- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
5 μεξικάνικια στέκια για να γιορτάσεις την Hμέρα των Nεκρών
Η Μέρα των Νεκρών ή αλλιώς “Dia de los Muertos” είναι μία από τις σημαντικότερες μεξικάνικες γιορτές και έχει χαρακτηριστεί ως «Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας» από την UNESCO. Αυτή την ξεχωριστή για το Μεξικό μέρα, οι άνθρωποι βάφονται σκελετοί και ενώνονται σε ξέφρενη, χορευτική πομπή. Χιλιάδες κεράκια φωτίζουν τον δρόμο των νεκρών καθώς η παράδοση λέει ότι για μία και μόνο μέρα οι νεκροί μπορούν να περάσουν στον κόσμο των ζωντανών και να ξανασυναντήσουν τους αγαπημένους τους. Η γιορτή έχει περάσει τα σύνορα του Μεξικού και τώρα πια γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, από την Αμερική μέχρι την… Αθήνα! Για αυτό κι εμείς βρήκαμε όλα εκείνα τα αθηναϊκά πάρτι που θα πέθαινες να πας.
Dos Hermanos
Το πρώτο αυθεντικό μεξικάνικο εστιατόριο της πόλης δηλώνει βροντερό «παρών» στη Dia de los Muertos. Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο Dos Hermanos η live latin μουσική δίνει τον ρυθμό, make up artists αναλαμβάνουν το πατροπαράδοτο face painting, χορευτές ντύνονται με παραδοσιακές στολές και, δείχνοντάς μας τα βήματα, παρασύρουν τον κόσμο σε ανεπανάληπτο μεξικάνικο χορευτικό show. Από το υπερθέαμα δεν θα λείπουν τα απολαυστικά μεξικάνικα πιάτα του Dos Hermanos, ούτε και τα special of the day cocktails… Ζήτα το “Los Muertos”, το “Zombie” και την “Kinky Margarita” και γιόρτασε τη Dia de los Muertos σαν να ήσουν στο Μεξικό. Αν θες να κερδίσεις ένα δωρεάν γεύμα και cocktails για 4 άτομα πάρε μέρος στον διαγωνισμό του Dos Hermanos πατώντας εδώ. Κυριαζή 24, Κηφισιά, 210 8087906, Fb: @doshermanos.gr
Che
Το μεξικάνικο του Πειραιά -που πρωταγωνίστησε στο Instagram για την τεράστια τοιχογραφία της Φρίντας Κάλο-, γιορτάζει την Ημέρα των Νεκρών την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου από τις 20.00 το βράδυ έως τις 3.00 τα ξημερώματα. Το dress code υπαγορεύει “dare to scare” και προτείνουμε να το ακούσετε και να ντυθείτε ανάλογα, μια που πολλά και τρομακτικά θα συμβούν… Καραΐσκου 151, Πειραιάς, 210 4296660, Fb: CHE Cocina y Barra Sudamericana
Dos Gardenias
Από τα πιο ερωτικά bar restaurant του κέντρου, άνοιξε και έφερε νότες Καραϊβικής στους πεζόδρομους του Ψυρρή. Το αγαπήσαμε για τις τρομερές καϊπιρίνιες και τα λαχταριστά pinxtos (μικροσκοπικά tapas), αυτή την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου θα το αγαπήσουμε ακόμα παραπάνω για το ξεχωριστό Dia de los Muertos πάρτι που ετοιμάζει. Με ζωντανή μουσική και face painting από την Christene Drak. Ήβης 21, Ψυρρή, 210 3235349, Fb: DOS Gardenias
Coyoacan
Στο ατμοσφαιρικό αίθριο του Coyoacan την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου οι νεκροί θα μπλεχτούν με τους ζωντανούς ακούγοντας funky μουσικές, πίνοντας τεκίλες και cocktails και χορεύοντας μέχρι να… αναστηθούν! Ηρακλειδών 10, Θησείο, 210 3457102, Fb: @CoyoacanAthens
Mamacita
Η γιορτή των νεκρών εδώ γιορτάζεται δύο μέρες… Το πάρτι αρχίζει το Σάββατο 2 Νοεμβρίου από το μεσημέρι με latin μουσικές, παραδοσιακό μεξικάνικο φαγητό, πολύ χορό και ακόμα περισσότερα cocktails, άσε που τα Paloma Shots είναι κερασμένα από τη Joce Cuervo. Την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το πάρτι συνεχίζεται με face painting για μικρούς και μεγάλους, nachos, tacos και quesadillas για όλους και δεν σταματάει πριν το ρολόι να δείξει 01.00. Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα, 210 3210240, Fb: mamacita.athens
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δέκα χρόνια, ένας μοναδικός χώρος όπου η παράδοση συναντά τη σύγχρονη μαγειρική τέχνη
Ο δημοφιλής ζαχαροπλάστης και η γνωστή δημοσιογράφος βάζουν στο «μίξερ» όλα όσα αφορούν τη γλυκιά και την αλμυρή κουζίνα
Η νέα ιδέα της l’artigiano αλλάζει τα δεδομένα στην πίτσα
Όλα τα κρυμμένα μυστικά για να νοιώσεις λοκάλι στη γαλλική πρωτεύουσα
Από τον παγκόσμιο οδηγό εστιατορίων La Liste
Οι σεφ του το έσκασαν και χρειάζεται τη βοήθειά σου για να τους βρει
Ψηλά τακούνια, θεόστενη φούστα, επαγγελματικό μακιγιάζ
Η νέα εποχή του δημοφιλούς εστιατορίου είναι ήδη εδώ
Στη Θεσσαλονίκη αν πας, μαγικά θα φας
Ο «Mr. Panettone» μιλάει για την επαγγελματική και προσωπική διαδρομή του
Τρώμε από κολασμένα burgers μέχρι πίτσα σε κώνο!
Μια καντίνα στη Θηβών που θυμίζει κάτι από γιορτή στο χωριό
Το φημισμένο γευστικό στέκι στη Λυκόβρυση κλείνει φέτος τα 40 χρόνια λειτουργίας!
Κουλούρια σε αλμυρές και γλυκές εκδοχές που πάντα μας φτιάχνουν τη μέρα
Φέτος την επιμέλεια του μενού έχει αναλάβει ο διάσημος και δημοφιλέστατος σεφ
Μιλήσαμε με έναν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους της αθηναϊκής εστίασης
Διάσημοι σεφ, αξέχαστες γεύσεις, αυτά τα εστιατόρια αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου
Οι νέες τάσεις που μαγειρεύουν μια καινούργια και ολόφρεσκη εστιατορική σκηνή
Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Πλάκας είναι οι πολυάριθμες ταβέρνες της, με μερικές εξ’ αυτών να κουβαλάνε στην πλάτη τους πολλά χρόνια ιστορίας
25 στέκια μαγειρεύουν υπέροχα το φαγητό που θέλουμε να τρώμε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.