- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Στην κουζίνα του Λευτέρη Λαζάρου
Ένα μοναδικό live cooking session από τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Παρίκο
Στο Varoulko ο Λευτέρης Λαζάρου μαγείρεψε live μαζί με τον Γιάννη Παρίκο
Mια Πέμπτη του Οκτώβρη η σάλα στον πρώτο όροφο του Βαρούλκου γέμισε με τυχερούς καλεσμένους που είχαν την ευκαιρία να δουν τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Παρίκο να μαγειρεύουν… live. Στο υπέροχο αυτό live cooking session, οι δυο σεφ αποκάλυψαν τα μυστικά της κουζίνας τους και μύησαν τους επισκέπτες στη γευστική ταυτότητα του εστιατορίου.
Ο Λευτέρης Λαζάρου ξεκίνησε ετοιμάζοντας τη signature ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας, τη σκυτάλη πήρε ο Γιάννης Παρίκος με την ψητή σουπιά με κρέμα από «γεμιστά» και μους φέτας, δύο πιάτα που οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την ίδια στιγμή –κυριολεκτικά- από τα χέρια τους. Το live cooking session ολοκληρώθηκε με ένα σπέσιαλ γεύμα αφιερωμένο στη βραβευμένη κουζίνα του Βαρούλκου. Αυτή τη φορά στο δεύτερο επίπεδο του εστιατορίου με την πανοραμική θέα στη μαρίνα του Μικρολίμανου να ολοκληρώνει την εμπειρία.
Το μενού εδώ περιελάμβανε Αθηναϊκή σαλάτα με πίκλες τζίντζερ, νερό ντομάτας και κρέμα παντζάρι, Ψητή σουπιά με κρέμα από «γεμιστά» και μους φέτας, Ροφομακαρονάδα με κιμά γαρίδας, και Χριστόψαρο με κρέμα από παντζάρι, μπροκολίνι, μαύρο σκόρδο και σάλτσα μπεαρνέζ. Το γεύμα έκλεισε γλυκά με το… «Γλαστράκι», ένα εντυπωσιακό επιδόρπιο δια χειρός του pastry chef Θοδωρή Μωυσίδη, με κρέμα αμυγδάλου, μους γιαούρτι, μέλι, καραμελωμένα νεκταρίνια, κρέμα λουίζας και σορμπέ ροδάκινο.
Όλα τα πιάτα περιλαμβάνονται στο μενού του Varoulko Seaside και εντυπωσιάζουν καθημερινά τους επισκέπτες του εστιατορίου. Ανοιχτό από το μεσημέρι, το Varoulko Seaside αποτελεί μια δυνατή όσο και διαχρονική επιλογή για γεύμα ή δείπνο, με τη θαλασσινή αύρα να συντροφεύει κάθε στιγμή και την εντυπωσιακή θέα να ταξιδεύει το βλέμμα.
Καθημερινά: 13:00 - 01:00, Ακτή Κουμουνδούρου 54, Μικρολίμανο, Πειραιάς, 210 5228400
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tα ελληνικά πιάτα που κρατούν ψηλά τη σημαία
Η θρυλική burger crepe και άλλα comfort αριστουργήματα
Πιάτα ντοπαμίνης και σνακ σεροτονίνης, η νέα αγάπη των σόσιαλ
Από εκλεκτά κρεατικά μέχρι μέλια και ξηρούς καρπούς, το ντουλάπι του foodie τα έχει όλα!
Βραβευμένες γεύσεις, φτιαγμένες από αληθινές και ποιοτικές πρώτες ύλες
Τεράστια ποικιλία σε ξηρούς καρπούς νέας σοδειάς, delicatessen επιλογές και φυσικά καφέδες
Στο φυσικό κατάστημα στη Βίτωλη Φθιώτιδας έχετε τη δυνατότητα να δοκιμάσετε βραβευμένα μέλια, αλείμματα, γύρη, βασιλικό πολτό, πρόπολη αλλά και παστέλι.
Όλα τα προϊόντα των ευβιότοπων είναι φτιαγμένα από ελληνικό βιολογικό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, αποκλειστικά δικής τους εκτροφής
Η Μελισσοκομία Φωτόπουλου παράγει όλες τις ποικιλίες μελιού, βασιλικό πολτό, γύρη και πολλά ακόμη μελισσοκομικά προϊόντα
Το πρώτο ελληνικό χαβιάρι παράγεται στην Άρτα!
Το γλυκό μας το τρώμε όλο. Πάντα.
Οι διευθύνσεις που θες να ξέρεις άμα ανέβεις «επάνω»
Πρόσφατα ξεφούρνισε και γλυκά – και τι γλυκά!
Πρωταγωνιστές αυτή την περίοδο οι φοβεροί κουραμπιέδες και τα ζουμερά μελομακάρονα
Στη Γλυφάδα και στο Κολωνάκι, το νέο Overoll είναι το brunch spot που κάνει την κάθε μέρα να κυλά λίγο πιο όμορφα
Eδώ η ζαχαροπλαστική έχει τη θαλπωρή και τη γεύση του σπιτικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.