- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βραδάκι νωρίς κατεβαίνουμε την παραλιακή με το αεράκι να μας φυσάει τα μαλλιά. Φοίνικες, πρασινάδες και θαλασσίτσα (με το κιάλι), είναι ωραία να ξεφεύγεις από το κέντρο της πόλης και τη μαυρίλα του. Το Malabar, το lounge bar και resto του The Margi Hotel στη Βουλιαγμένη, μας περιμένει. Και με το που περνάμε την πόρτα μπαίνουμε ξαφνικά σε άλλη διάσταση. Είναι όμορφο, είναι χαλαρό, έχει εντελώς “mediterranean chic” ντεκόρ, με χαμηλό φωτισμό, πανιά να ανεμίζουν πάνω απ’ τους καναπέδες με τις αναπαυτικές μαξιλάρες, καρέκλες ντυμένες με πολύχρωμα υπέροχα πανιά από την Ινδία, έχει χαλιά και άλλα ethnic κομμάτια να του δίνουν έναν τόνο εξωτικό-μαροκινό, χρώματα γήινα που κάνουν ωραία αντίθεση με τα γαλάζια νερά της πισίνας. Σε συνδυασμό με τα γιασεμιά που μοσχοβολάνε τριγύρω, το Malabar έχει τον τρόπο του να σε ταξιδεύει και να σε βάζει με τη μία σε mood καλοκαιρινό.
Εμείς τη βραδιά εκείνη τιμήσαμε τα tapas και τα wrappers, δηλαδή κομψότατα όσο και νοστιμότατα μεζεδάκια, όπως burritos με κοτόπουλο, κεμπαποπιτάκια με ταμπουλέ, σμυρναίικο ντονέρ με τραγανές πιτούλες, feta fingers σε φύλλο με μέλι και harissa, pico tacos με κομματάκια χοιρινού και πιπερίτσες. Όλα τους σερβίρονται τόσο στους lounge καναπέδες γύρω απ’ την πισίνα (όπου μπορείς να τα συνδυάσεις μεσημέρι μ’ ένα ποτήρι κρασί ή και βράδυ μ’ ένα από τα πολύ καλά signature κοκτέιλς του Malabar) όσο και στα τραπέζια φαγητού σαν ορεκτικά πριν τα κυρίως του επίσης πολύ καλού μεσογειακού μενού που έχει συνθέσει ο σεφ Ξενοφών Πολύμερος. Και περιλαμβάνει από ζυμαρικά μέχρι ριζότα κι από γλώσσα Dover με τα κολοκυθάκια της και τα ντοματίνια της μέχρι χοιρινό φιλέτο σχάρας με cous-cous ντομάτας και σος γιαουρτιού. Μετά το φαγητό και με τις μουσικές να μας ξελιγώνουν υπέροχα το γυρίσαμε και εμείς στα κοκτέιλ. Ωραιότατο mojito με ρόδι για μένα, passionate kiss για τη συντροφιά μου.
Αγαπώ Malabar για το ονειρικό του σκηνικό, για την τέλεια ηρεμία και τις ακόμα καλύτερες μουσικές του (dj ο Κωστής Παπαζέτης), γιατί είναι το ιδανικό ντεκόρ για να πας με τον έρωτά σου και να περάσεις μαγικά, άλλο τόσο όμως υπέροχο είναι να πας και με την παρέα σου μεσημέρι για δροσιά και φλερτ γύρω από την πισίνα (μαθαίνω ότι συγκεντρώνει και αρκετή από τη «χρυσή νεολαία» των νοτίων προαστίων) ή και βράδυ για ποτό, φαγητό και ονειροπόληση στης νύχτας τη σιγαλιά.
MALABAR Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 210 8929.160
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.