, €40 το άτομο.
Metropolitan
Στο εστιατόριο Le Trocadero αναστάσιμο δείπνο €35 το άτομο και μια φιάλη κρασί (για δύο), παιδιά 50% έκπτωση. Κυριακή μπουφές και μουσική από dj, €55 το άτομο (και φιάλη κρασί για δύο).
Grand Resort Lagonissi
Ένα Πάσχα με άρωμα Κρήτης. Στο εστιατόριο Αφροδίτη για αναστάσιμο δείπνο και Κυριακή του Πάσχα και στη συνέχεια γλέντι με λύρες και πεντοζάλια.
Εστιατόρια
Διόνυσος
Με την επιμέλεια του σεφ Μιχάλη Ντουνέτα δείπνο το Μεγάλο Σάββατο που ξεκινάει με ουζάκι και παραδοσιακούς μεζέδες, στη συνέχεια κόκκινα αυγά, μαγειρίτσα, αρνί στο φούρνο με πατάτες, ραβανί και πολλά γλυκά, €45. Και τη Λαμπρή με κοκορέτσια, αρνί, ελληνικά γλυκά, €45.
Ρ. Γκάλλι 43, Μακρυγιάννη, 210 9233182
Αλεξάνδρα
Στην ωραία καταπράσινη βεράντα, ανοιχτό Μεγάλο Σάββατο βράδυ για μαγειρίτσα, αρνί, γαρδουμπάκια και άλλα αναστάσιμα.
Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α & Ζωναρά, Λ. Αλεξάνδρας, 210 6420874
Ορίζοντες Λυκαβηττού
Κι αυτό με θέα στα πυροτεχνήματα της πόλης, με δείπνο παραδοσιακό και μαζί δημιουργικό, €32. Αριστίππου 1 (είσοδος τελεφερίκ), 210 7210701
Ροζαλία
Στην όμορφη αυλή των Εξαρχείων, το Μεγάλο Σάββατο όλα θα είναι παραδοσιακά: μαγειρίτσα, αρνί σούβλας, κόκκινα αυγά και πολλά αναστάσιμα πιάτα. Βαλτετσίου 58, 210 3302933
Στροφή
Η παλιά ταβέρνα επιμένει παραδοσιακά και μένει ανοιχτή για να σερβίρει μαγειρίτσα και όλα τα αναστάσιμα. Ρ. Γκάλλι 25, Μακρυγιάννη, 210 9214130
Belle Amie
Για το Μεγάλο Σάββατο ο σεφ Χρήστος Τζιέρας ετοιμάζει όλα τα παραδοσιακά και νόστιμα, €25 το άτομο και με κρασί. Αγγ. Μεταξά & Βούλγαρη, πλατεία Κανάρη, 210 4175740
Θάμα
Άρωμα Μεσσηνίας και πολλά παραδοσιακά πιάτα από τη τρομερή μαγείρισσα Μαντώ. Μεσογείων 242, Χολαργός, 211 0139951
Tip: Αν θέλετε να γυρίσετε από την εκκλησία και να τα βρείτε όλα έτοιμα, απλά παραγγείλτε τα στο γνωστό 24ωρο που μπορεί να σας φτιάξει μαγειρίτσα, αρνί και άλλα παραδοσιακά. Συγγρού 44, 210 9221139
Εικονογράφηση: Σταμάτης Παπαδήμος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.