- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Όλα τα υπέροχα που μαγείρεψες στην καραντίνα
Οι αναγνώστες της ATHENS VOICE μαγειρεύουν και μας στέλνουν φωτογραφίες που μας ανοίγουν (κι άλλο) την όρεξη
Δείτε τις φωτογραφίες που ανέβασαν οι αναγνώστες της ATHENS VOICE με hashtag #tastevoice
Αυτές τις τελευταίες, περίεργες μέρες της καραντίνας όλοι έχουμε ανάμεικτα συναισθήματα: χαρά που θα μπορούμε πάλι να κυκλοφορούμε ελεύθερα και να βλέπουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αυτή τη φορά από κοντά. Αγωνία για το πώς θα μοιάζει ο κόσμος από εδώ και πέρα ή για το πόσο «κανονική» θα είναι αυτή η επιστροφή στην κανονικότητα. Ακόμα και μια μικρή νοσταλγία υπάρχει για όλες αυτές τις μέρες που περάσαμε στο σπίτι… μαγειρεύοντας.
Τον τελευταίο μήνα ο γευστικός λογαριασμός @tastevoice της Athens Voice στο Instagram γέμισε λιχουδιές! Κάθε μέρα αυτού του μήνα μοιραζόσασταν μαζί μας όλα τα υπέροχα που μαγειρέψατε: ψωμιά και τσουρέκια που ζυμώσατε μόνοι σας, λαχταριστές πασχαλινές δημιουργίες, αφράτα κέικ και μακαρονάδες που κάτι μας λέει πως θα αφήσουν εποχή στα οικογενειακά τραπέζια. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ήρθαν τα λουλούδια της άνοιξης να στολίσουν τις φωτογραφίες σας και να δώσουν χρώμα στα δροσερά γλυκά, τις χειροποίητες πίτες και σε όλες τις υπόλοιπες τρομερές μαγειρικές σας δημιουργίες (θα πάρετε μια ιδέα παρακάτω).
Αν κάτι, λοιπόν, μάθαμε σε αυτή την καραντίνα είναι ότι: 1. Η μαγειρική είναι από τα πιο δημιουργικά πράγματα που μπορείς να κάνεις μέσα στο σπίτι. 2. Το φαγητό πάντα θα μας φέρνει πιο κοντά. 3. Οι συνταγές (και οι λιγούρες) δεν τελειώνουν ποτέ. Γι’ αυτό ας μαγειρέψουμε!
Αν θέλεις και εσύ να δεις τη φωτογραφία σου δημοσιευμένη στο site της Athens Voice, ακολούθα την @tastevoice στο Instagram και κάνε μας tag στο πιάτο που μαγείρεψες σήμερα!
1. Ρυζόγαλο φούρνου από το mysofras:
2. Κοκκινιστό μοσχαράκι τυλιγμένο σε μελιτζάνες από το @dimitroulicious:
3. Τάρτα ολικής από το foodcouple_gr:
4. Τυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο από τη mademoiselle_cinnamon:
5. Η μπουγάτσα της μαμάς από τη marinou_nicol:
6. Τραγανοί λουκουμάδες από το jenny.bake.me.a.cake:
7. Μπανανόψωμο από το nouvelle_alacuisine:
8. Γαύρος μαρινάτος από το homediterranean_delights:
9. Vegan χούμους με κολοκύθα από τον jbouro:
10. Μπισκότα καραμέλας από το ___eatme___:
11. Λαζάνια φούρνου από το amsot.ph:
12. Κέικ ρεβιθιού από το alexthepickyeater:
13. Τάρτα με σπαράγγια από το artos_kai_theamata:
14. Apple crumble cake από τον mr.leftos:
Apple crumble cake recipe link in bio! ♥️
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Eleftherios Panapakidis (@mr.leftos) στις
15. Ζυμαρικά με σπαράγγια, μανιτάρια και σος με κάσιους από το mynutricalendar:
16. Skillet brownie από το journeyofaspoon:
17. Φακές με φαγόπυρο, φρέσκα λαχανικά και βινεγκρέτ πορτοκάλι από το majourana_healthykitchen:
18. Σαρδέλες από το momma_bear_and_the_little_bear
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ?Fun | kid-friendly meals (@momma_bear_and_the_little_bear) στις
19. Εκμέκ κανταΐφι από το sloppy_cooks:
20. Μακαρόνια με κιμά από το cookingtogettherblog:
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.