Θεματα

Οι 16 σκέψεις του φαγανού από την καραντίνα

Εγώ πεινάω, εσείς τι κάνετε;

christiperri.jpg
Κρίστυ Περρή
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
friends_joey.jpg
O Joey από τα Φιλαράκια τρώει πίτσα

Τι σκεφτόμαστε όσο μένουμε σπίτι και πεινάμε συνέχεια;

1. Μπορεί κάποιος να απαντήσει υπεύθυνα αν πρέπει να γυμνάζομαι και να τρώω υγιεινά για να παραμείνω σε φόρμα ή αν πρέπει να ψήνω ψωμιά και μπισκότα όλη μέρα για να διαχειρίζομαι το άγχος μου;! Ας πάρει κάποιος μία θέση. Αν ήθελα τόσα mixed messages, θα έστελνα σε γκόμενο.

2. Στα αλήθεια πιστεύω πως αξίζει να μελετηθεί από επιστήμονες το πόσο τεράστια είναι η όρεξή μου σε σχέση με το πόσο λίγο κινούμαι.

3. Το διπλανό διαμέρισμα μαγειρεύει, ευκαιρία είναι να φάω κι εγώ.

joey1.jpg
O Joey από τα Φιλαράκια τρώει κοτομπουκιές

4. Κανονικά θα έπρεπε να αδράξουμε την ευκαιρία και να διαγράψουμε από το επίσημο ελληνικό λεξιλόγιο λέξεις όπως «θερμίδες», «δίαιτα», «αδυνάτισμα» και «κοιλιακοί». Σοβαρή πρόταση.

5. Αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή των ειδικών και να προετοιμάζω τα γεύματά μου από την προηγούμενη, έτσι ώστε να υπάρχει πρόγραμμα και να μην ξεφεύγω. Όλα τα τάπερ ήταν άδεια πριν τις τρεις το μεσημέρι.

6. Πριν κάνω οποιαδήποτε βιντεοκλήση με φίλους/συγγενείς/συναδέλφους χρειάζεται να σιγουρευτώ πως δεν είμαι πασαλειμμένη με σοκολάτες και δεν έχει ξεμείνει κανένα δρακουλίνι στα μαλλιά μου. Έχουν συμβεί και τα δύο.

joey2.jpg
O Joey από τα Φιλαράκια θέλει φαγητό

7. Η σχέση μου με τον ντελιβερά είναι η μόνη που δεν υποφέρει αυτήν την περίοδο.

8. Πόσο ακόμα μπορώ να προσποιούμαι με επιτυχία ότι το απόθεμα σε σοκολατάκια που υποτίθεται ότι θα με έβγαζε μέχρι τέλη Απριλίου έχει σχεδόν εξαφανιστεί;

9. Έχει μία κάποια γοητεία να βλέπεις ινσταγκράμερς να κάνουν μαθήματα γιόγκα φορώντας φάνσι κολάν και φουλ μακιγιάζ, ενώ εσύ έχεις τρύπιες πιτζάμες και μία γαβάθα καρμπονάρα μπροστά σου.

10. Από πού μυρίζει πίτσα;!

11. Τόσες φορές που έχω σηκωθεί από το γραφείο για να να πάω στην κουζίνα, λογικά έχω κάπως γυμναστεί. Άρα δικαιούμαι άλλο ένα κομμάτι σπανακόπιτα.

12. Το γνωρίζω πως οι καιροί είναι δύσκολοι και έχει τεράστια σημασία να παραμένουμε αγαπημένοι, αλλά όποιος ξεστομίζει φράσεις όπως «εγώ θα το πάρω ως ευκαιρία για να μπω σε διατροφή και να χάσω κιλά» θα μπλοκάρεται αυτόματα.

joey4.jpg
O Joey από τα Φιλαράκια τρώει ό,τι υπάρχει στο ψυγείο

13. Η μαμά μου δεν θα μου το συγχωρήσει ποτέ αν δεν μάθω ούτε τώρα να μαγειρεύω.

14. Ξεκινάω ταινία. Υπάρχει σκηνή με τους χαρακτήρες να τρώνε. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ στον διάλογο γιατί χαζεύω το φαγητό. Πατάω pause. Σηκώνομαι, πάω κουζίνα, επιστρέφω τρώγοντας.

15. Το «θα φυλάξω το υπόλοιπο για αργότερα» καλύπτει το χρονικό διάστημα που θα πάρει για να μεταφέρω το πιάτο από το ένα δωμάτιο στο άλλο.

joey5.jpg

16. Δεν μας βλέπω να βγαίνουμε το καλοκαίρι. Θα φάω.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ