- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Taste voice: Πες μας τι τρως να σου πούμε πού είσαι
Το GPS της A. V. σου δείχνει το γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας
Το GPS της A. V. σου δείχνει το γαστρονομικό χάρτη της Αθήνας
1. Τι πρέπει να έχεις για να φας «Φρέσκες παπαρδέλες με παραδοσιακά ιταλικά κεφτεδάκια»;
α) Θεία από τη Σικελία
β) Pasta με... νου
γ) Pasta al dente
2. Τι συνδέει μια cult ταινία των 60s με τον μπακαλιάρο aioli;
α) Το μενού στο Tony Bonanno
β) Το μενού στο Polly Maggoo
γ) O Jerome Serres
3. Το γιουβέτσι “hit” του Istioploikos στο Μικρολίμανο γίνεται με;
α) Αστακό
β) Λαβράκι
γ) Βιολογικό αρνάκι
4. Ο Robin Hood στο Χαλάνδρι σού σερβίρει “Chic & Simple”. Tι είναι;
α) Αυγά με σπανάκι
β) Μοσχαρίσια φιλετάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια και κρέμα τυριών
γ) Καρπάτσιο σολομού
5. Ποιο παραδοσιακό αργεντίνικο γλυκό τρως με πάθος στο Pasional;
α) Curros
β) Arroz con Leche
γ) Dulce de leche
6. Τι «πονηρό» έφτιαξε ο X.Πέσκιας στο Π.Box;
α) Πουτανέσκα
β) Το Βρόμικο των Β.Π.
γ) Σαλτιμπόγκα
7. Πού συνυπάρχουν ο Godfather με τον El Diablo και έναν Cowboy;
α) Στο Hell’s Kitchen
β) Στο μενού του Simply Burgers
γ) Στο μενού του Nixon
8. Πού συχνάζει μια «κότα μιλανέζα»;
α) Στο Ιντεάλ
β) Στο Al Milanese
γ) Στο Amodo Mio
9. Εσύ καρφώνεις μια «μπατσίνα» και ο φίλος σου ένα «τσομπλέκι». Πού είστε;
α) Στο «οινοφαγητοποτείον» Γάιδαρος
β) Στο 1920
γ) Στο Galaxy Bar
10. Πού δοκιμάζεις το ηρωικό μπιφτέκι «Αχιλλέας»;
α) Στου Φιλίππου
β) Στο Butcher στο Γκάζι
γ) Στη Ροζαλία στα Εξάρχεια
11. Θυμήθηκες τη γιαγιά από την Ανατολή και θες Μαντί. Πού πας;
α) Στο Κiliza
β) Στο Vosporos
γ) Στο Tαμάμ
12. Ο φίλος είναι Κολωνάκι και τρώει μαρουλοντολμάδες, πού είναι;
α) Στον Δημόκριτο
β) Στις Επτά Θάλασσες
γ) Στο La Cantina
13. Πού τσιμπάς κασιώτικα ντολμαδάκια και μποξαδάκια κοτόπουλου;
α) Στο Tirbouson
β) Στον Οινέα
γ) Στους Μεθυστάνες
14. Το κορίτσι θέλει θάλασσα και πλεξούδες από χριστόψαρο. Κατά πού βάζεις πλώρη;
α) Για την Αλμύρα
β) Για την Ιθάκη
γ) Για τον Θαλασσινό
15. Είσαι στο πιο δημοφιλή δρόμο της Γλυφάδας, αλλά και σε δίαιτα. Πού θα βρεις το ειδικό θερμιδομετρικό μενού;
α) Στο Fishbar
β) Στο Faces
γ) Στα Μπιφτεκάκια του Γιώργου
16. Ένα σουξέ πιάτο στο Ψωμί & Αλάτι;
α) Συκώτι με καραμελωμένα κρεμμύδια και μπαλσάμικο
β) Σπανάκι αλά κρεμ
γ) Ρεβίθια με ρύζι
17. Σε ποιο εστιατόριο συναντιέσαι με την “Piadina”*;
α) Στο Dali
β) Στο Scala Vinoteca
γ) Στο Modi
18. Σπιτικά κεφτεδάκια και φρεσκοτηγανισμένες πατάτες by the pool. Πού;
α) Στο Πλόες
β) Στο Πισίνα
γ) Στο Πλους Ποδηλάτου
19. Πάνω από 20 χρόνια hit πιάτο στη Ράτκα. Ποιο;
α) Black cod
β) Φιλέτο στην πέτρα
γ) Sushi
20. Πας στον Λεμονόκηπο στη Φιλαδέλφεια, τι τρως;
α) Όσο μπούκο στο φούρνο
β) Σούπα λεμονιού
γ) Ψάρι με λέμονγκρας
21. Αυτή η κρεπ σουζετ έχει μεγαλώσει πολλές γενιές Αθηναίων. Πού;
α) Στο Chez Lucien
β) Στον Σπύρο & Βασίλη
γ) Στο Αbreuvoir
ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ
1. β, 2. β, 3. α, 4. β, 5. γ, 6. β, 7. β, 8. α, 9. α, 10. γ, 11. γ, 12. α, 13. α, 14. β, 15. β, 16. α, 17. α, 18. β, 19. β, 20. α, 21. γ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
21-15 Όσκαρ γεύσης
Ο μεγάλος γαστρονόμος Anthelme Brillat-Savarin είχε πει «πες μου τι τρως και θα σου πω ποιος είσαι», δεν είχε φανταστεί όμως την περίπτωσή σου. Από ό,τι φαίνεται τρως και την κάρτα του μενού! Είσαι το κινούμενο και αυτόματα επαναφορτιζόμενο GPS της γεύσης. Συγχαρητήρια...
15-9 Ημιψαγμένος
Αν και ανήκεις στην κατηγορία «ο ημιψαγμένος», μια χαρά τα πήγες. Μια παλιά εβραϊκή παροιμία λέει «οι στενοχώριες πάνε καλύτερα κάτω με μια σούπα». Αν χρειαστεί όμως να φας αυτή τη σούπα, και δεν ξέρεις πού να πας, τι θα κάνεις; Θα μείνεις με τη στενοχώρια; Και μια σταλιά γκουρμέ είσαι, και ξέρεις ότι τη διαφορά στη ζωή την κάνουν οι λεπτομέρειες. Λίγη παραπάνω προσπάθεια χρειάζεσαι και θ’ ανέβεις κατηγορία.
9-0 Συγκεντρώσου…
Ή είσαι ο τύπος του κοντορεβιθούλη που ρίχνει ψίχουλα για να βρίσκει το δρόμο του, ή ακούς τι παραγγέλνουν οι άλλοι και λες «το ίδιο και για μένα», ή είσαι πολύ υπεράνω. Για να κάνεις όμως το quiz, δεν μπορεί… κάτι σε τρώει μέσα σου. Συγκεντρώσου! Τα μενού δεν δημοσιεύονται σε λίστα, όπως τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Άρχισε να κρατάς αρχείο, να κάνεις ασκήσεις μνήμης και να συνδυάζεις μέρη με γεύσεις. Είναι μια εξαιρετική άσκηση για τον εγκέφαλο, άλλοι λύνουν σταυρόλεξα για να γλιτώσουν το Αλτσχάιμερ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.