- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Le Coq: Τα φρεσκοψημένα γαλλικά κρουασάν που τρέλαναν τη Θεσσαλονίκη
Κρουασάν και λαχταριστές μπαγκέτες γεμιστά με τα καλύτερα
Το Le Goq μόλις άνοιξε και γέμισε τη Θεσσαλονίκη με αφράτα, γαλλικά κρουασάν και ωραία ψωμιά
Αν ξέρεις να φτιάχνεις κάτι καλά, αυτό να φτιάχνεις. Αν είσαι άφθαστος στην τέχνη σου, αυτή να ακολουθήσεις… Οι Γάλλοι, ας πούμε, ξέρουν από κρουασάν και καλό φαγητό. Το ίδιο όμως και οι Θεσσαλονικείς, όπως ο Μιχάλης και η Φωτεινή που μόλις άνοιξαν το αρτο-σκευαστήριο Le Coq στην καρδιά της συμπρωτεύουσας. Κρουασάν και γαλλικές μπαγκέτες, made in “Salonique”, αυτά σου προσφέρει μόνο, αλλά αποδεικνύονται αρκετά ώστε να επαναπροσδιορίσουν την έννοια του «κολατσιού».
Τι να πρωτοπούμε; Για το αφράτο ζύμωμα; Για το άρωμα που σε συνεπαίρνει; Κάθε κρουασάν, είναι τόσο λαχταριστό, που το δοκιμάζεις με μικρές κοφτές μπουκιές, μη και τελειώσει γρήγορα. Θα περάσεις ξανά, θα ξαναπάρεις, και την άλλη μέρα θα διαλέξεις άλλη γεύση, κι άλλες διαφορετικές, γιατί από την πρώτη κιόλας δαγκωνιά έχεις εθιστεί στην τελειότητα και την εκλεκτή φινέτσα αυτού του γαλλικού κρουασάν.
Όσο για τη γέμιση και τα αλείμματα, αμέτρητες επιλογές - γλυκές και αλμυρές - αποκαλύπτονται μπροστά στα μάτια του πεινασμένου περαστικού. Αγαπημένο φιστίκι, λατρεμένη χειροποίητη μαρμελάδα φραγκοστάφυλο. Οι μπαγκέτες εξίσου λαχταριστές και τραγανές, εκτίθενται με χάρη, ντυμένες με κορυφαίας ποιότητας υλικά. Όπως καπνιστή γαλοπούλα, τυρί τσαλαφούτι, παστουρμά και μους τομάτας. Εννοείται ότι και στη κλασική εκδοχή τους, ζαμπόν-τυρί και φρέσκο μυρωδάτο βούτυρο Κερκύρας, δύσκολα θα αντισταθείς.
Σε πιο μεσογειακά μονοπάτια θα σε οδηγήσει η μαύρη focaccia με ελιές, λιαστές τομάτες και ρίγανη! Μοιάζει ταπεινός και γνώριμος ο συνδυασμός, ίσως νοιώσεις να μην ικανοποιεί οπτικά την όρεξή σου, αλλά θα αποζημιωθείς και με το παραπάνω για την επιλογή σου από την πρώτη κιόλας μπουκιά.
Δεν είναι όμως μόνο οι εκπληκτικές γεύσεις, είναι το ίδιο το μαγαζί, ο χώρος, η αύρα του. Μικρό μεν, αλλά ελκυστικό, κομψό, ζεστό και ζωηρό ταυτόχρονα, πλημμυρισμένο από τα αρώματα εκλεκτού βουτύρου και φρεσκοψημένης ζύμης. Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μάνου Ζαρούκα της ACT Architecture που επιμελήθηκε τη διακόσμηση και του Μίνου Δουγιά στο κατασκευαστικό κομμάτι, ενώ για την ιδιαίτερη προσωπικότητά του που ακολουθεί τον παλμό της πόλης ευθύνεται ο Πανάγος Νικολακάκης της Bob studio - και όλα μπερδεύονται σε μια φρέσκια και ευχάριστα οικεία αίσθηση που σε κυκλώνει καθώς περνάς...
Λασσάνη 2, Θεσσαλονίκη, Fb: @lecoq.frenchbakehouse
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Πάντα φρέσκο, πάντα χειροποίητο, πάντα μοναδικό
Σημείο αναφοράς για όσους αγαπούν το καλό, αυθεντικό γλυκό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.